Rozważania transferowe (dyskusja)

150 dni z czego 80 dni to malaria i zranienie. Rzeczywiście to świadczy o tym, ze był szklanką.

Zaczynasz temat- piszesz nieprawdziwe informacje, oburzasz się, że ktoś to weryfikuje, a na koniec piszesz, że dla Ciebie był za rzadki.

Następnym razem piszcie o kimś tak przed transferem.

Przeciez zarowno OX jak i Matip byli szklankami przed przyjsciem do Liverpoolu. To byly chyba pierwsze i gowne argumenty kiedy do nas przychodzili. Sezon przed przyjsciem Matip opuscil 15 meczy w Schalke, lacznie prawie 90 dni poza gra - dla pilkarza bardzo duzo. Mniej wiecej tyle samo czasu pauzowal co np. Thiago w zeszlym sezonie - czyli jak udalo nam sie poczuc bardzo dlugo.

1 polubienie

Zawsze mnie bawi jak ktoś “używa” swojego wieku do dyskusji jakby cokolowiek to zmieniało, a później pisze jak gówniarz. Wiek nie daje jakiegoś immunitetu do dyskusji, można mieć i 60 lat i mieć siano w głowie.
Tak czy inaczej Ox i Matip nie byli okazami zdrowia przed przyjściem do nas, ale Matip przychodził za darmo więc duże ryzyko to nie było. Naby w Lipsku był świetny, pamiętam jak Barcelona też chciała go u siebie i nie tylko, kontuzji też dużo nie miał (statystyka jest jednoznaczna, nawet wliczając w to malarię)
Wydaje mi się, że Liverpool się nie ugnie i nie kupimy nowego pomocnika w tym okienku, czytałem że Jones i Jota mają wrócić do treningów w następnym tygodniu i o ile Jones pewnie szybko będzie mógł wrócić do gry, o tyle Jota pewnie będzie potrzebował więcej czasu przez brak presezonu. Niesamowicie by się nam przydał ten zapomniany przez niektórych Jota…

5 polubień

Czy ja wiem. Matip zaraz przed przyjściem miał stłuczenie i złamanie kości. (trudno określić to jako podatność na kontuzje i bycie szklanym). Jego problemy zaczęły się dopiero tutaj. Z ciekawości przeglądnąłem stare forum i nie pojawiały się bezpośrednio takie zarzuty. Większość głosów to było cieszenie, że wyciągnęliśmy takiego grajka za darmo.

Ox miał zagrane 7 sezonów na poziomie premier league, wyleciał łącznie na 1,5 sezonu. To nie są jakieś wspaniałe historie urazów, ale był wyróżniającym się zawodnikiem, przy którym można było oczekiwać, że dojedzie w większosci meczów, nawet jak na część wypadnie. (podobny casus jak przy Thiago i decyzji, żeby go wziąć). Zresztą głosy w sprawie Oxa również dotyczyły głównie tego czy dojedzie, a nie historii kontuzji.

Są tutaj jacyś ADMINI?? :thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::thinking::exclamation::exclamation::exclamation::exclamation::exclamation::exclamation::exclamation::exclamation::exclamation::exclamation:

2 polubienia

teraz pewnie będą nas łączyć z każdym pomocnikiem i źródło średnie. Ale ten Laimer to chyba by wlasnie tchnał życia w pomoc.

Jest tu ktoś to się interesuje Serie A? Ciekawi mnie Milinkovic-Savic. W Lazio niby podstawowy gracz, gwiazda zespołu i w sumie chyba całej ligi. Może to była by opcja na już?

To jest właśnie ktoś kogo potrzebujemy. Gościa który będzie biegał obok Thiago (czy innego magika) jak wściekły od 1 do 90 minuty. Oby coś w tym było.

Brakuje mi tego heavy metalu w grze.

1 polubienie

Raczej nikogo nie kupimy. Nie ma co się napalać. U nas nie ma takich reakcji szybkich. Będziemy się oszukiwać ze wszystko jest Ok. Już i tak walczymy tylko o grę w LM. Obyśmy w ogóle zaczęli wygrywać.

2 polubienia

Po 3 kolejkach już jesteśmy bez mistrza? Komplikuje to sprawę ale sezon jest długi żeby już teraz nas skreślać.

1 polubienie

No bez jaj, mistrzostwo z tą pomocą gdzie dominuje nas beniaminek i MU, który tydzień wcześniej nie mógł wyjść z własnej połowy na Community Stadium? Te trzy kolejki pokazały gdzie jest problem i jedyne co możemy to zrobić, to próbować go załatać w ostatniej chwili, ale to i tak w najlepszym wypadku kliknie z opóźnieniem. Klub niestety już przespał moment na płynną metamorfozę. Szykuje się bardzo podobny sezon do tego z kontuzjowanym VD. U Kloppa niestety zazwyczaj jak jest kryzys to jest to kryzys pełną gębą i ja się nie zdziwie jak najbliższy miesiąc, dwa to będzie kopia tego okresu co 6 razy z rzędu przegraliśmy na Anfield. Wyglądamy na boisku dokładnie tak jak wtedy.

4 polubienia

Z Tchouamenim też wyszło tak, jakby ktoś poszedł do sklepu po wymarzone buty, ale okazało się, że zostały wykupione wszystkie egzemplarze, więc postanowił chodzić boso

1 polubienie

Bardziej ściema dla kibiców w stylu mamy pieniądze niby składamy ofertę ale on do nas nie chce więc nie będzie nikogo. Jak rzekome zainteresowanie Mbappe. Teraz czeka nas retoryka w stylu jeśli nie będzie top4 budżet zostanie okrojony i Bellingham trafi gdzie indziej. Już to przerabialiśmy z tym, że po kryzysie w obronie top4 było a transferów nie. Po finałach LM też nie.
Sprzedać tego Keite i ruszyć po kogoś,bo cały rok będzie symulka mikrourazów.

2 polubienia

Wychodzą przespane 2 ostatnie lata. Wtedy trzeba było działać i wymieniac stopniowo, po kolei najsłabsze ogniwa. Teraz stanęliśmy przed powaznym problemem, który mogą rozwiązac tylko powazne inwestycje w skład. To nie jest sytuacja, którą da się naprawić treningiem. Średnia wieku naszego zespołu jest stosunkowo wysoka, większość zawodników to sa już uklształtowani gracze, którzy nie podniosą swoich umiejętności, ani nie wyeliminuja swoich mankamentów. Czy tego chcemy czy nie, wg słów Kloppa miała być ewolucja, a nie rewolucja, ale działania klubu idą w kierunku wielkiej rewolucji (albo będziemy grali półemerytami)

Nawarstwiło się sporo problemów, a brak transferów jest tylko jednym z nich, ale chyba najbardziej dominującym. Widać, że stab popełnił duży błąd przy przygotowaniu do sezonu. Poprzednie rozgrywki były dla nas długie i wyczerpujące (zagraliśmy w każdym możliwym meczu, do tego doszły reprezentacje), z racji zimowych MŚ sezon zaczął się wcześniej. Zawodnicy mieli mniej czasu na regenerację i odpoczynek a sztab im tak dokręcił śrubę, że prawie połowa drużyny posypała się jeszcze w sierpniu.

4 polubienia

Zgadzam się, tu na dobrą sprawę trzeba by minimum dwóch klasowych pomocników, bo umówmy się, że nie ma co liczyć na Thiago i Keitę i na to, że raz: dojdą do formy, a dwa: nie wysypią się w kluczowych momentach…

1 polubienie

Nikt nie mowi, ze nie mogli stanowic mocnych ogniw w zespole, prawda? A na pewno nie ja. Tak jak wspominalem wczesniej - OX czy Keita przychodzac do nas tez mieli byc swietnymi wzmocnieniami (w przypadku tego pierwszego jedynie martwiace byly wlasnie urazy - nie przesadnie, ale niektorzy mieli to z tylu glowy) tak jak teraz mialby byc Tielemans czy ktokolwiek inny z tzw. “polsrodkow”. Zreszta nawet to, ze taki OX czy Matip mogliby byc kontuzjowani 25% czasu pewnie nie bylo wielkim problemem - mieli zastepstwa. Tyle, ze rozyspali sie calkowicie. :smiley:

Dlatego wydaje mi sie, ze klub nie zdecyduje sie na zakontraktowanie znowu kogos takiego i w gre wchodzi tylko zawodnik, ktorego beda pewni na 100%.

1 polubienie

Ewentualnie transferem będzie ktoś wracający (bez formy) po kontuzji, przed nami decydujące dni, bo chyba nikt nie ludzi się, że na Milnersonie nie można opierać gry

OX nigdy nie mial byc świetnym wzmocnieniem, to od poczatku bylo jakies nieporozumienie i podejrzewam ze kupili go tylko dlatego ze ma status HG.
Do dzis pamietam jak kibice Arsenalu swietowali po jego odejsciu

Ja osobiście wczoraj sobie trochę analizowałem naszą sytuacje i konsekwencje niektórych decyzji, bardziej zrozumiem brak transferów niż transfer z wielu powodów.
Trzeba było pomyśleć wcześniej zanim się rozdawało nowe umowy Milnerowi czy Hendersonowi, pomyśleć nad sprzedażą Keity, nasza druga linia jest przeładowana zawodnikami, a to że są „szklani” to już zbieg okoliczności, na reakcje jest o wiele za późno.
I co, kupimy Nevesa(przykład) a gdy wrócą wszyscy to Elliot i Fabio zostaną zastopowani w rozwoju, na czyszczenie i przebudowę będzie czas następnego lata, ofensywa ogarnie temat jeżeli wróci Jota, a Darwin odpowiednio zaskoczy choć tam również potrzeba nam uniwersalnego skrzydłowego ale to pewnie będzie miało miejsce również za rok, kiedy odejdzie Bobby.
Także dzisiaj nic na szybko nie zrobimy a pośpiech to ogółem zły doradca.
Za rok wejdziemy w sezon: Thiago, Fabs, Elliot, Fabio, Jude??? Kolejny ŚP, niewiadomo co będzie również z Jonesem ale stawiam na sprzedaż jak i w przypadku Hendersona, Keita(free transfer),Milner koniec kariery, jedynie jakaś sprzedaż tego lata może wymusić transfer np, Keity do Bundesligi o czym pisze David Maddock.
Może to co pisze wydawać się dziwne, również wczoraj byłem zły i również często głosiłem ostatnio podobne teorie do większości ale ostatecznie polecam zachować chłodną głowę

1 polubienie