Diaz to w ogóle chciał odejść do Man City rok wcześniej. Liverpool się zgodził na wymianę za Alvareza, ale City nie chciało wzmacniać rywala.
Tez nie rozumiem krytyki Lucho ![]()
- powiadomienie o checi odejscia odpowiednio wczesnie bylo
- klub ze swojej strony nie proponowal przedluzenia kontraktu z wyzszymi apanazami
- ze strony Kolumbijczyka nie padly zadne zle slowa,brak jakiejkolwiek medialnej awantury
- Bayern zaplacil bardzo dobra dla nas cene
Widze tutaj tylko pozytywy,otoczka pelna profeska wedlug mnie wiec o co kaman?
Wcale też nie stękał o odejściu przez jakieś 2,5 roku wzdychając do Barcelony. To jest problemem, a nie to że sobie odszedł. Bo idealny to był czas na jego odejście. Plus no jeszcze jego zachowanie przy śmierci Joty budzi ogromny niesmak.
Jego odejście w tym momencie było dobre. Zaraz wejdzie 30 rok życia, bazuje na szybkości. Idzie do słabszej ligi. I wycyckanie Bayernu na 75 milionów euro to majstersztyk.
Ale nie wzdychal notorycznie,to nie byla jakas cotygodniowa telenowela.
Zachowanie w zwiazku ze smiercia Joty oczywiscie fatalne.
Ale tu nie jest mowa o tym jak odszedł, tylko że chciał odejść już dużo wcześniej i to do naszego największego wówczas rywala. A wcześniej zamiast skupić się na grze dla LFC to stękali razem z ojcem o Barcelonie, co po tej całej akcji z porwaniem było niesmaczne. Tak samo jak niesmaczne było zachowanie Diaza po śmierci Joty. Jego IQ jest na poziomie Nuneza i to nie jest komplement. Dobrze że obu już tu nie ma.
90% piłkarzy latynosów to półgłówki, wystarczy spojrzeć na to jak kadry Argentyny czy Urugwaju się zachowywały na mundialu. Więc wybacz ale będę generalizował ![]()
Od tego się zaczęła ta dyskusja…
Stękał to jego ojciec w kolumbijskich mediach. Padło jakieś transfer request? Rozbolały go od tej Barcelony plecki? Nie bardzo rozumiem w czym tu jest problem? Bo ja widziałem gościa, który dawał maxa na boisku i na treningach zapewne też.
Co do reszty, zgadzam się.
Biorę tę informację oczywiście jako potencjalną, żaden pewnik, ale:
Nie chcę nic mówić.. tyle że Graven grający na podwójnym pivocie z Balebą, to byłoby genialnie zabezpieczona pomoc i wcale byśmy na kreacji i rozegraniu mocno nie stracili, bo każdy widzi od początku grania Gravena gdy wrócił, jakie on potrafi słać prostopadłe piłki czy samemu ją przetransportować pod pole karne przeciwnika.
Tylko ktoś tu straci mocno.. Macca? Wirtz? Szobo na pewno. Może dlatego też ściągnęliśmy tak ofensywnych i potencjalnie szybkich (wiem, że Kerkez średnio gra, ale tu musi być drugie dno, skoro u Wisienek był i szybki, i zadziorny, i potrafił sporo dawać z przodu) bocznych obrońców, bo do tej układaki również świetnie pasuje potencjalnie inny, drogi target - Olise. To jest skrzydłowy, ale ze świetnymi inklinacjami do gry bliżej środka (Wirtz lewa 10, Olise prawa 10, z przodu Isak?), wtedy gramy defensywniej w środku, by boczni obrońcy mogli przekształcać się w trakcie ataku w wahadłowych, a Graven i Baleba by ich zabezpieczali (jak kiedyś Fabinho zabezpieczał Trenta i Robbo).
Potencjał w takim ustawieniu widzę spory, a i taktycznie nie ma przeciwwskazań, by w trakcie meczów nie wprowadzać typowych skrzydłowych, gdy wynik tego wymaga lub po prostu grać kadrowo i taktycznie tak, by jak najbardziej utrudnić grę przeciwnikowi. Tylko czy my będziemy aż tak elastyczni? Się okaże.
Macca to piłkarz kilka poziomów wyżej od Baleby. Jak dla mnie plotka bez pokrycia. Po co on nam tu?
Przecież to zupełnie inny profil piłkarza. Baleba to gość od destrukcji i to prawdopodobnie najlepszy w lidze obok Caicedo.
Wszystko fajnie widział bym go u nas ale transfer w tym sezonie to trochę za późno jak dla mnie . Gość jedzie na PNA w grudniu kamerum pewnie do ćwierćfinału dojdzie zanim przyjdzie to będzie koniec stycznia .
Wharton jest juz lepszą ma status hg odpowiednie umiejętności tylko w tym przypadku znowu przechychanki z trenerem mogą być grane
Od destrukcji. Po co nam typ w stylu Fabsa w naszym systemie, gdzie 6 musi potrafić rozegrać?
Tak jak kolega wyżej pisał @Mateo98, jak 6 to Wharton dużo lepsza opcja, chodź pewnie bardziej kosztowna.
Akurat za Balebe ponoć stówę wolą Brighton, więc Wharton niekoniecznie będzie droższy ![]()
100 za Balebę? Brzmi jak transfer MU ![]()
Bo chyba tam wyląduje.
Moim zdaniem Grav jest nieco niedoceniany jeśli chodzi o destrukcję, bo jak ma swój dzień to czyści aż miło.
Żeby nie było tak słodko, to jest trochę przeceniany za kreacje, bo ja tam z jego strony nie widzę fenomenalnych podań😅
W każdym razie prędzej niż destrukcyjna 6 powinniśmy zainwestować w jakiegoś box to box.
Gdyż na defensywną 6 można nauczyć grać Leoniego, albo właśnie jak wrócimy po Guehiego, to on tam będzie mógł grać
Może i Grav nie posyła super podań, ale swoim balansem ciała, zwodami robi przewagę a to już jest w jakimś stopniu kreacja.
Co do Baleby to na spokojnie…już wiele takich historii było - Diaz do Tottenhamu czy Gakpo do United..
Jeśli ma coś w głowie to nie pójdzie tam
Powiem tak, nie wiem czemu ale mam wrażenie, że strasznie by nam się przydało dodać trochę czystej siły do środka pola. Toteż taki Baleba czy Caicedo to byłoby to imo. Za dużo wydaje mi się mamy właśnie tej finezji i techniki a brakuje takiego typowego konia do fizycznej dominacji. Ale może to tylko takie moje wymysły. Toteż strasznie szkoda, że nie kupiliśmy tego Guehiego bo on mógłby od czasu do czasu wejść do środka pola też przecież.
W lecie często proponowałem aby zainteresować się Vlahoviciem który był na wylocie z juve(wtedy jeszcze nie sądziłem że pójdziemy tak grubo). Teraz w 140 minutach nowego sezonu Serbowi udało się zdobyć już 4 bramki i 1 asystę. Oczywiście sezon jest jeszcze długi, ale czasami można spróbować wyrwać taką okazję
Vlahovic okazją chłopie juventus chciał sie go pozbyć a nikt go nie chciał i przy okazji dobrze byłoby sprawdzić zarobki tej “okazji”.