Nie ma co mówić kadra jest przez mocarna. Wypisywanie ramseya jest bez sensu bo prędzej mamardashvili tam zagra niż ten chłopak zniszczony urazami.
Co do formacji to przecież różnica między 4-5-1
4-2-3-1 4-3-3 w rozmowie między kibicami to tylko kwestia nazewnictwa.
A jeśli mamy być tak malostkowi to my gramy czym na wzór 4-2-2-2 bo salah nie wraca do obrony tak jak gakpo czy wcześniej Diaz tylko zostaje wysoko jak napastnik.
Jeśli nie będzie jakieś plagi kontuzji której notabene nie powinno być ze względu na równa i jakościowa kadrę to głębia jest olbrzymia. Jedyny gracz nie do zastąpienia to vvd. Resztę się pociągnie
Nasza druzyna nie ma byc zadna “galacticos” tylko stac sie ekipa,ktora co sezon wklada trofea do gabloty czestokroc broniac zdobyte tytuly z naciskiem na PL i LM
Moze doczekam sie po 42 latach takowego,ligowego wydarzenia.Kurcze! jak to bylo ostatni raz to mialem….17 lat
Guehi trafi tu na pewno, kwestia tylko czy bedzie to zimą, czy latem. Ja strasznie chciałbym zobaczyć na boisku Leoniego. Najlepiej na tle jakiegoś solidnego przeciwnika.
Mam nadzieję, że Rysiek z Michałem do końca sezonu dopną długoletnie umowy dla Alexisa i Ryana, bo teraz poza okienkiem to powinno być priorytetem.
Obecność w klubie Rhysa Williamsa jest dla mnie niewytłumaczalna. Nawet z trzeciego czy czwartego poziomu rozgrywek nie ma chętnych na niego a to o czymś świadczy. Gość jest obrońcą i grał chyba tylko ze względu na to, że ma metr 90 a w składzie jest tylko ze względu na status HG, bo jakby się pojawił Guehi to nikt by o nim nie pamiętał.
Nie wiem jaki jest status HG Ramsaya (wygląda na to, że jednak tak) ale chłop ma wieczną kontuzję. Jego kariera jest w LFC skończona.
Z HG jesteśmy na styk bo mamy tylko: Woodmana, Gomeza, Williamsa, Frimponga, Bradley’a, Jones’a, Bajceticia i Ramsaya. W tym oknie klub pozbył się dziesięciu (!!!) zawodników z tym statusem: Quansah, Doak, Kelleher, TAA, Morton, Phillips, Elliot, Davies, Jaros, McConnell.
Dlatego też klub pracuje/będzie pracował nad zwiększeniem ilości tego typu zawodników w kadrze w postaci Guehiego i za rok Warthona oraz Olise (też się zdziwiłem, ale ma taki status).
Tego Whartona to chyba sami wymyślacie żeby się nakręcać na transfery. Chłopak może i jest dobry, ale po pierwsze kwota tego transferu byłaby w okolicach rekordu (już teraz w obliczu zainteresowania ze strony City i Realu wycenili Whartona na 150 mln funtów), a po drugie chłopak mając 21 lat zaczyna taniec po gabinetach lekarskich. W zeszłym sezonie opuścił 18 spotkań, a w bieżącym w ostatni weekend zszedł już z urazem. No i po trzecie rezerwowy za tyle kasy nie ma najmniejszego sensu, bo dopóki Gravenberch ogarnia, to Adam sobie nie pogra.
Po prostu oglądamy ligę angielska i widzimy też jak działa duet Edwards/hughes. To nie jest nic pewnego, ale łatwo łączyć kropki.
Adam Wharton to kozak. Jego poziom już jest na lfc. Do tego jeśli spojrzymy na nasz skład to miejsca gdzie możemy się wzmocnić nasuwają się same. To CB DMF PN i ewentualnie zmiennik na LO.
Na cb guehi i być może ktoś za konate.
Na PN olise.
Na dmf przyszły sezon bd idealny momentem żeby pożegnać Endo. Wharton profilem pasuje najlepiej. Natomiast bd mial 3 lata kontraktu więc oferta koło 100m. Alternatywa jest baleba, ale to gracz trochę bardziej siłowy. Nie mniej również świetny. Obaj panowie do rywalizacji z gravenem, jonesem, szobo, maca o pozycję 6-8 to jakiś kosmos.
Oczywiście musi zagrać on dwie ty sezon i być zdrowy aby klub ruszył. Początek więcej niż obiecujący
podpowiem Ci, żebys miał na przyszlosc- do 21 roku życia musisz conajmniej 3 lata w klubie trenowac w danej federacji. Ramsey przyszedl tu w wieku 19 lat , wiec nie ma HG. Olise wychował się piłkarsko w Anglii, tak samo ja Frimpong, Pogba, dlatego mają HG.
Problemem nie jest brak HG a brak jakosciowych HG, mozesz miec 17 non HG ( dlatego najlepiej jak drugi bramkarz ma HG- albo chociaz trzeci, dlatego przyszedl Woodman) i potem to Ci brakuje 3-4 HG tak naprawdę, bo na co komu kadra ponad 20 graczy, jesli nie bedzie kontuzji to masz problem, że nie mają jak grać. Ręsztę uzupełniasz U21- dlatego warto tam miec jakis wartosciowych grajkow, co kilka spotkan wspomogą.- u nas teoretycznie takimi mają byc Ngumoha i Nyoni w tym momencie.
Dla mnie Wharton to totalny kozak, ale musimy pamiętać, że w drużynie jest Gravenberch i dlatego wolałbym zawodnika o podobnym profilu, ale na ten moment nieco słabszego, więc wspominany Stiller byłby dużo lepszą opcją - może zagrać na 6, na 8, za Gravena, obok Gravena. Wharton nie przyjdzie za 100 baniek grzać ławki.
Z mniej oczywistych opcji możemy jeszcze obserwować m.in. Hugo Larssona z Eintrachtu, Bouaddi z Lille - ale to będzie raczej droga opcja, ale świetnie zapowiadająca się (mówi się, że talent nawet większy niż Zair-Emery), Jauregizar z Bilbao czy nawet obserwować Jobe Bellinghama (mocno ma inklinacje ofensywne, ale w Sunderlandzie często grał bardziej cofnięty i świetną robotę w defensywnie wykonywał, mocno żałuję że nie obejrzymy go w tym sezonie w PL w Sunderlandzie).
Ja to mam wrażenie że kibice mają obsesje na punkcie tego HG. Chyba nie jest wcale takie ważne skoro nie dajemy się dymać na przepłacone deale. Wgl bawi mnie jak taktyka średniaków z wołaniem po 80 mln za angielskich solodniaków zaczyna się im odbijać czkawką xD Dibling idealny przykład
O kolejny przykład. A chłop odejdzie finalnie pewnie za jakieś 50
Chętnych na Endo będzie jak na lekarstwo, bo kto kupi 33-letniego rezerwowego. Może jakiś francuski średniak za 5 mln, bo i liga nie może być już zbyt wymagająca. No i chyba nie myślicie, że od teraz w każde okienko będziemy wydawać po 200 mln. Tak jak Olise ma wiele sensu, bo w dłuższej perspektywie wchodzi w buty Salaha, tak Wharton nie ma miejsca w XI, bo i kogo miałby wygryźć? A nie wydaje się +100 mln na piłkarza, by trzymać go na ławce, to nie FIFA, by tworzyć dwie równorzędne XI.
W mojej ocenie Wharton nawet nie jest na poważnie brany pod uwagę dopóki Mac Allister, Gravenberch, Wirtz i Szoboszlai są opcjami do drugiej linii. A jeszcze gdyby miała się ziścić plotka, że docelowo mamy grać 4-2-2-2, to jedynie odejście któregoś z powyższych może zmienić ten stan.
Wydaje mi się, że mamy dopiero wrzesień, ale może Ty masz inny kalendarz i już za Tobą także zimowe okienko. Jeśli tak to gratulacje za posiadanie takiej wiedzy
Przeczytałem najpierw Casado i myślę, no nie byłaby to najgorsza opcja, chociaż pewnie Barcelona tanio by go nie puściła, a potem czytam Chelsea i widzę.. Caicedo - na łeb upadłeś? XD nie zrobimy kolejnego rekordu ligi i to tutaj pewnie na poziomie 180mln jak nic za tego kozaka.