Rozważania transferowe (dyskusja)

Oprócz naszych chęci sprowadzenia Olise potrzeba jeszcze dwóch czynników - chęci Olise do odejścia i uprowadzenia go z Bayernu, bo kto jak kto, ale Bawarczycy nie dają się szantażować. Olise po sezonie będzie miał jeszcze 3 lata kontraktu. Jeśli tam nie ma żadnej klauzuli, to Bayern ustawia fax w toalecie i na bieżąco podciera się napływającymi ofertami.

5 polubień

masz jeszcze Jonesa, ktory może jest niedoceniany, ale swoją robotę jako HG i rezerwowy robi, a moze obskoczyc z 5 pozycji. Zreszta z Arsenalem jak wszedl to zaczęlismy lepiej grać. i ma swoje przebłyski.
Też nie wierzę w Whartona, a juz napewno nie za 100 baniek. To musi byc ktos kto jest gotowy być rezerwowym ale prezentuje w miarę solidny poziom. Ja tam liczę, że ten Nyoni to będzie talent chociazby na poziomie Jonesa i zapewni nam tę głębię.

2 polubienia

Jeśli uważasz, że piszę głupoty to tak, zgadza się. Jestem upośledzony hah. Nie no żartuje i bez urazy dla osób które mają jakieś problemy ze zdrowiem. Wiesz co to taka lista marzenie w zasadzie ale w Isaka też mało kto wierzył a jest

Osobiście po głębszym zanalizowaniu stillera przed okienkiem uznałem że to solidna opcja, ale trochę za wolną. No, ale jak popatrzysz na nasz skład to właściwie nie ma na co hajsu wydawać, a przychody są rekordowe.

On nie ma nic wspólnego z 6. Po drugie siano na strychu. Skonczy w west hamie. Nie ma talentu brata.

No ale ja nie napisałem że my się na nim dorobimy. Jednak ekipy typu west ham, Arabia czy w Niemczech mogą za drobną opłatą chcieć 2 solidnego przecinaka. Teraz chciała go np Marsylia czyli vicemistrz Francji.

Arsenal to robi od kilku lat. My już mamy rekordowe przychodzy i nie wiele wskazuje że będą się zmniejszać. Patrzac na nasz skład jak młody on jest naprawdę nie ma na co hajsu wydać.

Jest to najgłupsza rzecz jaką czytam na tym forum. Slot osiąga sukces w 4-2-3-1. Klub przedłuża kontrakt z typowym skrzydłowym na wiele lat nie musząc. Nasz najlepszy gracz OFE to również skrajny skrzydłowy, a w kadrze mamy słownej 2 napastnikow. Do tego nasz diamencik 17 letni to również skrajny skrzydłowy. Ludzie. Zaakceptujcie to że czasy gry 1 jedenastka się skończyły. Liverpool jest bogaty i nie boi się tej kasy wydać. Oczywiście będą mecze gdzie wyjdzie ekitike i isak, będę też mecze gdzie wyjedziemy 4-4-2 tak jak w zeszłym sezonie bo nasz manager to geniusz. Ale docelowo to absolutnie bd 4-2-3-1.

Ps. To oczywiście tylko spekulacje które sobie piszemy na rok przed wydarzeniami. Zanim ktoś kogoś obrazić itp to polecam cofnąć się do mają np i zobaczyć jakie mieliśmy wymagania wobec okienka i kto przyszedł. W skrócie. Dla lfc nie ma już niemożliwego na rynku transferowym

W którym momencie? Bo wiesz gdybym ja tak spamował teoretycznym składem to też bym mógł napisać, że trafiłem… od początku sierpnia praktycznie każdy mógł się domyślić jaki skład chcemy mieć i kto jest naszym celem.
A jakby tak już iść dalej w te typy kto trafił, to chyba kolega @CzerwonyBartek nie spamując co chwilę innym składem obstawił najbliższej. Chyba tylko Huijsen mu nie wszedł. I nie wiem czy Ekitike, ale to już nie chce mi się szukać…

A co do spekulacji. To czytając główny artykuł o Isaku, naszła mnie myśl, że o ile faktycznie na początku naszym celem był Ekitike, tak po informacji, że Isak być może będzie dostępny przeszliśmy na Isaka a Ekitike został odpuszczony. Jednak tragedia z Diogo przewróciła u nas wszystko… W teorii Ekitike miał iść do Newcastle a Isak do nas. Jednak zmuszeni do zakupu 2 napastników poszliśmy all in po Hugo i Alexa. Tak jakoś to odczytuję z tego newsa.
Początkowo planem miał być Ekitike oraz Jota jako napastnicy, potem Isak/Jota.
Wyjaśnia to nawet fakt, że gdy Newcastle ruszyło konkretniej po Hugo tak my w mgnieniu oka go przejęliśmy, nie patrząc na cenę nawet. Potem zostało iść po Isaka. No i sie udało.
Ogólnie to chyba to było najbardziej zaplanowane okienko przez nas. Mieliśmy plan i każdy punkt był realizowany, bez opcji B… Nawet Guehi ciężko określić jako porażkę, bo to co się wydarzyło to taki trochę błąd matrixa…
Na takim poziomie pewności siebie w te okienko szliśmy po nasze cele, że praktycznie resztę zostawiliśmy w tyle. Jak my kogoś chcieliśmy nie było opcji aby ktoś mógł przejąć nasz któryś cel.

Po pierwsze widziałem głupsze wypowiedzi, o to nie trudno, po drugie nie fajnie tak pisać o opiniach zbudowanych na tym co np mogliśmy oglądać w pre seasonie, gdzie kilkakrotnie graliśmy 4-2-2-2, tak samo jak w meczu z Bournemouth pod koniec, gdy też przeszliśmy do diamentu w środku.

Opcji jest wiele, jak to będzie wyglądało za rok tego nikt nie wie, Olise na ten moment to tylko poziom luźnych plotek, a Ngumoha grał już w 4-2-2-2 w pre seasonie i wyglądał dobrze, to ciągle młody chłopak, dużo nauk wchłonie.

Być może szykujemy się do zmiany systemu, a być może to tylko jedna z opcji z jakich będziemy ogólnie korzystać w najbliższych latach.

Na pewno dopóki jest z nami Salah, nie sądzę, żeby coś się w tej materii zmieniło.

@osi

To proste, nikt nie pisze o tym w kontekście tego sezonu, poza tym Gakpo by się na pewno w tej roli odnalazł a Chiesa dosłownie jest wprowadzany do tej pory jako ŚN w tym sezonie.

1 polubienie

Nie wiem jaki ma sens rozmawianie o transferach dwa dni po zamknięciu okienka, ale rozumiem, że forum musi czymś żyć.

Mamy obecnie niemal perfekcyjny skład i nie spodziewam się transferów do wyjściowego składu w formacjach - bramka, pomoc, środek ataku przez najbliższe 3 lata. Chyba, że ktoś odejdzie to wtedy wiadome jest zastępstwo 1:1.

Na pewno postaramy się wzmocnić środek obrony (zapewne ten Guehi tutaj w końcu trafi i w zależności od przyszłości Konate może ktoś jeszcze).

Też powinien się pojawić defensywny pomocnik do rotacji (nie żaden transfer za 100kk) w zależności od tego czy Endo się z nami pożegna, czy Bajcetic ostatecznie nie wypali i czy Jones nie będzie próbował iść drogą Harveya i zmienić klubu by regularnie grać.

Do tego zobaczymy jaki sezon zagra Mo i Rio. Jeżeli Mo mocno spuści z tonu to możliwe jest sprowadzenie jego zastępcy (tutaj spodziewam się dużego transferu w stylu tego Olise czy Nico Williamsa) z którym by rywalizował o wyjściowy skład przez sezon przed końcem kontraktu. A jeżeli Rio nie sprosta oczekiwaniom i nie będzie gwarantował solidnego zastępstwa za Gakpo to możliwe, że uda się na jakieś wypożyczenie i jakiś konkurent dla Holendra się u nas zamelduje.

Ja spodziewam się raczej spokojnych kolejnych 3 okien transferowych bo mamy super kadrę i nie ma potrzeby rewolucji.

Transfer jednego/dwóch stoperów, defensywnego pomocnika do rotacji i ewentualnie kogoś na skrzydło w zależności od poczynań Mo/Rio to sensowna przyszłość.

Sory że się wtrącę ale jak mamy grać 4-2-2-2 mając DWÓCH nominalnych napastników w kadrze?

Goniąc wynik pewnie będziemy tak grać ale jako starter nie

1 polubienie

Kolego, ale tam kluczowe jest słowo “docelowo”. Masz rację że są momenty w których tak gramy bo np gonimy wynik. Jednak w mojej ocenie wszystkie fakty przeczą naszej jakiejkolwiek chęci gry takim ustawieniem. Równie dobrze możemy powiedzieć że slot bd chciał grać 5-2-3 bo przecież Graven już się cofa między stoperów kilkukrotnie nawet tam grał.

@Beol ale jaki to fakt? Przecież to zwykły sparing. Rozbiegowka nieistotna w szerszym kontekście imo. Sam fakt że grali tam zawodnicy z góry skreśleni coś o tym mówi. No ale ok ustalmy że przesadziłem i czas pokaże

No nie mozemy powiedzieć tak o 5-2-3, bo nigdy tak nie wyszliśmy na mecz.

Mecz z Milanem zagraliśmy na 2 dziesiątki, zagrał tam Wirtz z Harveyem a na pozycji schodzących napastników grali Salah z Ngumohą.

Opieram się na realnym teście i tym, że Slot kombinuje w tym kierunku, a nie na domysłach o jakimś Gravenberchu, który schodzi do obrony jak prawie każda 6 w każdym topowym klubie.

Czy tak będziemy grać? Nie wiem, ale no kłócić się o fakty? Tu nie ma zbyt dużego pola do dyskusji.

Nikt nie wie co się wydarzy za rok w okienku i czy szykują się jakieś grubsze roszady związane z Salahem.

Harvey mówił w wywiadzie po meczu, że chętnie by grał częściej z Florianem w takim ustawieniu, ale go juz nie ma, więc może plany uległy zmianie po wstępnych testach :sweat_smile:

@Kajojojek13 odpiszę w jednym poście bez cytowania, bo rozgrzebujesz pojedyncze zdania jak baba przy okresie xD

Marsylia chciała, ale finalnie do niczego nie doszło w kwestii Endo, więc to żaden wyznacznik jakoby za rok również pojawiły się zapytania o transfer 33-letniego DMa, który mało co gra i któremu pary w nogach wystarcza na 30 minut gry. To, że Arsenal wydaje co okienko 200 mln, nie jest również żadnym wyznacznikiem dla nas. Wyznacznikiem jest natomiast jakość kadry i potrzeby. Śmiało można powiedzieć, że po właśnie zakończonym okienku niespecjalnie są pozycje, na których musimy się wzmocnić do wyjściowej XI. Jak sam zresztą zauważyłeś, więc tym bardziej nie rozumiem hypu na Whartona.
Nie ma żadnego Whartona. Whartona wymyśliliście Wy, bajkopisarze. #pdk

2 polubienia

@Magerlfc też nie trafiłem Ekitike bo nie sądziłem, że zrobimy aż 6 transferów do 1go składu czy tam składu meczowego (Leoni to na pewno maks 4 stoper). A już kompletnie bym nie pomyślał, że Ekitike z Isakiem przyjdą razem.

@kacciq jak nam go Real podbierze to naprawdę jeba* Glasnera

Telegraph donosi, że za rok będziemy musieli zawalczyć o podpis Guehiego z Realem.

mój komentarz do powyższego i do nieuwzględnienia Chiesy w kadrze na LM: https://youtu.be/t0hqe1ihlcI

Teraz jakiekolwiek wygaśnięcie kontraktu w 2026 dziennikarzyny będą łączyć z Realem dla zasięgów. Kilka dni temu różne źródła podawały, że Real idzie po Upamecano, któremu kończy się kontrakt z Bayernem w 2026.

Imo Guehi ląduje u nas w styczniu, bo CP nie pozwoli sobie na odejście za darmo zawodnika, za którego mogą lekko 20 mln wyciągnąć.

13 polubień

No i właśnie o to chodzi, że nie wiadomo i niczego nie można przesądzać. Jednak z twojego wcześniejszego wpisu wynikało, że jesteś w 100% pewien i że to takie oczywiste. Nie wziąłeś pod uwagę niespodziewanego czynnika jakim był Glasner, a skąd wiesz, że w zimie nie odjebie czegoś podobnego ?

w styczniu to Glasner będzie w Man Utd

2 polubienia

Nie wiem czy ktoś wrzucał, bo ciężko sie dokopać, ale wyciekło nagranie filmu pożegnalnego jakie przygotował Guehi. Dobry chłop sie wydaje, mega szkoda. Mam nadzieję, że finalnie tu trafi.

https://x.com/TheAnfieldBuzz/status/1962609762098381183

3 polubienia

Będzie spełniał marzenia w Realu Madryt niestety od przyszłego sezonu :confused:

Tak, tak. W Realu. W Realu który już ma po sezonie brać Upamecano, Konate i zapewne dziesiątki innych.

Guehi w Realu nie wyląduje. Ani nawet Konate.

1 polubienie

Wszystko jest możliwe i nie wolno nam zakładać nic więcej niż to że jest możliwośc jego przyjścia. Pamiętajmy że choćby upamecano też nie ma kontraktu i może jego weźmiemy. Może też dojść do sytuacji w której leoni dostaje szansę i gra na tak dobrym poziomie że rozpatrujemy go jako opcja już do gry, a Gomez też trzyma równa formę i zdrowie.

Niczego pewnym być nie można i właśnie to jest problem głównie guehiego.