Rozważania transferowe (dyskusja)

Tamten sezon pokazał, że Graven gra od dechy do dechy i nie łapie kontuzji (37 spotkań w PL). imo Endo na ten rok wystarczy, obecnie mamy dużo większe braki w kadrze niż brak backup dla Gravena. To zapewne będzie celem nr 1 na lato 2026, jak już pożegnamy Endo.

Tak swoją drogą kogo byś widział w tym okienku na tą pozycję na ławkę? W rozsądnych pieniądzach ofc, bo wierz mi - Liverpool nie wyda fortuny na rezerwowego DM.

Zgodzę się z powyższym, ale pamiętajmy, że gdzieś tak od marca Ryan mocno obniżył loty. W moim odczuciu był zajechany fizycznie, przez granie od dechy do dechy.
Kogo bym widział? Nie mam pojęcia, nie znam rynku DM. Ale ktoś młody pokroju tego Leoniego na ŚO, który miałby potencjał. Czy ktoś taki jest na rynku? Tego nie wiem.
Przy całej sympatii dla naszego samuraja Endo, to nie jest poziom na Liverpool, a lepszy już nie będzie

3 polubienia

Za Gravena na 6 moze tez grac Guehi.

2 polubienia

Nie wydaje mi się, żeby mocno obniżył loty, to że miał parę średnich spotkań to normalne.

Jestem więcej niż przekonany, że jeśli chodzi o DM, to zostanie tak jak jest. Graven to absolutnie kluczowa postać u Slota i jak będzie zdrowy i dostępny, to ZAWSZE będzie w I składzie.

7 polubień

8 polubień

A moim zdaniem wypowiadanie się o graczy o którym się nie ma pojęcia mija się z celem. Quansaha widział rok i według słota najwyraźniej nie rokował. Eliott od 5 lat dostaje szanse i sobie różnie je wykorzystuje. Tu ewidentnie wierzą w chłopaka. Widziałem jego budowę i muszę przyznać że jest fizycznie potworny jak na 18lat. Ma świetny kościec. I to jest coś extra od naszych skautów. Wyszukać wirtz czy isaka to każdy z nas by umiał. Znaleźć właśnie taką perełkę to jest sztuką. Oczywiście jeśli dzieciak faktycznie ogarnie tmt.

3 polubienia

No wlasnie nikt o nim nic nie wie, wiec wypowiadanie się na temat jego talentu przez nas nie ma żadnego sensu. To, że jest wysoki to każdy wie. Z resztą juz rozmawialismy kiedys o Quansahu, Huijsenie i Guehim i chyba jesresmy zgodni, że ogrywanie 18 latka na środku obrony Liverpoolu mającego 1200 minut w serie a w Parmie, raczej jest kiepskim pomyslem, do tego dochodzi kwestia ile faktycznie minut by dostal, jak mogl sie rozwijac mało grając i jaką tolerancję dla jego błedów mialby Slot, a wiemy że raczej nie mialby zbyt duzej. Dyskusje ze swojej strony ucinam.
Edit. Dodam jeszcze, że pisalem we wczesniejszym poście o Leonim w kontekscie sytuacji gdyby mial przyjsc zamiast Guehi’ego.

A coś wiadomo o kontuzji Guehiego po meczu z nami?

On ma 18 lat. Na rozwoj srodkowego obroncy w tym.wieku to za wiele wplywu nie maja rozegrane minuty. A trening z takim VvD czy Konate to juz tak.

Napewno nie kupimy DM w tym okienku. Po to przyszedl Wirtz, zeby w razie co Alexis mogl grac jako DM bez straty do kreatywnosci w srodku pola. A te kilka spotkan to nie bedzie problemem.

4 polubienia

However, Glasner confirmed at his post-match press conference that Guehi only came off with cramp, meaning he should be fit and available to play against his former club Chelsea.

Nic poważnego, może zagrać w 1 kolejce, chociaż to zapewne się nie wydarzy z powodu transferu.

Różnica między Quansahem a Włochem jest taka że ten drugi będzie 4 wyborem a nie 3. Limit błędów będzie miał automatycznie większy. Po drugie jeśli Hughes z Edwardsem go chcą to widocznie sufit musi mieć potencjalnie wyżej niż Jarrel.

Wystarczy że nie wystraszy się myszy ten jak Quansah gdy w nocy idzie po wodę i już będzie lepiej.

4 polubienia

No wlasnie zagra w Cacao Cup i tyle go zobaczymy. Poza tym umówmy się, że 1200 minut na poziomie broniącej się przed spadkiem Parmy, to raczej niezbyt duża baza do analizy sufitu jego talentu. Mniej wiecej taka jak 500 minut tego “talenciaka” z Motoru którego chciala Chelsea.

Czemu wszyscy udają że sympatyczny Japończyk nie istnieje/nie nadaje się. Niech zmieni nazwisko na Endinho i wszyscy zadowoleni. Przeciez to fantastyczny zawodnik, nikt nie ma lepszego DMa na ławce. Na utrzymanie wyniku idealny a jak trzeba gonić to po co nam następny defensywny zawodnik na boisku.

A jak trzeba to na stoperze zagra i nie wtopi. Endō is King.

Wracając do transferów. Guehi to muss w to okno, a jak się uda wyjąć jeszcze tego Leonardo to będzie Meisterstuck.

Czy tylko ja mam nadzieję że zamiast Isaka pójdziemy po jakiegoś szybkiego skrzydłowego? Szwed stylem i postura to 1:1 Ekitike za którego daliśmy 80 dużych baniek i to Marek. A po sprzedaży Nuneza Lucho i odejściu (świeć Panie nad jego duszą) Joty zostaliśmy z Gakpo który bardziej jest lewym napastnikiem niż skrzydłowym. Braknie nam wiatru i szybkości. Komu Wirtz i Salah będą słać ciasteczka za linię obrony? Przecież większość naszych okazji strzeleckich w zeszłym sezonie było dzięki geniuszowi Salaha i urywaniu się szybkich atakujących za linię spalonego.

3 polubienia

Trzeba też takich zgredów kupować, nasza akademia kleksa to takie daje talenty 1 na 20 jest dobry, Mortony,Clarki,łosie, jelenie dużo tego było. Oczywiście jak kupimy pierw Guehiego potem można myśleć nad tym Makaronem

2 polubienia

Bo się nie nadaje. Nikt nie gra już takim „betonem” na 6. Po prostu piłka mu przeszkadza. Na utrzymanie wyniku będzie mógł wejść Guehi

2 polubienia

Nie dużo, z drugiej strony postawili na niego a on sam dopiero w połowie sezonu miał 18 urodziny. Prognostyk dobry, może uda się z niego dodatkowo zrobić HG. Gdyby taki Rio rozegrał podobną ilość minut w tym sezonie to byłby przełom dla jego kariery. Podobnie jak dla Włocha był to poprzedni sezon. Cena też w sumie nie jest jakaś powalająca.

Jak się nie uda to strata mała, jak wypali to za śmieszne pieniądze masz solidnego a może i znakomitego ligowca.

Sztab rekrutacyjny ma więcej danych, niż tylko minuty gracza. Skoro go wybrali, to ja im ufam. Dawać obu i jedziemy z sezonem :fire:

1 polubienie

Leoni i Guehi brzmi wspaniale. + Isak to już byłby kosmos.

1 polubienie

Szczerze to bym chyba wolal Barcole niz Isaka. W ogole to najlepiej jakiegos szybkiego skrzydlowego co moglby obskoczyc 2-3 pozycje.
Tylko czy sa jacys fajni lewoskrzydlowi? Nico nie powala statystykami, do tego nie jest jakims mega sprinterem, chyba ze to akurat w meczach co widzialem.
Gordon to poza tym, ze jest szybki i ma HG to jakis atutow nie widze.
W ogole mnie to najbardziej dziwi, ze Brazylia nie ma napastnikow i w ogole jakis wirtuozow. Ale czytalem, ze to spowodowane jest szkoleniem, ze naciski sa na taktyke i sile a joga bonita wymiera tam.

Tylko pytanie czemu PSG miałoby go sprzedać? Nie muszą tego robić, dopiero co wygrali LM, ich finanse są w dobrym stanie. Już prędzej strajk Isaka zmusi Newcastle do sprzedaży niż PSG puści Barcole