Nuneza i oshimhen łączy fakt że kluby chcą sie idh pozbyć. Ciężko bedzie uzyskać cenę satysfakcjonującą w obu przypadkach. Jak patrzę na nigeryjczyka w porównaniu do Ekitkie to sa to zupełnie inaczej grający napastnicy. Francuz jest bardziej nastawiony na tworzenie akcji i schodzenie niżej. Osimhen to raczej środkowy napastnik, który jest zwieńczeniem systemu i ładuje piłkę do siatki. Raczej to pomysł Napoli które chcę dostać parę milionów i Nuneza. Ciężko będzie wyciągnąć duże pieniądze za obu jak nie pójdą do arabów.
My nie szukamy napastnika!! My szukamy odpowiedniego napastnika!!! Takiego który może stwarzać tzw “potrójne zagrożenie”.
Podaniem, dryblingiem, wykończeniem. Do tego musi być co najmniej dobry w pressingu.
Osihmen, gyokeres, delap, sesko to gracze jednowymiarowi którzy są groźni tylko z wykończenia akcji. My takich nie chcemy. U nas już jest gość który dowozi worek bramek.
Co do samego osihmena. To proszę nie porównujcie go do balo. Facet grał w Belgi, Francji, Włoszech i Turcji. I w każdym z tych klubów strzelał mnóstwo goli. Jest strzelcem wyborowym. Jego jedyne problemy dyscyplinarne to otwarty konflikt z prezesem Napoli. Ten pan kłóci się z prawie każdym. Z naszym milikiem i zielem też!!! Mimo że obaj panowie są bardzo ugodowi. Victor chciał spróbować pójść wyżej, ale cena była skrajnie zaporowa. Stąd konflikt
Osimhen to ponoć życiowo bardzo poukładany człowiek, jego jedynym problemem jest własciciel Napoli, który trzęsie szatnia. Nawet cip*a Zieliński miał z nim konflikt.
Ja bym Osimhena przyjął, świetna gra głową, cofa się po piłkę i ma najlepsze wykończenie chyba spośród wszystkich dostępnych napastników.
Osimhena już rok temu u Nas widziałem. Byłbym mocno zadowolony. Jest nowoczesnym napastnikiem.
Jedyny minus to puchar szamana
Poszły jakieś delikatne plotki o Osimhenie a tu juz każdy podjarany.
Opanujcie moszny chłopcy. Nie będzie żadnego Osimhena.
Wyciągnąć za dwóch 70 milionów a i tak będzie dobrze. Będzie za tą dwójkę jakiś napastnik.
Bramkostrzelny gosc,brac za 100 milionow i nie gadac ![]()
To byłaby niezła cena patrząc na to, że mówiło się o 150kk euro.
117kk euro podstawy i 19kk zmiennych. Czyli kolejno 22% i 9% taniej niż zakładano.
Jakby zero spokoju, wszystko tak na siłę, często na pałę byle w bramkę i tak często w tą bramkę nie trafia. Nie podoba mi się coś on ![]()

Oglądałem kilka jego kompilacji i chłop wydaje się strasznie drewniany. Owszem, czasami ładnie coś zagra, ale robi to w tak niezgrabny sposób, że wydaje się to przypadkiem. Trochę vive Thomasa Mullera. Wolałbym, żebyśmy za niego nie przepłacali i poszukali kogoś bardziej w stylu Alvareza. Lub olać tego napastnika i dawać Mo/Lucho na szpicę.
Śmiem twierdzić, że z tych 13 strzałów Darwin zdobyłby ze 3 jak nie 4 bramki. !Spoiler! Ekirikitiki zdobył 1.
Dla mnie gość porusza się po boisku jak Crouch, ale wątpię żeby miał wyobraźnię Anglika ![]()
| @_pauljoyce — Those deals would mean Liverpool’s spending will go far beyond £200million and further additions are planned, notwithstanding Slot will seek to trim his squad
No to czekamy na więcej ![]()
Czyli planowane są dalsze wzmocnienia? Bo mi się nie może wyświetlić zdjęcie
Tak, są planowane dalsze wzmocnienia.
Jakby udało się dowieźć coś takiego to byłby majsterszyk w naszym wykonaniu. Najmocniejsza w całej Europie podstawowa jedenastka oraz solidni uniwersalni zmiennicy na każdej pozycji.
-
Diomande (50 mln euro)
-
Baleba (45 mln euro)
-
Osimhen (60 mln euro)
-
Bowen (40 mln euro)
-
Kerkez (45 mln euro)
-
Frimpong (40 mln euro)
-
Wirtz (135 mln euro)
SUMA: 415 mln euro -
Doak (35 mln euro)
-
Nunez (60 mln euro)
-
Chiesa (15 mln euro)
-
Elliott (40 mln euro)
-
Morton (10 mln euro)
-
Endo (10 mln euro)
-
Tsimikas (20 mln euro)
-
Quansah (40 mln euro)
-
Kelleher (15 mln euro)
SUMA: 255 mln euro
Tak. To będzie wielkie okienko. Wirtz, Frimpong, Kerkez i Mamardaszwili, to tylko początek.