Rozważania transferowe (dyskusja)

Myślę że właśnie zważając na kontrakt to dobra cena. Facet od 5lat gra właściwie wszystko, 4 lata CP i rok w derby. Czyli w wieku 24 lat ma coś około 200 meczów z czego tylko 40w championship. Wow. Do tego kapitan swojego klubu. Mentalność świetna, zero jakichkolwiek skandali. Bardzo religijny i nastawiony na rozwój(bardzo ważne że naciska na minuty przed podpisaniem). Podstawowy zawdonik mocnej Anglii. Przez całą karierę wypadł na 16 meczów więc ma bardzo dobre zdrowie.
Umie grać w 4 i w 3 stoperów.
Wzbudza zainteresowanie prawie każdej topowej ekipy w Anglii.
Więc wszystkie rzeczy około sportowe na mega mega plus.
A jakość sportowa też wydaje się jak najbardziej zgadzać. Świetny w grze 1 na 1. Dość szybki. Świetna koncentracja. Dobre krycie. Z piłką przy nodze świetny. Ma predyspozycje (choć tak nie gral) do sporadycznego zabezpieczania na boku.
Jest jeszcze spore pole do rozwoju.
I są właściwie tylko dwa mankamenty.
Słaby/przeciętny w powietrzu i tu też nie ma perspektyw dużych na lepszą grę bo jest niski (182 cm).
Nigdy albo bardzo mało grał z wysoko ustawiona linia obrony jak nasza. Wydaje się że ma do tego predyspozycje, ale jednak rzadko tak grał.

Jak na to wszystko uważam go za drugą najlepszą opcję na już jaka była na rynku (huijsen) a cena wspaniała. Oby nasi dowieźli

6 polubień

Nie pije do Kolegi ale irytuja mnie juz te cudaczne parametry i kryteria,ktore niby maja decydowac o (nie) zatrudnianiu zawodnikow:

• Gyökeres “za stary” w wieku 27 lat (pomijajac fakt,ze Isak ma 26 !) :man_facepalming:
  • Guehi “za niski” na stopera …kon czyli Cannavaro by sie usmial :grimacing:

Co oni tam w Bostonie/Liverpoolu pala ?

1 polubienie

Z OSTATNIEJ CHWILI: Sporting zaakceptował wartą 55M£ ofertę i Ousmane Diomande już niedługo zostanie zawodnikiem Crystal Palace!

[A Bola]

21-letni Iworyjczyk będzie najdroższym transferem w historii zespołu z południowego Londynu. Jego transfer jest prawdopodobnie częścią przygotowań do opuszczenia klubu przez Marca Guehi’ego, który od jakiegoś czasu łączony jest z Liverpoolem.

A ja je np lubię. Po prostu mamy profil zawodnika który do nas pasuje. I jeśli gramy wysoko to rywal często musi się ratować długa piłka na gości pokroju Chris Wood i to że nasz stoper wygra z nim pojedynek zależy od tego czy napastnik będzie mógł rozpaczać bardzo groźna kontrę czy my dalej będziemy mogli tłamsić rywala. Dzięki takim kryteria unikamy transferów jak np ugarte który wydaje się niezłym przecinakiem, ale w naszej taktyce byłby hamulcowym.
Co do wieku to chodzi o to że gracze w wieku 22 lat zazwyczaj są już na tyle ukształtowani że nadają się na grę w Liverpoolu, a jeszcze mogą się mnóstwo rozwinąć oraz mogą stanowić o sile zespołu na lata, albo dalej za 2-3 sezonu być bardzo wartościowi do sprzedania. Starsi gracze już są często nie sprzedawalini więc ryzyko się zwiększa.

Jednak takie transfery jak vvd, thiago czy teraz guehiego pokazują że rzadko, ale czasami luzujemy trochę te kryteria

Nie przesadzajmy. Guehi w lipcu kończy dopiero 25 lat, więc jest młodszy nawet od VvD gdy do Nas przychodził, a ile już u Nas gra lat? Sporo. No i to obrońca, a to pozycja bardziej długowieczna od innych, tylko bramkarz gra statystycznie dłużej.

Co do wzrostu… no nie są to najlepsze warunki, ale póki jest VvD obok i w fazie obrony Ryan wracający pomiędzy obrońców, to niekoniecznie musimy to tak odczuć. Poza tym zobaczymy czy wygryzie Konate ze składu, bo ten prawdopodobnie ALBO odejdzie za rok za darmo ALBO podpisze kontrakt, bo nie widać by chciał odejść ani plotek o zainteresowaniu jakichś klubów nim.
Dodatkowo to jest bardzo dobrze trzymający się na nogach obrońca, często jak nie wygra wyskoku, to po prostu przepchnie przeciwnika, w miarę szybki, do tego świetne crossy - nie jest to może poziom Matipa czy VvD, ale kto wie czy u Nas się pod tym kątem nie podszkoli? Będzie miał komu je grać. No i mimo wszystko to jest ogromny upgrade względem Quansaha. Nawet nie ma co dyskutować, a najlepsze że tylko 3 lata starszy. Gdzie będzie Jarell za 3 lata, zobaczymy.

3 polubienia

żeby nie rok kontraktu to trzeba by dać 70-80mln,żeby go wyciagnac. Jesli Jarrell będzie lepszy za 3 lata to te 60mln klauzuli źle nie będzie wyglądać

Nie może być idealnie, Nunez zostanie. Mimo wszystko jak przyjdzie Guehi to okienko 10/10

1 polubienie

Skąd masz tą informację?

To będzie tragedia bo przy kontuzjach i słabej grze Joty zostaniemy bez napastnika. Grać będzie musiał Diaz ewentualnie Wirtz F9. Na pewno nie ta łamaga

Diaz prędzej opuści kub niż Nunez, tak czuję, więc wleci jakiś skrzydłowy np.Fofana

A za dwa lata… przyjdzie do Nas za podobną kwotę co przychodził do Nas potężny VVD. Serio tak uważam, bo to kawał obrońcy jest. Być może nawet z takim potencjałem jak Big Virg, czyli zawodnik, który przez dekadę zamuruje dostęp do bramki. Róbcie screeny.

Uuu nie spojrzałem w cytat, tylko wyżej o Quansahu :smiley: my bad @down
No ale tu akurat wątpię również w wielki potencjał Iworyjczyka.

Prędzej wróżę karierę Murillo, tylko że to kolejny “niski” obrońca wg wielu tutaj :joy:

To było o Diomande, nie o Quansahu

Przecież oprócz Arabów nikt nie da więcej za Nuneza. Każdy widzial jaki to patałach. Dobrze że w ogóle ktoś chce dać za niego tyle kasy.

1 polubienie

Swoją drogą - jaka ogromna jest inflacja skoro nawet taki klub jak (z całym szacunkiem) Crystal Palace wydaje 55 mln za obrońcę. Kosmos

Ja nie rozumiem co ludzie mają z tym Fofaną. Koleś ma tragiczne wrzutki, słaby strzał i słabe podanie. On potrafi tylko biec z piłką.

Ale nam Jurek zostawił zgniłe jajo …

Normalna rzecz przy ich zyskach z TV, dnia meczowego, zaraz zysk z Guehiego, możliwy też transfer out Eze, więc kasa będzie. Taka kolej rzeczy, że PL mając największy zysk z praw i dzieląc go powiedzmy chyba najuczciwie w Europie, jeśli mówimy o najsilniejszych ligach, to nawet średnie kluby mogą szastać. Poziom ligi przez to tylko rośnie, dla Nas gorzej i samych klubów PL w kontekście walki o puchary europejskie, ale to nie minie, więc trzeba się przystosować.

Dlatego mnie nie dziwi, że najlepsze kluby walijskie grają w Anglii, a i szkockie co parę lat dywagują o tym (w sumie bardzo ciekawe byłoby przejście Rangersów i Celticu do ligi, ale tak jak w Walii, i tam liga zostałaby wtedy zdegradowana na poziom irlandzkii.

1 polubienie

W sumie ciekawy jestem czy jak nikt nie będzie chciał nam za niego zapłacić tyle ile chcemy to go tu zostawimy do końca kontraktu? Ja wiem że nie chcemy by nas dy*ano ale nie wiem czy istnieje ktokolwiek na tyle naiwny (Arabów nie liczę bo dla nich pieniądz to coś innego) kto da tyle ile żądamy.

Prezes Napoli to stary wyga i zawsze negocjuje twardo przy takim impasie wchodzi w grę wyłącznie wymiana 1 do 1 Osimenaha. Jeśli nie to Darwin przesiedzi pół sezonu na ławce i dojrzeje do kierunku Arabia w zimowym okienku.