Rozważania transferowe (dyskusja)

No cóż… jeszcze na 10 lat mu było dac

Oby się stało jak piszesz i to jak najszybciej. Jeszcze może nie dogadamy się z jego klubem, jest nadzieja że to upadnie

Może być

XD. Jakby dali na 4-5 to potem płacz bo znowu Real nam zapieprzy za darmoche.

2 polubienia

dziwne, ze odrzucil klub swojego dziecinstwa czyli man utd. Ale czego sie nie robi dla Liverpoolu. Raczej jak nasi by nie byli pewni, to by nie dawali 6 lat kontraktu.

Teraz jak się sprawa wyjaśnia pozostaje kwestia czy uda się coś ugrać taniej z Eintrachtem?

NUFC zaoferowalo 70 mln funciaków i odrzucili, wiec wiele do klauzuli nie brakowalo

Naprawdę Cię to dziwi?:grin:

Tak myślałem oni idą po Wisse, a my lecimy po Ekitike i Isaka - cudownie

Jak sobie tak obserwuję tę całą sagę z zakontraktowaniem nowego napastnika, to odnoszę wrażenie, że nie mamy tu do czynienia z casusem van Dijka, tzn. “van Dijk albo nikt”.

Z tych wszystkich doniesień transferowych jasno wynika, że celem numer 1 był/jest Alexander Isak, a celem numer 2 - Hugo Ekitike, ale nie na zasadzie, że ten Ekitike byłby dla nas “nagrodą pocieszenia”, a wręcz przeciwnie - on jest bardzo dobrze prześwietlonym graczem przez nasz dział rekrutacyjny i od początku jego kandydatura była/jest traktowana jak najbardziej poważnie w kontekście dopasowania do naszego stylu gry i naszego składu.

Oczywiście Alexander Isak był/jest celem numer 1 na tę pozycję, ale Hugo Ekitike absolutnie nie jest żadnym “kotem w worku”. Niech Edwards z Hughesem “gotują”, bo doświadczenie i wiedzę mają ogromną - ja im ufam :slight_smile:

12 polubień

Szybko się pozbierał po byłej dziewczynie skoro zajęło mu to 5 dni, zranione serce boli najbardziej.

W sumie my możemy i tak wrócić po Isaka jeśli Ekitike nie wypali. Sprzedamy Francuza za 35-40 milionów a przyjdzie Isak za rok.

A jeśli Ekitike wypali to mamy napastnika dużo młodszego i mniej podatnego na kontuzje.

3 polubienia

Dokładnie! Hugo ma olbrzymi potencjał i podobnie wierzę, że nasz sztab nie wybrał go ot tak.

Jeśli przyszedłby Ekitike, Rodrygo i Guehi to okienko 10/10

Jedyna szansa, że Isak po informacji o naszej ofercie za Ekitike złoży transfer request.
Moim zdaniem testujemy Szweda, rzuciliśmy sporą kwotę na stół, teraz zobaczymy czy Isak sprawdzi.

1 polubienie

Ja chciałem Etikite od samego początku, więc się cieszę. Zobaczycie, że chłopak odpali i to bardzo mocno.
Szkoda Isaka, bo to byłby pewniak, a nie przypuszczenia, ale wziąć jeszcze Rodrygo i SO i sezon można zaczynać i obronimy tytuł.

3 polubienia

W ogóle to Isak i Ekitike to bardzo podobni do siebie profilem zawodnicy , różnica jest taka, że isak jest gotowym produktem i już potwierdził swój poziom a francuz miał teraz pierwszy bardzo dobry sezon. Ja tam jestem optymistycznie nastawiony i całkowicie ufam Edwardsowi.

2 polubienia

Ten Ekitike to przecież drugi Nunez​:rofl::rofl::rofl:

Ja się cieszę z Hugo. Już nie róbcie z niego słabiaka. Gość jest przeanalizowany przez nasz pion sportowy i został wybrany.

• mówicie, że drugi Nunez? tylko, że Nuneza chciał Jurgen a nie pion sportowy, Etikite ma całkiem inną charakterystykę oraz ma wysoko sufit.
  • mówicie, że Isak strzela dużo goli w PL, a ile strzelał w Sociedad? też było średnio po 6 goli na sezon w lidze
  • napastnicy z Eintrachtu się nie sprawdzali? tak ale tacy jednowymiarowi jak Muani czy Jović,
    Etikite jest bardziej wszechstronny tak jak Marmoush, który też przychodził z Eintrachtu do City i każdy mówi, że to udany transfer
  • Gyokeres? dajcie spokój gość strzela masę goli, ale raz, że dużo z karnych a dwa dla mnie dużo więcej ważą gole strzelane Augsburgowi, Bochum czy Freiburgowi niż gole strzelane Estrela Amadora, Vitorii Guimaraes czy Casa Pia ( które są na poziomie drużyn niewiele lepszych niż grają w naszej ekstraklasy)

Podsumowując będę zadowolony jeżeli trafi do nas Ekitike i będę trzymał kciuki. Niech strzeli w pierwszym swoim sezonie 10 goli w lidze i będzie OK (tyle strzelił Isak w swoim pierwszym sezonie w PL)

5 polubień

Nie zdziwię się jak weźmiemy i Hugo i isaka

Z tym, że Isak szedł do Newcastle gdzie nie miał na start jakiejś wielkiej presji i wymagań a sam klub dopiero raczkował ze swoimi arabskimi pieniędzmi i sezon wcześniej świętował utrzymanie w lidze. My kupujemy kogoś z pozycji mistrza Anglii, który szuka w końcu prawdziwego upgrade’u na 9 a nie kota w worku do oszlifowania i może się uda a może nie. Darwin przed przyjściem do nas też wyglądał wyśmienicie i we wszystkich statystykach był bestią.

Gość nie założył jeszcze czerwonej koszulki a ty już wiesz że to drugi Nunez. Weźcie dajcie sobie na wstrzymanie z takim pie**oleniem

9 polubień

Patrząc na top 10 środkowych napastników to ten Hugo nie wygląda aż tak bardzo źle.

Była opcja A i jest również opcja B. Najważniejsze ze jeżeli sie nie uda/udało z pierwszym wyborem, to ruszamy od razu po drugi. Przecież nie tak dawno bylo ze jak pierwszy wybór nie wypalił, to twierdzono ze nie ma innych opcji na rynku