Rozważania transferowe (dyskusja)

Teoria spiskowa ale…

Kto wie, czy kontrakt Salaha nie został przedłużony tylko dlatego, żeby za rok sprzedać go do Arabii Saudyjskiej pozyskując fundusze na transfer Olise? Tylko gdybam :wink:

To nie jest teoria spiskowa, tylko realny plan działania. Klub zgodził się na warunki Mo jednocześnie wiedząc, że jego czas mija, ale nadal przedstawia ogromną wartość w krajach arabskich. Miłośnicy kóz przyjdą z walizką pieniędzy za ikonę futbolu, a my dostaniemy Olise.

tak jak przyszli z walizką za Nuneza, żebysmy poprawili PSR Newcastle

1 polubienie

9 - Championship 11-Eredivisie

1 polubienie

Tak tak. Mo bedzie tu gral do konca kontraktu, nikt go nie sprzeda.

Obecne okienko postawiło nas w bardzo komfortowej sytuacji. Mamy generalnie odświeżony skład, na papierze podniesiony również poziom 1szej jedenastki. Teraz zostają pojedyncze uzupełnienia na przyszłość. Okienko za rok to w zasadzie potrzeba sprowadzenia ŚO i DMa w miejsce Endo (chyba, że Bajcetić zostanie i wystrzeli jak rakieta) i ewentualnie PSa jeśli Salah miałby odejść.

Fajnie, że klub w końcu nie boi się robić zdecydowany ruchów na rynku bo polityka transferowa ostatnich paru lat mogłaby nas zaprowadzić w ślepy zaułek

Zimą już wyciągnąć Guehiego i Stillera. Na lato sprawa z prawym napastnikiem i jeszcze jeden środkowy obrońca licząc że Konate odejdzie.

I mamy kadrę kompletną, na lata.

Nie wiem po co pisać takie rzeczy teraz. Jeśli pojawi się jakiś problem, kontuzja- to z pewnością wrócimy po niego w styczniu.

2 polubienia

W mojej ocenie to zasłona dymna, przyjdzie koniec grudnia, po cichu szybko złożymy ofertę 15-20 milionów funtów i Marc będzie w LFC. Z VVD też było podobnie.

2 polubienia

Trzeba też zrozumieć, że Guehi nie jest żadnym gamchangerem jak się na forum uważa. To dobry obrońca, ale nie wybitny. U nas raczej musiałby walczyć o miejsce. Konate i Gomez jeśli są zdrowi to są lepsi od Anglika. I myślę, że tylko jakaś katastrofa mogłaby ponowić zainteresowanie Liverpoolu.

Zależy w styczniu jaka będzie sytuacja z kontuzjami, pozycją w tabeli. Jeśli zadowalająca Guehi nie przyjdzie. Opłata za niego może mieć też podwaliny pod transfer Whartona. Tu ze strony Liverpoolu nie ma złych relacji, byli gotowi zapłacić ale się posypało przez Glasnera. Jeśli natomiast Guehi trafi do nas za darmo dopiszą sobie 20mln do Whartona, negocjacje będą ciężkie.

A przepraszam bardzo, jeśli są kontuzjowani to są słabsi? Niby skąd takie wnioski?
Gomez był lepszy może 1 sezon od aktualnego Guehiego.
Dla Liverpool Guehi traktowany jest jako okazja na rynku, więc w dalszym ciągu będziemy walczyć o niego i myślę, że zimą będziemy starali się go pozyskać aby własnie nie czekać do lata i nie wdawać się w licytację z innymi o niego.

2 polubienia

Nic takiego nie napisałem.

@Magerlfc bo jak wszyscy wiemy obaj nie są okazami zdrowia. O to mi chodziło. Nic więcej.

Oczywiście, że advanced bo sam Mbappe do niego dzwonił tylko dziś jakieś 10 razy.

Pismaki z Madrytu są jeszcze gorsze niż te z Bayernu. Najnowsza plotka to taka, że Wirtz ma w umowie zapisane, że będzie mógł po sezonie przejść do Bawarczyków za 60mln funtów xD

A podniecony Konate chwali się tym w mediach :face_vomiting:

Pismaki z Madrytu akurat jako pierwsze pisały że TAA uzgodnił z Realem kontrakt już dawno temu, Konate też tam pójdzie, albo ewentualnie do jakiegoś PSG.

Z tym że Francuz jest zawodnikiem co najwyzej przeciętnym, i do tego podatnym na kontuzje. Bez Van Dijka w reprezentacji Francji wygląda jak paralityk bez mózgu, mi go tam nie bedzie brakowało

2 polubienia

Cóż, wychodzą skutki klaskania takim Arnoldom i wręcz pochwalanie ich zachowań. Jeden zaczął, drugi zobaczył, że można (a nawet trzeba!), zaraz będzie trzeci. Klopp przynajmniej będzie zadowolony :slight_smile:

No już nie zakłamujmy rzeczywistości, gdyby był “co najwyżej przeciętny” to by nie grał w reprezentacji Francji, Real by nie wyciągał po niego łap a Liverpool nie proponował nowego kontraktu.
Ma wady, łapie dość często kontuzje i słabsze mecze ale w formie jest jednym z najlepszych obrońców w Europie.

8 polubień