Rozważania transferowe (dyskusja)

1 polubienie

Bo nie wydaliśmy 200 mln w jednym okienku. Nie próbuj zakłamywac rzeczywistości, że styczeń jest miesiącem letniego okienka transferowego.

Poza tym nie wydaliśmy na wzmocnienia takiej sumy, bo lwia część została uzyskana ze sprzedaży Mane, Minamino, Daviesa, Grujicia i Neco. Dostaliśmy łącznie 80 mln. W zeszłym sezonie za sprzedanych zawodników dostaliśmy 30 mln. W dwa sezony wydaliśmy na transfery około 60 mln, reszta to przesunięcia kwot. Gdzie tu masz wydatek około 200 mln? kogo mamy jeszcze sprzedać, żeby były możliwe tak gigantyczne zakupy w kolejnym sezonie? Keitę za którego dostaniemy 30 mln przy bardzo dobrych wiatrach (chyba, że nie podpisze kontraktu i odejdzie za darmo)? Oxa, który może za 15 mln odejdzie? I na tym koniec. Millie odejdzie za darmo, Hendo zostanie w drużynie. My już nie mamy kogo sprzedawać, żeby był z tego konkretny pieniądz, a jak zagramy tragiczny sezon to ograniczy to nasze przyszłe wpływy, więc tym bardziej właściciele nie rzuca sie na zakupy

E: Faktycznie @everlast Ox ma kontrakt do końca tego sezonu- umknęło mi to. Zatem nawet za Anglika nic nie wpadnie

2 polubienia

Zeby uciac dyskusje i zamknac morde hejterom - podaj to okienko letnie, w ktorym wydalismy 200 milionow i juz. Po co sie kopac z koniem jak prawda jest na pewno po Twojej stronie. :sunglasses:

4 polubienia

Liverpool wydał jeydnie 2% obrotu z ostatnich 4 lat na transfery, jest to zdecydowanie najmniej z wszystkich klubow big 6(dla porownania Arsenal 26%, Chelsea - 12%). Przy jednoczesnym % udziale wydatków na pensje w stosunku do obrotów większym jedynie od Tottenhamu i United.
To ja sie pytam gdzie sa te wszystkie pieniadze?
Przypominam ze rozbudowa stadionu nie ma tu nic do rzeczy bo jest ona finansowana dzięki pożyczce jaką FSG udzieliło klubowi

Dawać tego de Jonga na już

Ox tez odejdzie za darmo. A co do Diaza to rownie dobrze mozna go przesunac do letniego okienka 2019, gdzie nie kupilismy nikogo.
Wydalismy netto 10ml. W to okienko.
Czy w przyszle wydamy netto 200? Szczerze to nie wierze w to.
@poprzerwie2 piszesz, ze Tchoumeni albo Jude. Reszta to polsrodki. Jeden poszedl do Realu, drugi to marzenia, ale czy to sie zrealizuje- ciezko powiedziec. Nie mamy 3,4 opcji? Nie sa dostepni? A za rok beda dostepni? To zaklepmy teraz jak Keite.

1 polubienie

Zabiore glos jako neutralny obserwator Waszej dyskusji.
Kiedys tam w szkole cos tam sie nauczylem o matematyce,wiec moze podolam zadaniu i policze :rofl:

Kwoty za transfermarkt:

• zakupy Luis Diaz 44 miliony rzecz jasna,Darwin Nunez 75,Fabio Carvalho 5,9,Calvin Ramsay 4,9 daje nam 132,8

• sprzedani Sadio Mane 32,Neco Williams 20,Takumi Minamimo 15,Marko Grujic 9,Ben Davies 4,7 co daje 80,7

Co z tymi liczbami zrobicie to juz Wasz biznes :crazy_face:

Dobra w drugiej linii mamy: Thaigo, Fabinho, Keita, Henderson, Milner, Jones, Elliot, Fabio, Ox. Chcieliśmy sprowadzić kolejnego zawodnika ale się nie udało. To ze połowa w szpitalu to już inny temat, ja tu nie bardzo widzę miejsce na 10 ŚP, Milner dostał umowę właśnie dlatego ze Francuz nie wybrał nas, za rok nie będzie kilku ludzi z tej formacji i wszystko będzie prostsze, nie znamy cen jakich żądają od nas kluby a także tygodniówek jakich żądają od nas zawodnicy, ostatni raz pisze i uciekam z tego tematu do końca okna chyba ze coś poważnego się zacznie dziać, gdyby Klopp chciał dostać człowieka to by dostał, kasa jest i stawiam ze właściciel nie żałuje ale chce dobrze ulokować finanse aby nie powtórzyła się zaistniała sytuacja

De Jong…nie mowie nie ale nie uwierze dopoki nie zobacze w naszej koszulce a smiem watpic abym tego doswiadczyl…jeszcze teraz oczywiscie.

Ok mamy szpital. Ale Ox to jak byl zdrowy to drugie pol sezonu nie gral. Fabio to raczej do ataku niz pomocy, chyba ze z 10 bedziemy grac. To juz zostaje 7 na 3 pozycje. W tym Keita i Thiago liczyc jako jednego mozna z ich zdrowiem. A Milner to powinien grac w pucharach i koncowki spotkan.
Jakos Chelsea odpalila Wernera za pol ceny, wypozyczyla Lukaku a my sie bawimy.
Ox i tak nie bedzie grac. Trzeba przelknac te jego tygodniowke i kogos za niego kupic juz teraz.

Już wskazałem. W tym roku wydaliśmy 170 mln. To, że nominalnie podzieliliśmy to na 2 okienka, nie ma znaczenia.

Ja wiem, ze w tej emocjonalnej frustracji gorszymi wynikami- nie chcecie tego dostrzec to już druga kwestia.

Polecam spojrzeć na okna transferowe 17/18 i 18/19, ale pewnie tez usłyszę, ze nie w jednym to się nie liczy :joy:

TheGuardian

1 polubienie

Wystarczy zastosować brzytwę Ockhama. Masz dwie opcje:

1 - Klopp to uparty dureń, który nie chce mieć dodatkowych możliwości w składzie.
2 - Właściciel, który traktuje LFC jak biznes, nie chcieć wydawać dodatkowych pieniędzy, skoro w zeszłym sezonie z tym samym środkiem pola się udało.

No nie wiem, nie wiem, która opcja jest bardziej prawdopodobna xD

A z tym Judem to się żenada powoli robi. Gość ma 19 lat. Przejdzie do PL to przez pierwsze dwa sezony będzie cieniował bo “Bundesliga Tax”, zanim się rozegra to Thiago będzie grał już na gorszym poziomie albo go w tu w ogóle nie będzie.

I co jeśli, Elliot / Fabio / Jones się nie rozwiną? Kolejny duży transfer? To nie będzie żaden zbawca, nie w pierwszych sezonach. Później może tak, bo to jeden z najzdolniejszych młodych B2B.

W przypadku odejście 3 piłkarzy w przyszłym roku- możemy się spodziewać znowu liczbowego zastępstwa 3 do 3.

Bo sam pisałes o wydatkach 200 mln w jednym okienku? Może właśnie dlatego to nie będzie się liczyć, jak uważasz?

Patrzę na te sezony wskazane przez Ciebie i nadal tego nie widzę. W sezonie 17/18 wydaliśmy na transfery (dane z transfermarkt) 175 mln, ale za to sprzedaliśmy graczy za 185 mln. Ja tu nie widzę wydatku, tylko zarobek. Sezon 18/19 to zakup piłkarzy za około 180 mln, ale sprzedaliśmy za 40 mln. To nie wychodzi 200 tylko 140 mln

2 polubienia

Journalist Ben Jacobs on the Youri Tielemans links:

“Liverpool need to bring in a playmaker, but it is whether that is part of their long-term strategy. There are a variety of midfielders who could be considered by Liverpool. One is Youri Tielemans.”

“[He] would be open to a Liverpool move and I know that because his agent had pushed Liverpool links earlier in windows, particularly in January when the Arsenal links formed.”

"Liverpool have always shot down Tielemans links, so if they did move for him, it would be more of a U-turn than a strategy and a lot would depend on the price.”

Rozumiem czyli nie 200 mln, tylko 170 mln i nie w letnie okienko tylko w dwa okienka i nie netto, a brutto. To w zasadzie wszystko sie zgadza, jednak miales racje jak nic, dobrze, ze to wyjasniles, hejterzy łatwiutko zaorani. :sunglasses:

5 polubień

Tak dla scisłosci to ta wzmianka o FDJ pochodzi z działu Rumour Mill. Także tego…

Nie wiem o jakich hejterach mówisz i o jakim zaoraniu, ale Diaz miał przyjść w lecie. Gdyby nie fakt tego, że w styczniu podkupiony zostałby przez Tottenham, to przychodziłby w lato, a więc wydatki byłby zsumowane. Nie wiem czy środki w styczniu pochodzą z jakiejś magicznej puli czy o co chodzi w próbie ignorowania tego transferu, noale już nie ważne. Dałem przykład faktu, że byliśmy gotowi wydać te 170 mln w lato.

Kolejna rzecz to zmienianie teraz tego, ze od początku chodziło wam o net spending bo jak rozumiem o to chodzi Ci w wydatkach netto/brutto chociaż wcześniej nie było to napisane.

Kolejna kwestia to próba jakiegoś spłycania tego tematu do 170 mln, a 200 mln. Czy jak wydaliny 190 to tez byś narzekał?

Nie zgadzam się na ten poziom agresji w stosunku do właścicieli.

Kiedy ja się nauczę? Wchodzę na ten wątek, kiedy widzę, że pojawiło się coś nowego. Tymczasem nieodmienie spotykam tę samą dyskusję, z tymi samymi argumentami, która toczy się od miesięcy. Przecież niektórzy po dziesięć razy - na przestrzeni tygodni - piszą to samo, tłumaczą to samo i spierają się o to samo. Teraz już tylko przelatuję oczami po pierwszych słowach kolejnych wpisów, widząc, że znowu nic nowego. Podziwiam was, panowie, że wam się chce… :slight_smile:

Pojawił się tylko jeden nowy wątek - de Jong. Biorę go z pocałowaniem ręki. :slight_smile: I świadomością, że szanse na prawdziwość tej plotki są bliskie zeru.

15 polubień