Rozważania transferowe (dyskusja)

Ten piłkarz jest wart realnie z 40 mln i za taką kwotę można by myśleć. Nie wiem jak to działa nie chce mi się wierzyć że takie grube deale na 100mln dogaduje się w kilka dni. Przecież nad wirtzem pracowali od zimy. Dlaczego więc wyszło info o isaku skoro było wiadomo że nic z tego nie będzie ?

1 polubienie

Klopp. Tylko i wyłącznie on był powodem do niewydawania.
Zresztą, gdyby nie Edwards to dzisiaj nie byłoby Salaha, niemalże podstawił mu go pod ryj, uparł się, bo Klopp wymyślał Brandta.

Tak rozumiem, że przy tej rozmowie byłeś ? Zabawniejszy byłeś jak pokazywałeś składy i pisałeś o matce Mbappe :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Może dlatego, że mimo wieku, to jego pierwszy świetny sezon, a Rodrygo od kilku lat trzyma poziom i gra w reprezentacji regularnie. Może dlatego, że jego różnica goli, a goli oczekiwanych nie jest słaba, jest bardzo słaba. Ktoś powie, że dochodzi do sytuacji strzeleckich, a ktoś inny, że mamy Nuneza. Oczywiście jest wszechstronny i może być świetnym transferem i niech tak będzie. Na razie jednak nie poradził sobie w PSG, a poradził sobie w Eintrachcie…Eintracht, właśnie, Jović, Haller, Kolo Muani, żaden z ich killerów sobie nie poradził później (Marmoush to inna pozycja zdecydowanie, ale ten na razie zapowiada się dobrze w City). A i plotki z takim kozakiem jak Isak dają efekt rozczarowania finalnym zakończeniem.

W ogóle to sugerowanie, że Rodrygo to kot w worku…absurd.

Przecież to co napisał Seba to szczera prawda i nie jest to żadna tajemnica.

No to trochę tego nie rozumiem bo oczywiście isak top, ale no kurcze zobacz zestawienie u23 jak dobrze wygląda Hugo na tle rówieśników. Racja że isak na już 10/10 ale Hugo uważam 8.5.

@Loku64 rodrygo też grywał na atak (choć w zeszłym sezonie mniej) i różnica wieku to 1.5 roku.
No ale czy liczba 6 goli w lidze gdzie w realu na pozycji skrzydłowego jest zadowalająca? Bo 22 gole plus 12 asyst u nas gdyby Hugo się udało to jest rewela dla mnie.

@lfc257 ale co ma wspólnego Werner z ekitike? Szkoda że w city nie mieli takich analiz jak twoja to by po haalanda nie poszli :joy::joy:

Każdy gracz to inna historia. Jeszcze ekitike to skrajnie inny pakiet umiejętności niż u Wernera.
To rozumiem że uważam że wirtz to skandal bo się Meyer i havertz nie sprawdzili.

Robert 34 lata i w Barcy ogarnia.
A powiem więcej. Dla ciebie do lfc najgorszy transfer to musi być isak bo przecież braliśmy już za rekordową sumę carrola od srok i wiemy jak to się potoczyło​:joy::joy:
Masz prawo do swojego zdania bo każdy transfer ma prawo nie wypalić, ale proszę o jakieś bardziej merytoryczne argumenty

1 polubienie

Ależ oczywiście kasa była cały czas i puchła na koncie a Jurgen wszystko blokował bo wierzył w trening. Dlatego teraz klub idzie w kredyt obrotowy 350 mln funtów. Logiczne.
Była dyskusja jakiś czas temu w tym wątku na ten temat i to bardzo merytorycznie uargumentowana z mojej strony pod kątem finansów klubu ale pewnie w tym szambie komentarzy, w sensie powtarzania 10x tego samego, większość to olała.

1 polubienie

Ten Sam Gyokeres o którego walczyli z mocarnym United ? :rofl::rofl::rofl:

W ich przypadku to chyba najlepsza opcja, bo na nikogo lepszego na ten moment nie mają szans, a potrzebują napastnika jak tlenu.

Na pewno wzmocnienie względem Jesusa

Ale takie usprawiedliwienia tego transferu to istne SF.

Haalanda to ja chciałem już jak grał w Salzburgu. To był generacyjny talent. Ale klub wtedy kupił Minamino… Szkoda słów… Gdzie tak Eketike do Haalanda. Śmiech na sali. Pieniądze w błoto. Za rok znów będziemy kogoś szukać

Rikitiki nie wypali to go za rok wymienia na Isaka

Lepiej wyjdą na nim jak my na Francuzie. Także bym się z nich nie śmiał w tej sytuacji.

2 polubienia

Ekitike już raz miał świetny sezon po którym PSG go kupili więc to pierwsze kłamstwo. Nie poradził sobie w PSG bo hmm nie wiem ciężko mu było z mbappe Messim i neyem tak jak np salahowi z hazardem.

Czyli tak wyliczasz napastników którzy się nie sprawdzili, ale tego który się sprawdził to celowo pomijasz. Ok. Każdy gracz to inna historia neo bez powodu tamtych nie braliśmy, a tego chcemy. Zresztą Haller w ajaxie radził sobie wybornie, a nie poradził sobie w west hamie, ale tam nie radzi sobie żaden napastnik więc co ważniejsze? Dlatego Frankfurtu czy west hamu :joy:

Tak rodrygo gra świetnie w Brazylii 7 bramkę w33 meczach. Geniusz. Ja nie twierdzę że rodrygo to kot w worku. Twierdzę że to gracz zbyt przeciętny na lfc.

Być może , ale tu nikt nie napisał, że Francuz jest lepszy od Isaka.
A tam podobno takie kwiatki.

Prawda jest, że chciał Brandta(kilka zrodel to potwierdza), ale dał się przekonać na Mo i od początku na niego stawiał, więc nie wiem po co robić z niego złego w tej historii.
Poza tym to nie do końca może Edwardsa pomysł, bo za Mo ganialiśmy jeszcze przed tym jak poszedł do Chelsea.

Edwards nam też podsunął Keitę czy Oxa. Więc nie jest to takie zero-jedynkowe.

1 polubienie

To nie jest kwestia jakichś mitycznych pieniędzy na koncie - tylko podejmowania decyzji. Mieszasz jedną rzecz z drugą.

Finansowanie za pomocą różnego rodzaju form zadłużenia to przecież norma. Kluby zarabiaj gigantyczne pieniędze w PL i jednocześnie gigantyczne kwoty co roku wydają na swoją działaności.

Nawet City niewykazujące w ostatnich latach - strat, zaciąga tego rodzaju finansowanie.

Wszyscy narzekają na conversion rate Ekitike. Sprawdziłem Isaka i w ostatnim sezonie Sociedad jego conversion rate wynosiło szokujące 8%. Teraz wynosi 30%. Jak widać da się w tym poprawić.

2 polubienia

Ja tylko napisałem czemu można uważać Ekitike za kota w worku. Kogo pominąłem? Przecież Marmousha wspomniałem, mimo, że to nie był 9 w stylu wymienionych oraz Ekitike i nie musiałem, mógłbym wspomnieć też świetnego Pacho, ale po co.

A kogo obchodzi jak sobie poradził Haller w Ajaxie, najwyższy poziom go zweryfikował. W Eintrachcie czy Ajaxie mogł sobie grać super, a w Premier League lipa. Nunez też świetnie sobie radził w klubie z półki Ajaxu czy Eintrachtu.

Kto powiedział, że gra świetnie w kadrze, ja napisałem, że regularnie, Wirtz ma 7 w 31 meczach i to czyni go złym transferem? Za bardzo przywiązujesz uwagę do liczb, zapominąjąc o całej reszcie, nie pierwszy raz z resztą. Piłka jest troszkę bardziej złożona. Po prostu Rodrygo od lat gra na pewnym poziomie, więc ciężko nazwać go kotem w worku, Ekitike nie ma serii sezonów, ma jeden wystrzał, który podtrzyma albo nie, po prostu dla niektórych może to być lampka ostrzegawcza.

Tu masz kota w worku, na najwyższym poziomie. Bądź poważny. Bronisz Ekitike jego rywalami w składzie w PSG, więc weź sobie również poprawkę na to jakich rywali ma w Realu. W stosunku do Diaza byłby oczywiście wyraźnym upgradem, młodszy, lepszy, wszechstronniejszy, czego chcieć więcej.

No i pięknie wypunktowane, w sam raz dla fana suchych liczb, taka manipulacja, bardzo nieładna.

Tylko jednego liczby podajesz ze wszytkich rozgrywek, drugiego tylko z ligi, więc tak podając wszystko rzetelnie to masz

Rodrygo

Ekitike

I wielkiej przewagi nie widać, a Rodrygo własnie gra głębiej, a też był to jego najsłabszy sezon pod względem bramkowym od kiedy gra regularnie

1 polubienie

Czyli jednak nie chcemy tracić czasu na praktycznie nierealne i idziemy po Etikite. Cóż, nie jestem do tego przekonany, ale nie chodzi o umiejętności tylko o to, że Hugo może potrzebować czasu na aklimatyzację, wejście na ten wyższy poziom ( o ile wogóle da radę). Isak wiemy co potrafi i z miejsca wchodzi do składu, daje jakość, tylko no właśnie, jak już pisałem i inni też, jego zdrowie zawsze będzie niepewnością. Nie wiemy w sumie jak Ekitike zareaguje na nową ligę i jej tempo.
Dzieje się!

Czy przyjście Ekitike oznacza pozostanie Diaza? Nie chce mi się jakoś wierzyć, że oddamy luisa, i kupimy Rodrygo w jego miejsce. Wolałbym aby Diaz został jeżeli mamy grać Ekitike. Bo czy Rodrygo da rade na środku ataku?

@ynwa19. I tu chyba o to wszystko chodzi. My chcemy kogoś kto da te liczby o których piszesz. Isak był większym gwarantem, że to wypali. Czy Ekitike jest w stanie dać tę jakość już w przyszłym sezonie? Nie można wykluczyć ale obawy są większe. Wiemy, że Dijk i Mo mają jeszcze 2 lata u nas. O ile Dijk może przedłużyć umowę o tyle chyba Salaha już nie będziemy chcieli zatrzymać. I to są te 2 lata w których chcielibyśmy aby nasi szli po wszystko.