Rozważania transferowe (dyskusja)

Pazerni są. Rzućmy już tyle ile chcieli bo już i tak płacimy chory hajs. A 10 w to czy tamto już nie zrobi az takiej różnicy. Jednakże nie podoba mi sie to że jesteśmy dojeni.

Świetny pomysł z robieniem z tego medialnej sagi i odpuszczeniem Cherkiego, teraz nie ma alternatyw i albo się ośmieszają i odchodzą od stołu czekając kolejny rok na right playera, albo płacą chorą cenę której zawodnik nie jest wart

A chcesz mi powiedzieć, że za rok nie będzie licytacji? Real dał 100 mln za Bellinghama, więc 100 mln za talent pokroju Wirtza nie jest wcale takie nierealne. Bayern dał 100 za Kane’a, o City to nawet nie wspominam, bo za rok będą srać kasą jak w styczniu, gdy wydali grubo ponad 200 mln. A skoro doszliśmy do wniosku, że za rok kwota byłaby nieco niższa niż teraz, to 100 mln wykłada na stół spokojnie cała trójka i wtedy trzeba się licytować.

Ciekawy scenariusz ala Real choć nie końca:
Słuchaj Florek! Pograj jeszcze rok w Bayerze a potem kupimy Cię za połowę obecnej ceny a Tobie damy z 20 baniek do łapy i wszyscy oprócz Leverkusen będą szczęśliwi :crazy_face:

Chyba większość forum ma syndrom Trenta skoro myśli, że od teraz każdy transfer Realu będzie darmowy.

Mnie smiesza te komentarze, ze odejscie od stolu negocjacyjnego to osmieszanie sie. A za chwile te same osoby beda pisaly przy nastepnym transferze, ze przeplacilismy dajac 50mln za kogos tam.
Wirtz to jest wielki talent ale czy wart 150mln? No nie wiem.
Jak bayer nic nie chce opuscic, to ja bym im olal.
A ze uciekl nam Cherki? Co to jeden na swiecie jest taki? Napewno mamy jakies alternatywy. Chociazby Morgan Rodgers

1 polubienie

W licytacje nie wierzę bo nie widzę powodu by była. Oferty się pojawia to na pewno ale wątpię mocno że Bayern rzuci 80 potem Real 100 a potem City 130 a potem Real 150 w momencie kiedy wystarczy że poczekają pół roku i mogą go sobie podpisać za darmo.

Najważniejsze to przekonanie zawodnika do swojego projektu bo nawet jak ktoś da i 200 a Wirtz powie że nie idzie to nie pójdzie.

Więc po co walczyć i się licytować skoro można poczekać i dogadać zawodnika za parę miesięcy. W takiej sytuacji też Wirtz może sobie na spokojnie poczekać i poznać projekt każdego z zespołów zamiast przyjmować pierwsza lepszą oferte

Koniec końców zobaczymy czy Florian do nas przyjdzie a jak nie to poczekamy rok i zobaczymy kto miał rację po prostu :smiley:

@diablinadali Oby panie kolego oby :crossed_fingers:

1 polubienie

kibicuję pewnie dłużej niż ty bo od 2001 roku. Natomiast pewnie dlatego Klopp chciał Fekira i Bellingama. Mamy graczy w środku pola co mają presować, walczyć i nie dawać oddechu przeciwnikowi ale przez to męczymy często się w ataku pozycyjnym, a z lepszymi gramy z kontry i częso nie tylko PSG nas tłamsi i zmusza do defensywy. Thiago też Klopp ściągał jako gracza otwierającego drogę do bramki, Keita czy Chamberllein też mieli dawć ciąg na bramkę chociaż klasycznymi ofensywnymi pomocnikami nie byli. Ofensywny pomocnik łysemu i Kloppowi daje ostateczny puzzel w układance i dowolność ukłdania pomocy pod przeciwnika, rotowania, praktycznie komplt możliwości w pomocy

1 polubienie

No tak Morgan Rogers to gracz który da nam mistrzostwo i LM

No przede wszystkim zacznijmy od Morgana Rodgersa, który jest już przede wszystkim sprawdzony w Premier League.

1 polubienie

Musimy teraz dopiąć szybko kerkeza a wirtza odpuścić, nie damy się manipulować
Leverkusen jak jakieś United

1 polubienie

Powtórzę się - za mocno u części osób wjechał syndrom Trenta, uważając, że od teraz wszyscy będą chcieli łaskawie czekać aż komuś skończy się kontrakt.
Jak na moje nie przekonamy się, bo Wirtz już teraz dołączy do nas. Za daleko to wszystko zaszło żeby 10 mln stanowiło różnicę :wink:

1 polubienie

u fsg te 10 mln robi różnicę od lat.

Nie będę zły jak odejdziemy teraz od stołu, bo jednak ta kwota wjeżdża już w pułap absurdu.

Z drugiej strony nie sądzę , że taki Arsenal żałuję wydanych 100 baniek za ryża kiedy ten był ich najlepszym zawodnikiem w ubiegłym sezonie.

Trochę drogie transfery to rosyjska ruletka i jak Niemiec nie odpali, wątpię, że w kolejne lata znowu będzie szastanie kasą.

Może warto wrócić z zapytaniem przed końcem okienka, a teraz skupić się na innych brakach kadrowych.

Im dłużej będziemy zwlekać z transferami Wirtza i Kerkeza to może skończyć się tym, że inni zabiorą nam ewentualne alternatywy. Póki co mamy Frimponga ale akurat dla mnie dziwny transfer. Za słaby w defensywie.

1 polubienie

Już panika? Już sraczka? Przecież forumowi specjaliści zapewniali,że to musi tyle trwać wszystko się uda wszystko dopięte! Dajmy spokój pójdźmy po kogoś innego

1 polubienie

No to chyba saga z Wirtzem potrwa dłużej. Dorzucimy pewnie na te 115mln i wtedy znowu poczekamy. Masakra jak to się obróciło przecwiko nam wszystko. Dali sobie 150mln euro niby zaporowej anty Bayern ceny a tu wyszło, że i tak podobne pieniądze dostaną… Nie wiem na ile Wirtz faktycznie jest/ będzie mega piłkarzem, ale ja bym zaproponował te 115 i rzucił, że to ostatnia oferta od nas i czekalna rozwój wydarzeń. Jednak może być też tak, że zmienne są od nas mega trudne do osiągnięcia przez Wirtza i stad Bayer kręci nosem. Spodziewam się dłuższej sagi z nim.

Czy tego chcecie czy nie Wirtz i tak bedzIe za niedlugo gral w czerwonej koszulce z feniksem. I bardzo dobrze bo nie ma lepszego zawodnika na jego pozycji.

2 polubienia

Wygląda na to, że ta co odrzucili teraz to 130 mln i że chcą 140 mln euro. Dziwne. Choć doniesienia z niedzieli zawsze powinno się brać z przymrożeniem oka. W tygodniu źródła podawały w tym Romano i wszystko zmierza w dobrym kierunku i już za moment. No i że testy medyczne w następnym tygodniu.

1 polubienie

Scenariusz jest taki jak miał być.
Nigdzie nie było z poważnych źródeł, że dla Bayernu 150, a reszta 100.
Jak ktoś wierzył w te 100 przy dzisiejszych cenach to musi być mocno odklejony.
Od dawna wisiała suma dla nas £126 mln, a my jak to my - targujemy się.
Co to dało? 10mln mniej, bo Bild podał (ktoś tu wrzucał wyżej że Leverkuzen finalnie zgodzi się na 140mln euro
Wszystko poszło inteligentnie i pokazaliśmy, że się targujemy, a nie jak inne kluby które nauczyły inne kluby, że można zdzierać z nich ile wlezie.
I te teksty teraz - powinniśmy odejść od stołu :joy:

3 polubienia