Rozważania transferowe (dyskusja)

Minamino i Shaq przychodzili za 7 i 13 milionów nie 30 (albo więcej bo dlaczego by Lester miał z nas nie zedrzeć gdy mamy chcicę i kłopoty? do tego jaka tygodniówka? 150k? 200k?). Świetni zawodnicy, Minamino zawsze chwaliłem i doceniałem a Shaq tez był kapitalnym zmiennikiem. Obaj spłacili się z nawiązką. Na takich zawodnikach w takiej cenie, nie da się stracić. Na Tielemansie da, nie tylko finansowo ale też w ilościach minut dla np. Elliota. Keita będzie zdrowy za chwilę, Thiago za 1,5 miesiąca. Wydaliśmy już w tym okienku prawie 100 milionów zarobiliśmy gdzieś połowę. Jeżeli serio myślicie, ze nasi właściciele maja dalszą chęć dokładania do klubu, to chyba rzeczywiście krótko tu z nami jesteście i nie wiecie na jakiej zasadzie działają (z fenomenalnym powodzeniem) nasze transfery od wielu, wielu lat.

@poprzerwie2 nie w okienku w którym nikt nie odszedł z naszej pomocy. Poszedł Mane - jest za niego Darwin, ubył nam Minamino -przychodzi Carvalho, nie ma Neco - jest Ramsay. Zasada równości zachowana. Tygodniówki tez nie sa z gumy a płacimy jedne z najwiekszych (nie wiem czy nawet nie większe od City, gdzies takie info się pojawiało). Tielemans czy inna gwiazda środka pola się u nas aktualnie po prostu nie zmieści. Za półśrodki i inne wynalazki dziękuję. Czy moze Ty albo Firo dołożycie na transfer i pensję z własnej kieszonki? Zbiórka na patronite? Kto tu jest niepoważny.

Słabo jesteś zorientowany kolego, o czym ty piszesz, już nie wspominam o kasie z CL, praw TV i sponsorów.
Wydaliśmy dokładnie 88 mln a zarobiliśmy:

Minamino i Shaq przychodzili za 7 i 13 milionów nie 30 (albo więcej bo dlaczego by Lester miał z nas nie zedrzeć gdy mamy chcicę i kłopoty? do tego jaka tygodniówka? 150k? 200k?).

Tylko, że Yuri to, w teorii, znacznie lepszy piłkarz, ze znacznie większą renomą, więc może też później ewentualnie pójść za więcej. Tygodniówka pewnie ~150k, więcej by mu nie dali; tyle co Ox, który za rok odejdzie.

Dobra tutaj już parsknąłem śmiechem xD Co z tego, skoro i tak pewnie zaraz będą kontuzjowani.

'+ Hendo skończy 33 lata, a gość bazuje na swojej fizyczności, Milnera pewnie już w przyszłym sezonie nie będzie, Oxa też, Thiago skończy 32 lata. Teraz środek pola wygląda tłoczno, ale bardzo szybko może zrobić się miejsce dla 2 śp.

O czym ty piszesz człowieku, my mamy mnóstwo kasy, jak definiujemy półśrodki? xD, Klopp z gówna bat potrafił by ukręcić. Mamy mnóstwo kasy i to nie ulega wątpliwości bo chyba gdyby była zgoda BVB to jednak kasa by się na Jude znalazła wiec nie pisz ironicznie bzdur o dokładaniu z kieszeni kibiców bo mijasz się z prawda, na Jude jest a na Nunesa nie ma, joke! Zreszta twoja wiedza jest przeciętna co właśnie wyżej zweryfikowałem

1 polubienie

Parskaj sobie dalej :wink:

image

No i spoko i za rok jak zwolni sie te 300k tygodniówki można bez problemu ściagnąc i Juda i wtedy moze nawet Darmowego Tielemansa by zastąpił w jakości i użyteczności w kadrze Oxa :wink:

@poprzerwie2 nie wiem od kiedy 85 milionów funtów po przeliczeniu to 75 milionów Euro, ale jeżeli twoja wielka wiedza opiera sie na źródłach i wyliczeniach z Transfermarkt to przykro mi Cię uświadamiać, ale nikogo i niczego raczej nie “zweryfikujesz”. :slight_smile:

Ale podstawa a bonusy to chyba różnica prawda? Piszmy o faktach, wyciszam cię narazie, mam spory dystans ale nie dziwie się już dlaczego masz na tym forum taką a nie inną opinie, dobrej nocy dla Ciebie

Ojej, ktoś “zweryfikował” twoją wiedzę i od razu wyciszenie. Och jak mi przykro. :disappointed_relieved:
No to właśnie pokazuje Twój rzekomy “dystans”.

Wystarczyło nie dawać wyliczeń z bonusami na twoją korzyść i bez bonusów na niekorzyść kogoś innego albo zweryfikować wyliczenia transfermarktu w minimum 2 źródłach jak to powinno się zawsze robić.Bo inaczej 1 minutowa wizyta w google weryfikuje ale Ciebie samego.

Moja opinia mnie nie średnio obchodzi. Obchodzi mnie prawda, racja i konsekwencja. Do tej pory zawsze były po mojej stronie (oprócz 1 sytuacji). Nikt nie lubi jak mu się wytyka błędy do których nie potrafi albo nie chce się potem przyznać, a ja robię to dość często.

P.S. Mam wrażenie, że Twoja opinia tu jest dość podobna więc “przygadał kocioł garnkowi” :slight_smile:

A to nie ty wymyśliłeś teorię, że Gerrard celowo kazał Aston Villi przegrać ostatni mecz z City, bo klub miał dostać kilka milionów za mistrzostwo City?

5 polubień

Otóż nie. To Ty próbowałeś mi ją włożyć w usta i nieudolnie mnie w ten sposób ośmieszać :slight_smile:

Ja na spokojnie, już przed meczem, zgodnie z prawdą i konsekwentnie twierdziłem, że nie ma szans na wygrana AV w tym meczu na co duży wpływ ma gruby hajs z bonusu Grealisha za wygranie ligi. Jak się ostatecznie skończyło każdy widział. Nie wiem, chcesz się spierać teraz z faktami, ze AV wygrała ten mecz albo nie straciła 3 bramek w 5 minut czy coś?

Dziękuję dobranoc.

P.S. “konsekwencja”

A później tacy ludzie tworza moją “opinię” :slight_smile:

Takie sytuacje jak strata 3 bramek w pare minut sa rzadkie, ale sie zdarzaja w futbolu. Twierdzenie, ze AV podlozylo sie, zeby dostac hajs z bonusu jest nawet nie tyle co smieszne, a zalosne. Takie nieudolne tlumaczenie człowieczka, ktory nie potrafi przyjąć do wiadomości, ze byla druzyna, ktora po prostu zdobyla wiecej punktów.

Bylo multum sytuacji gdzie klub w parę minut tracil kulka bramek i byly tobie przytaczane. No ale coz, dalej zyj w tej swojej chorej bańce

9 polubień

Cóż, nie mam ochoty po raz kolejny się tłumaczyć. Intetpretujcie sobie jak chcecie. Wiecie dobrze, że nic teraz nie da sie twardo udowodnić i to wykorzystujecie. Jeżeli było multum sytyacji gdzie w meczu decydujacym o mistrzostwie jakas druzyna traciła 3 bramki w 5 minut a później dostała od przeciwnej drużyny kilkanaście milionów to ok, macie rację. Ja nie slyszalem, ale wy moze tak. Nie mam powodów nie wierzyc wam, że było tego multum.

@Radbug czy Gerrard dalej jest legendą LFC skoro uczestniczył w tym procederze? A może Gerrard nie wiedział o tym tak samo jak JPII o ped#fili w kościele?

Parafrazując klasyka, nie ma dowodów że S. Gerrard wiedział o sprzedanym meczu Aston Villi. XD

3 polubienia

Co tu sie odpier…dzielilo ?!
No oczywiscie to byl genialny spisek :man_facepalming: Aston Villa strzelila dwa gole dla niepoznaki,zmiana Gündogana byla co do sekundy zaplanowana a Rodri ten “strzal zycia” cwiczyl przez ostanie pol roku.
Absolutnie sie pod tym popdpisuje bo to jest tak samo pewne jak to,ze Slonce krazy wokol Ziemii ktora naturalnie jest plaska a rzadza nia legendarni Reptilianie :rofl:
I nie zapominajmy,ze w sumie ten tytul City to wina Zydow i masonow albo ewentualnie Tuska :grimacing:

Na pomoc Czerwoni Bracia! :red_circle:

PS zeby nie bylo tylko off-topu.Czy sa jakies plotki itd na “tliterze” czy innym takim odnosnie zakupu przez nas jakiegos pomocnika?

5 polubień

Tak to wlasnie ten czlowiek majacy tak czesto racje sobie to wymyslil. xD Fajnie, ze przypomniales bo smiechu bylo co niemiara. :smiley:

To sa wlasnie “fakty” i “weryfikowanie oponentow” jakie Radbug uprawia. Wymysla sobie jakas teorie i powtarza ja tak dlugo az sam uwierzy, ze to fakty i cyk - oponent zaorany. :smiley:

1 polubienie

Dajcie spokój panowie, ten użytkownik to stan umysłu.
Ja dałem ignora i mam spokój z czytaniem tych absurdalnych teorii i nie tylko.

Wracając do tematu, powoli zaczyna być pchany temat Jude w City w miejsce Bernardo wrazie odejścia…

Jude nie odejdzie do City z dwóch powodów… uno- powiedział, że dokończy sezon w BVB. Dos - po zdjęciach w internecie, na których był na Anfield podczas naszych meczów [m.in finale lm ] nie wierzę, że nie ma to związku z tym, że jest kibicem Liverpoolu. A po trzecie jest przyjacielem Hendo. A no i po czwarte… nie jest łasy na kasę. Także o jego przejście do City bym się nie martwił no chyba, że Manchester magicznie wygra coś więcej niż tylko Curacao i ligę. Miały być dwa powody, a wyszły cztery :smiley:

Wszystko jasne, Henderson tak kurczowo się trzyma pierwszej jedenastki bo grzeje miejsce przyjacielowi :smiley: Taki stan rzeczy rozumiem i akceptuje.

5 polubień

Jak na stole bedzie leżeć 120 mln i 300k/week to wiele rzeczy może sie zmienić. Wg mnie taki scenariusz jest bardzo realny a życzeniowe stawianie sprawy że JB jest po słowie z LFC i zamknięte są inne opcje mnie po prostu bawi.

Tak tak, napisanie faktów to teorie spiskowe, jesli tylko nie pasują do waszego światopoglądu.

Trzy proste pytania:

1. Mówiłem przed meczem ze Aston Villa przegra?
  2. AV straciła 3 gole w 5 minut w meczu decydujacym o mistrzostwie ligi, prowadząc wcześniej 2-0?
  3. AV dostala 15 milionów za to, że Grealish wygral PL co stało sie po tym gdy ten mecz przegrali?

Gdzie tutaj skłamałem? Gdzie w tych 3 twierdzeniach macie teorie spiskową? Gdzie wymieniliście te multum meczów decydujacych o mistrzostwie gdzie któraś drużyna tracila 3 bramki w 5 minut i dostawała od przeciwników potem przelew? Jeśli nigdzie to dlaczego próbujecie mnie poniżać i w każdym poście obrażać? Ja nie udowodnię w 100%, że to wina tylko i wyłącznie hajsu, że przegrali, wy nie udowodnicie w 100 %, że to nie miało absolutnie na nic wpływu. Tyle, że wy nie chcecie dyskutować tylko kogoś obrażać. Zwłaszcza kuczq wkładający wymyślone przez siebie teorie w usta innych użytkowników, a później dzielnie je samemu obalając. Nie pierwszy raz zresztą.

@Aldor ja nikogo nie “weryfikuje”. W tej dyskusji ti wy probowaliscie mnie rzekomo weryfikować, a jedyne co zrobiliście to obaliliscie własną teorię spiskową.