Rozważania transferowe (dyskusja)

5 nazwisk, które są wymieniane jako potencjalne transfery Liverpoolu w zimowym oknie transferowym:

Marc Guehi (Crystal Palace) myślę ze to jest numer 1, ze względu na pozycję wątpię ze CP go puści w trakcie sezonu

Antoine Semenyo (Bournemouth) €74M wynosi klauzula, która obowiązuję tylko przez pierwsze dni/tygodnie zimowego okna transferowego

Rodrygo (Real Madrid) praktycznie nie gra u Alonso, jeżeli real nie zejdzie z ceny, to wątpię ze ktokolwiek go kupi za te €100M

Iliman Ndiaye (Everton) w Evertonie od 2024 roku i bardzo niska szansa żeby go puścili, tym bardziej do nas

Kees Smit (AZ) bardzo obiecujący, młody pomocnik AZ Alkmaar, który jest uważany za ogromny talent. Pali nam się na innych pozycjach, ale cena zimą by mogła być akceptowalna dla nas.

Mam nadzieje chociaż na jedno nazwisko w zimowym oknie transferowym, może jakiś nieoczywisty kandydat. Lubimy dokonywać dużych transferów zimą.

Jeżeli się skuszą na kogoś z dwójki Guehi/Semenyo, to ja bym dorzucił również Holendra, bo jest naprawdę warto.

1 polubienie

Ja to widzę tak, że może klepniemy Guehiego a naszym nowym zastępstwem za Salaha będzie Harvey Elliott, który wróci do nas po fatalnych przenosinach do AV. Tak wiem, że gość nic nie gra od pół roku ale będzie +1 zastępstwo za Salaha na puchar szamana a reszte sezonu jakość pociagniecie. I jak wróci Frimpong on będzie częściej grany na skrzydle za Salaha. Wątpie żebyśmy brali Semenyo pomimo tego, że są takie mocne przecieki transferowe. Jeśli mamy zmieniać trenera to pewnie zostawimy mu tą decyzję na nowy sezon do poukładania.

Kiedyś tutaj czytałem, że Hughes ma dobre powiązania z kierunkiem portugalskim… Powinniśmy zacząć robić transfery kogoś nieoczywistego z portugalii albo brazylii (patrz. Estevao). My wogóle nie kupujemy ludzi do rozwoju.

Tak wiem Leoni, Frimpong, Kerkez… ale przydałoby się zgarnąć kogoś z favelli…

Crystal Palace widzi zastępstwo za Guehiego w postaci Diomande ze Sportingu. Powinniśmy wziąć obu.

I do tego dużą porcję frytek. Ten Diomande to już też trzeci rok z Portugalii wyciągany i własnie pewnie trafi do średniaka i na takim poziomie pozostanie.
Nie oglądam tamtejszej ligi, ale tam wystarczy grać w topowej drużynie i być młodym, żeby pismaki go sprzedawali do największych klubów.

@paxemx co do kontuzji, to zagrał 4 spotkania w lidze widzę, ale kolega wyzej go bierze, bo w FM był dobry

No był mocno grzany sezon temu, wyceniany był na ok.45-50 a Sporting chyba nagle zażądał ok.min. 65mln. i sie wszyscy wycofali.

Jest młody 22lat od 3 sezonów grał w podstawie w Sportingu więc ograny jest nie licząc przerw na kontuzje.

Na minus - wypad na PNA.

już raz wzięliśmy obu :rofl:

Kontrakt do 2027, więc teraz kwota będzie znacznie mniejsza.

1 polubienie

No tylko że on nie gra źle, obejrzyjcie mecze na żywo. Evanilson mu pieprzy asysty i nawet blokuje gole (jak Kerkez Virgilowi wczoraj :joy: ). Tragicznie gra po powrocie z kontuzji i się dziwię, że się uparł go Iraola na ten moment tylko dlatego, bo lepiej pressuje, bo Kropi Jr daje liczby i poniekąd lepiej rozumie się z Semenyo. Dlatego w styczniu z otwartymi rękoma przywitałbym Ghańczyka przy tym, co grają nasi piekielnie szybcy i genialni w dryblingu skrzydłowi.

Szkoda, że marnuje się w tym Evertonie, bo gość jest kocurem. W tym sezonie gra świetnie, a to jak Barry czy Beto potrafią spieprzyć jego podania to mnie cieszy tylko dlatego, że to Everton :smiley: i mogą dalej mu psuć, bo przynajmniej szybciej będzie chciał uciec stamtąd. Mówi się o Grealishu, ale to jest wg mnie najlepszy ich zawodnik ofensywny.

Semenyo prawie na pewno opuści Bou podczas zimowego okienka. Ciekawi mnie gdzie trafi. Bardzo dobry zawodnik. Najbardziej przypomina Mane ze wszystkich, którzy są obecnie w top5 ligach. Jednak ja uważam, że Minteh powinien być naszym celem. Świetnie pracuje w defensywie i do tego ma jedne z najlepszych statystyk wykreowanych akcji dla kolegów.

both-why
Minteh prawa, Semenyo lewa. No leży mi to mocno.
Do tego Anderson, Guehi i można układać.

3 polubienia

Podziwiam niektórych patrząc jak każdy nowy transfer wygląda u nas aktualnie pisać i rajcwoax się nowymi graczami. Przecież oni skończyli by tak samo :person_shrugging: semenyo może super wyglądać ale w tym sztabie za rok będzie z niego drugi gakpo

2 polubienia

Podoba mi się Van Hecke. To najlepszy zawodnik Brighton. Pokuszę się o stwierdzenie, że to jest najlepszy obrońca w lidze angielskiej aktualnie. Koniec kontraktu 2027. W lato, gdzie pozostanie rok ważnego kontraktu to może być prawdziwa okazja dla Liverpoolu. Mam nadzieję, że Hughes go już tam przekabaca na naszą stronę.

A w tym sezonie jest po prostu jeszcze lepszy.

1 polubienie

Się popisał przy bramce WHU, chociaż byś pooglądał cokolwiek zanim zaczniesz wypisywać madrosci swoje oparte o posty na X.
Do tego nasi stoperzy raczej grają krótko, a nie długo, a też jest opcja wrzucania screenshotow z X, która znasz, ale mocno unikasz…

Też uważam że po wydaniu 500 baniek najlepszym rozwiązaniem będzie wydać kolejne 200-300. A wydanie koło stu na Mineha który w półtorej roku strzelił 7(słownie siedem) bramek żeby zastąpić najlepszego piłkarza PL ostatniej dekady będzie wisienką na torcie

2 polubienia

Też mnie to bawi jak się wymieniają takimi odważnymi stwierdzeniami, ale nie chciałem tego podkreślać, żeby im zabawy nie psuć :squinting_face_with_tongue:

2 polubienia

Van Hecke? Ostatnio Kamil Grosicki zrobił mu dziecko na meczu naszych reprezentacji. Poza tym u nas pozycja środkowego obrońcy nie jest priorytetem, bo zawsze można tam jeszcze ustawić Gravenbercha. Mam wrażenie, że ostatni raz, gdy w tym klubie dbano o środek obrony, były czasy Rafy Beniteza. Hughes i Edwards skupiają się na transferze kolejnego skrzydłowego. No ale może zimą ściągniemy z powrotem Nathaniela Philipsa.

1 polubienie

Gdzie wzmocniliśmy w tych pieniądzach skrzydła? Pieprzysz, a zapominasz o sprzedaży m.in. Diaza czy Doaka, a braku zastępstwa dla nich, bo stwierdziliśmy, że lepiej teraz kupić 2x napastników. Gakpo to poziom rezerwowego, Salah 0,5/1,5 roku i też się żegna. Pewnie skrzydła mamy układać Rio-Frimpong, nie?
Poza tym co to za argument z 500 bańkami, jak wydaliśmy większość tego na tylko 3 graczy? Poza tym jaki mieliśmy też przychód, właśnie przez stworzenie dziur w składzie, których nie załataliśmy.

No dlatego będziemy grać Salahem, Gakpo, Mac Allisterem i Konate, zawodnikami totalnie bez formy, bo innych opcji nie ma - do tego ustawieniem, do którego zawodników nie mamy (jak chcemy grać dwóch pivotów i jednego (Gravena) wypuszczać do przodu co chwilę, to drugi musi coś ogarniać na tej pozycji i być przede wszystkim w formie, by zachować balans, a tego Macca nie robi.

Nie no, nie róbmy sobie jaj :smiley: zawodnik bardziej ciekawostka niż okazja i rzeczywiste wzmocnienie składu. Fajnie z przodu daje, ale z tyłu gorzej.

2 polubienia

No fajnie jako dodatkowa opcja może się rozwinie ten Minteh, ale w buty Mo na pewno nie wskoczy teraz, a prawdopodobnie nigdy, nie ten rozmiar kapelusza raczej.
Myślę, że znalazłby się ktoś znacznie lepszy, jak byśmy musieli wymienić Mo. Pytanie tylko, czy będziemy nadal grać skrzydłami

Środkiem będziemy grać. Florek to pociągnie na bank, tylko trzeba mu dokupić Messiego, Ibrahimovica i Grzegorza Piechnę bo tu nie ma z kim grać, bo nikt nie wybiega.

Na początku wystarczyłby pracownik klubu o nazwie “trener”, bo niestety od marca mamy wakat.

4 polubienia