Rozważania transferowe (dyskusja)

Ten Graeme Bailey to jakiś tier 3, ale mam nadzieję, że jest jakaś cząstka prawdy w tej plotce wynikająca z chęci klubu do kupienia jeszcze jednego pomocnika mogącego grać z powodzeniem jako ŚPD. Dziwię się, że ludzie tak szybko zapomnieli, że posiadamy tylko jednego klasowego defensywnego. Endo jest dobry na max. ostatnie 20 minut na utrzymanie wyniku. W przypadku kontuzji Holendra jesteśmy w d.

1 polubienie

Z tym, że United za tego placka też będzie chciało pewnie ze 40 milionów żeby choć część pieniędzy odzyskać, a przy nim nasz Darwin wygląda jak Suarez.

Ja sam się domagałem jeszcze jednego ŚPD, ale Niemiec po części ten problem rozwiązał, bo można grać środkiem Mac, Wirtz, Szobo.

Ze słabszymi ekipami właśnie Endo.

Jednak na ten moment 9 to większy problem, bo jak w Jote już pomału nie wierzę , to w Darwina już w ogóle nie wierzę.

2 polubienia

Koleś jest symbolem oszczędzania FSG. Wiadomo - nie ma czego szukać w Premier League. Trzeba jednak przyznać , że jak już wychodził w pierwszym składzie to nie pękał na robocie. I jeszcze ta fotka :laughing: .

Myślę że rozumowanie jest dobre. Graven to topka świata na tej pozycji i oczywiście przyda mu się zmiennik, ale patrząc na nasze ruchy to aktualny stan posiadania powinnien wystarczyć na ten sezon. Endo może go zmieniać przy korzystnym wyniku. Również bajcetic byl ostatnio w regularnej grze i o ile nie sądzę żeby osiągnął kiedyś poziom Liverpoolu tak jako zmiennik wraz z Endo może wystarczyć. Do tego sporadycznie może tam zagrać maca a obok niego szobo/Jones dzięki temu że mamy wirtza. Także będąc obiektywny jest spora głębia na tej pozycji i ryana nie powinnien grać aż tyle co ostatnio. Pamiętajmy też że jest to bardzo młody dalej gracz, a zeszły sezon był tak naprawdę jego pierwszym w którym grał tak dużo. Jest wielce prawdopodobne że jego organizm się może zaadaptować.

W następnym roku sprzedamy zasłużonego Endo i wypromowanego Stefana i ruszymy po whartona,
Zaire-Emery lub balebe bo cała trójka powinna być dużo bardziej dostępna.

1 polubienie

@CzerwonyBartek A to chociaż jakiś dziennikarz napisał? Bo ten “Follow Us” to brzmi jak z fanpejdza :smiley:

2 polubienia

:rotating_light::rotating_light::rotating_light::grin:Let’s go back :
During Edwards as Liverpool director Klopp told him he wanted to bring Bruno Guimarães and Enzo Fernández who were at Lyon and River Plate at that time.
Michael Edwards wanted to send James Miller and Jordan Henderson to replace Fernández and Guimarães, but coach Klopp said no and refused.
And that’s why Edwards left Liverpool he loved so much.
Michael Edwards is now the Head of Football FSG.
He decides who to bring, who to send, coach to bring and players to buy.
Now the Big Fear Opposition is in Edwards. :slightly_smiling_face::grin:
FOLLOW US.

Źródło gówniane ale może jest ziarenko prawdy

Edwards to szef totalny i kropka.

3 polubienia

Akurat to już było dawno wiadome. Klopp zablokował transfer Enzo i wolał dać kontrakt Milnerowi XD

3 polubienia

Już dawno temu przewijała się ta informacja. Myślę, że to jest prawda. Klopp był świetny ale przy tym bardzo uparty. Dobrze, że Edwards wrócił i rządzi

1 polubienie

Jeżeli to prawda to nie ma co płakać że odszedł Jurgen. Był genialny ale nie potrafił się odnaleźć trochę później jako menedżer klubu któremu sam ustawił tak wysoko poprzeczkę. Jako underdog radził sobie wybornie, ale gorzej szło gdy trzeba było utrzymać się na topie. Lojalność jest swoją drogą, ale trzymanie zbyt słabych ogniw i niechęć w wymienianiu ich drastycznie nas ograniczało.

4 polubienia

A tu przez lata FSG było jechane za skąpstwo😉

1 polubienie

lol ta wiedza jest znana od dawna kolego. Klopp był uparty jak osioł, a wcześniej był jeszcze kompletny dureń Rodgers, więc teraz Edwards ma dopiero PO RAZ PIERWSZY pełnie władzy i pieczę nad tym co się robi w klubie. Stąd sprowadzenie genialnego jak się okazało trenera, wygrane mistrzostwo i niezłe transfery. Nie no. Klopp to zajebisty gość. Burak i cham jak było trzeba, ale to jest taki człowiek, z którym chcesz iść na browara. Będę go mile wspominał, ale od początku było wiadomo, że to człowiek, który jest znany z przepierdalania finałów i mistrzostw metr przed metą. Edwards wrócił i jest po to, żeby to zmienić.

2 polubienia

No ale to jednym okienkiem mają zmazać fatalne wcześniejsze okienka, przez które nie mogliśmy regularnie walczyć o puchary? No już bez nadmiernego wychwalania. A do tego koniec okienka za 2 miesiące, to zobaczymy jaki kształt będzie mieć zespół. Żebyśmy nie zostali czasem z 3 ŚO i tylko Gakpo na lewym skrzydle… Będziemy czekać na Guehiego na przyszły rok, a Diaza oddamy żeby budżet się zrównoważył. Póki co jest miodzio, ale kto zna Fsg, ten wie jak może się skończyć mimo wszystko to.

@Scooby_Doo aaa ok. Myślałem, że odnosisz się do screena z Kerkezem…
To tak, tego nie można Jurgenowi zapomnieć, że wolał trzymać np Hendo, który zlał Kloppa rok później, czy innych.
Dla Fsg w sumie to on był jak skarb. Nie wygrywaliśmy za dużo, więc premie zostawały w kasie, coś tam wygraliśmy więc wartość klubu poszła do góry.

@MG75. Nie, będę w czerwcu wychwalać pod niebiosa Fsg… Przyjdzie wrzesień to przyjdzie czas na ocenę. Co nie zmienia faktu, że póki co jest mega optymistycznie, jednak no. Przyjdzie czas na ocenę okienka.

Chodzi mi o to, że Klopp wolał trzymać na siłę zawodników którzy dawali co raz mniej dla drużyny i byli do odstrzału zamiast wzmocnić skład nowymi graczami. Może teraz byśmy mieli 21🏆 a nie 20

1 polubienie

Widzę, że niektórzy uważają, że zawsze warto ponarzekać :wink:
Sprowadziliśmy od ręki zastępstwo za TAA.
Sprowadziliśmy najdroższego zawodnika w historii PL.
Sprowadzamy topowego LO w PL.
Okienko w toku, nie wiadomo jakie będą kolejne ruchy, ale już zakładasz, że zrujnujemy zespół szukając na siłę oszczędności?

Co do Kloppa - uwielbiałem go jako trenera Liverpoolu, decyzja o odejściu wydawała mi się bardzo zła, ale nawet patrząc z perspektywy przygotowań do pierwszego sezonu Slota miałem wrażenie, że może to być w sumie dobry ruch dla Liverpoolu.

Potwierdziło się to z wielką nawiązką w poprzednim sezonie, potwierdza też to bieżące okno transferowe.
Tak, jak uwielbiałem Kloppa na ławce Liverpoolu tak uważam, że obecny układ trener (Slot) + pion ‘transferowy’ (Hughes+Edwadrs) to najlepsze co mogło się nam przytrafić.

Nawet kosztem braku Jurgena w klubie - Klopp był idealny do budowy wielkiego Liverpoolu, ale do dalszego udoskonalania drużyny lepiej nadaje się świetny trener umiejący harmonijnie współpracować z dyrektorem sportowym.

6 polubień

Nie wiem czy ironia, ale to akurat powszechnie znany fakt. Nowy kontrakt dla Milnera zablokowało FSG.

Znowu się zaczęło jak to niedobry Klopp zablokował wszystkich najlepszych piłkarzy swiata, aż się nie chce wchodzić

2 polubienia

No zablokowało w 2023, ale nie w czerwcu w 2022 roku :slight_smile:

Nie no Edwards i Ward odeszli właśnie przez to że nie mogli się dogadać z Kloppem. Klopp miał jedną gigantyczną wadę. Był uparty w stosunku do piłkarzy z którymi się zżył. Milner to powinien odejść o kilka sezonów wcześniej, Henderson, Gini też.

1 polubienie

Tu nie chodzi o to, żeby szargać dobre imię Kloppa, bo chłop wyciągnął ten klub na szczyt. Tylko niektórzy są tak ślepo w niego zapatrzeni, że nie przyjmują nawet faktów.

2 polubienia

Ale wiecie że każdy szanujący się klub miał w notesie i Enzo i Bruno, Liverpool też miał, tak samo jak 50 innych nazwisk. Tamci się wybili to teraz będą pisać że właśnie ich dwóch chciał Edwards (który zawsze miał dobrą prasę) ale wiadomo niedobry Niemiec. Ogólnie śmieszy że dobre transfery jak Salah czy Robbo to Edwards, ale jak były niewypały to Benteke Brendana, Keita Kloppa i tak dalej

Na szczęście już go pogonili, teraz będzie manna z nieba tylko lecieć

1 polubienie