Rozważania transferowe (dyskusja)

Nie dziwi, szkoda ze juz nie ma romantycznej pilki gdzie pilkarze chca isc do klubow dziecinstwa. Ale obecne man utd, raczej nie jest atrakcyjnym projektem.
Ekitike jest troche nie pewny przez swoj wiek i male doswiadczenie, a Isak jest nie pewny przez ilosc swoich kontuzji.

Oby klub teraz wjechał po Wissę, żeby trochę przeszkodzić Newcastle, może podbić cenę. Szkoda, że nie będzie transferu Isaka, ale lepiej mieć w klubie zawodników chcących wygrywać najważniejsze trofea i chcących przyjść do Liverpoolu. Jeśli Isakowi pasuje kariera Harry’ego Kane’a w Anglii to w porządku. Najważniejsze, że będzie nowa 9 i nie będzie la pantery.

Ekitkie zmiecie tą ligę jak tu trafi. To nie jest pierwszy lepszy dupek wybrany na chybił trafił, tylko kilkuletnia analiza sztabu, który ma znacznie więcej danych. Będzie dobrze.

10 polubień

Ja tam się cieszę z tego transferu, co prawda trochę drogo ale gośc ma naprawde papiery na granie i wkurza mnie gadanie o napastniku z Eintrachtu , nie lubie jak się coś szufladkuje. Wierzę w niego mocno ! a Isak no cena kosmiczna , skoro nie naciskał i się nie da no cóż nie można mieć wszyskiego

2 polubienia

Dobrze to będzie jak on strzeli choć 1/4 goli co Darwin w pierwszym sezonie. Mój stół z ikei ma więcej polotu i finezji niż ten Hugokopter.

1 polubienie

Ja ogólnie nie wiem co mam myśleć o tym transferze, jak go zobacze u nas w akcji to wtedy się dowiem, czy warto. Skoro Sroki wykładają za niego 70 baniek, to może znaczy, że jest tyle wart, albo po prostu mówią nam, zebyśmy się odstosunkowali od Isaka, bo jeszcze Rikitiki nam podbiorą :smiley:

Edwards i Hughes zrobili dokladny research goscia przynajmniej nie to co co z Nunezem.

1 polubienie

1 polubienie

To była prowizorka z tym ich wykładaniem pieniędzy. Ekitike nie był im potrzebny w przypadku pozostania Isaka.

Zastanawiam się nad jednym. Wiele osób pisze “żaden ekitike to kot w worku” o facecie który w lidze zdobył 15 goli a w sumie 22 i dołożył 12 asyst w wieku 22 lat. Jednocześnie chcą rodrygo za jeszcze większą kasę który w podobnej lidze tylko mocniejszej ekipie, będąc w drużynie któryś rok i będąc 2 lata starszy strzelił 6 goli. No czegoś tu nie rozumiem.

Na ten moment Hugo nie jest na poziomie iska, ale śmiem twierdzić że w jego wieku Alex był słabszy.

Jestem bardzo zadowolony i jeśli dopniemy ten transfer oraz jakiegoś stopera np guehiego to okienko 12/10. Top robota się zapowiada panie hughes

2 polubienia

Ornstein napisał, że pierwsza oferta €80mln została odrzucona

Po prostu odbiór tego transferu jest przez prawdopodobne fiasko z Isakiem. Po tym jak plotki rozgrzały kibiców, że w końcu trafi tu gotowa klasowa 9 dająca z marszu gola za golem to teraz trochę ciężko jest zejść na ziemię. Gdyby nie wybuchły informacje o Alexie tylko klub od razu poszedł po Hugo to odbiór byłby zupełnie inny.

Nie no wiecej niz 80 milionow euro za Ekitike to juz przesada.

Rodrygo to skrzydłowy i do tego pół rezerwowy, i jedynie rok starszy a od już bodajże 4 lat grający w miare regularnie w Realu. Gdzie Rzym, a gdzie Krym :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Wgl w kontekście tego okienka i tego co wydajemy…. czy to oznacza, że w klubie faktycznie były cały czas pieniądze, a to mimo wszystko Klopp preferował większą wstrzemięźliwość?

Ale ile goli strzelił Werner w RB Lipsk przed transferem do Chelsea? 25 bramek w samej Bundeslidze. I co? Jak się sprawdził w Anglii?

1 polubienie

Wydaje mi się, że kwestia zmiany podejścia do rynku i uczenia się na błedach. A może dodatkowo za kulisami dzieje się coś, o czym nie wiemy :smiley:
W zeszłym sezonie też nie poszaleliśmy, a się udało wygrać ligę :slight_smile:

Raczej nie, jakbyśmy w następnym roku bezwzględnie wymieniali trybyki to coś może byłyby na rzeczy.

Tak to jest zwykła anomalia.

Trzeba poczekać przynajmniej z 2/3 sezony i wtedy można realnie ocenić czy zaszły jakieś zmiany.