akurat wiekszosc pisze, że po tych akcjach to oni go nie chcą.
Dlatego napisałem niektórzy a nie większość.
Z plusów to przynajmniej nie zagra przeciwko nam w poniedziałek. Nie będzie Isaka, nie damy 150 mln, zgnije w Newcastle niestety. Trzeba szukać alternatyw, brać Barcolę
Zmiękną - Isak jest nasz. Nie kojarzę przypadku, żeby piłkarz robiący taki bajzel na siłę był trzymany w klubie. Jedyna możliwość żeby został w Newcastle to podpisanie z nim nowego kontraktu.
Każdy ma swoją cenę. Wiem, że się powtarzam, ale widzę to tak, że w ostatnie dni okienka oferujemy chorą kwotę typu 130/150 i Isak tu trafi
@Magerlfc i tyle klub zapłaci. Za mało osób mamy do przodu i klub trochę jest na musiku
Suarez i jego ,pozwólcie mi odejść, też robił akcje- został na kolejny sezon.
Coutinho też swoje robił- kontuzja. Został pół roku.
Van Dijk podobnie tylko, że tu akurat to lfc swoje dołożyło. Przypadków z innych klubów też by się nazbierało masa.
Jednak każdy przypadek jest inny. Newcastle nie tyle, że nie chce go sprzedać, co nie mają kim go zastąpić, więc póki co Isak zostaje u nich. Czy transfer Wissy coś zmieni? Może tak, ale dalej nie ma pewności, że on wystraczy. Newcastle od początku planowało 2 napastników- czyli może jednak byli ugadani, że puszcza Isaka do Liverpoolu, ale życie zweryfikowało bo nikogo z tych bardziej obiecujących nie dali rady skusić.
Póki co wiemy, że jest przepychanka ale to Newcastle ma decydujący głos. A ten jest na NIE.
@osi. Ta chora kwota przewija się od początku. Newcastle oczekuje kwoty w okolicy 150mln funtów.
@Edum. To wróć sobie do czasów Suareza… Nie było oświadczenia z jego strony? I jeszcze ta chamska oferta arsenalu w między czasie… Suarez podobnie jak Isak wymuszał transfer, tylko, że my mieliśmy osobę, która potrafiła to załagodzić.
I nie zgodzę się, że każdy klub po takim czymś sprzedaje zawodnika. Owszem, jak ma zastępstwo to tak. Tak jak My to robiliśmy. Ale Newcastle nie ma na te chwilę i to blokuje odejście. Też już go mają dosyć na pewno, ale liczy się dla nich dobro klubu. A z Isakiem w składzie są w stanie włączyć się znowu o top 4.
Jasne, że ja też chce aby go nam sprzedali i liczę na to, że Isak dopnie swego. Ale to nie jest tak, że Newcastle musi… nic nie musi.
Tylko żaden z nich nie odstawiał takich rzeczy jak Isak, oświadczenia w social itd.
Isak wczorajszym oświadczeniem zamknął wszystkie drzwi w Newcastle. Sroki mają dwie opcję - albo Go sprzedają albo wysyłają na trybuny, płacąc pensję, a zawodnik traci na wartości, bo i tak finalnie każdy wie, że wyląduję w Liverpoolu.
Newcastle sobie może pisać co chce w oświadczeniach, a prawda jest taka, że są pod ścianą. Każdy normlany klub po takiej szopce sprzedaje grajka i pozbywa się problemu, ale nie, Newcastle woli unieść się dumą i zrobić z chłopa niewolnika, bo przecież IsAk PoDpIsAł KoNtRaKt, tak jakby transfery same w sobie nie były założeniem wykupu kontraktu.
Ja nie rozumiem tych wszystkich którzy tak narzekają że Isak okropny, wymusza transfer, niewdzięcznik itd. Przypomnijcie sobie jak Mascherano czy Torres chcieli odejść. Po prostu Liverpool im nie dawał szans na zdobywanie pucharów, odeszli tam gdzie mieli lepszy poziom sportowy. Oczywiście nam jako kibicom to nam było przykro. Ale obiektywnie trudno im się dziwić - każdy z nich wygrał LM w nowym klubie a w Liverpoolu nie mieli na to szans… Jasne, że Newcastle nie jest w tak złej sytuacji jak wtedy Liverpool ale też są dalecy od walki o duże trofea.
To jest mentalność arabska niestety. Poczytajcie sobie o pracownikach hotelowych w takiej arabii saudyjskiej czy dubaju.
Skoro 150 mln to chora cena moim zdaniem też i tyle Isak nie jest wart, a jak tyle zapłacimy za niego ale po weekendzie to należało ją zapłacić w maju bo o takiej kasie Sroki mówiły mielibyśmy czas by zgrał się z drużyną a oni by sobie kogoś sensownego kupić i tak by przepłacili bo każdy by wiedział że mają siano od Liverpoolu i trzeba ich wydoić tak jak doi się od lat MU. Inna sprawa że przymierzali się do Jaksona i Nkunku z Chelsea ale teraz jak Havertz wyleciał to Arsenal ich obu kupi w pakiecie a dla nich też lepsza opcja bo zostaną w Londynie a szanse na wygranie czegoś ew pokazanie się lepsze u artety niż How-a
To prawda, jak byłem w Dubaju to widać że pracownicy są traktowani gorzej od zwierząt. Ogromny wyzysk.
Odleciałeś pod koniec
Przecież On już tam nie zagra, chyba nie wierzysz w to, że kiedyś jeszcze ubierze ich koszulkę.
Jak go nie puszczą do końca okienka transferowego to jestem pewny, że jeszcze zagra, możemy się założyć nawet o coś. Chyba, że odejdzie to sprawa jasna.
Jeśli u nich zostanie to na pewno zagra bo inaczej pieniędzy nie dostanie. Pytanie na ile bedzie dobrze grać bo ja to obstawiam ze jak już to bedzie posysać mocno i specjalnie bedzie grać słabo (za to nie możesz dać kary chyba ze chłop jawnie ci mecz przegrywa strzelając sobie samobóje).
@BeBe To ja już naprawdę nie rozumiem tej niechęci do sprzedaży go XD
Nie dość, że chłop może mieć ich kompletnie w dupie, to i tak muszą mu płacić – a jedyne, co mogą zrobić, to potrącić niewielką część pensji.
Jedyne, co w tym ma sens, to pokazanie, że bunt nic nie daje i zawodnik nie ma pewności, że zostanie puszczony i robią z Isaka przykład. Ale poza tym cała sytuacja działa raczej na ich niekorzyść.
"Powtarzające sie naruszenia mogą skutkować tym, że kara będzie wynosić 4 tygodnie na przestrzeni 12 miesiecy."
W mojej ocenie to brzmi śmiesznie mało.
Za mała ta oferta za Wisse £35+£5 - nie przejdzie ona i Brentford odrzuci. To by musiało być około £55mln wydaje mi się.
Moim zdaniem NUFC teraz skupia się na domknięciu transferu Wissy, żeby być gotowym na oddanie Isaka po poniedziałkowym meczu. Tak nakazywałaby już logika. We wtorek Liverpool składa ofertę wartą łącznie 130-140 mln i do końca przyszłego tygodnia zamykamy tą sagę.
Za to ze strony LFC dobrze byłoby do końca tego tygodnia domknąć transfer Guehiego, bo coś niestety przycichł ten temat od poniedziałku…
A tymczasem… Trener Crystal Palace Oliver Glasner potwierdza: Eze i Guehi wystąpią w pierwszym składzie w meczu Ligi Konferencyjnej UEFA przeciwko Fredrikstad.