Rozważania transferowe (dyskusja)

Jak myślicie pójdziemy w zimę po Semenyo?

Slot jest tylko do momentu kiedy jakiś odpowiedniej jakości trener będzie dostępny. A tak się składa, że zaraz Alonso będzie dostępny. Tutaj ma odpowiednie podwaliny pod swoją taktykę. Ma Wirtza, który był podstawą jego formacji i kluczowym graczem. Nie widzę powodu dlaczego miałby nie przyjąć oferty Liverpoolu zaraz po odejściu z Realu. Były głosy, że może będzie chciał sobie odpocząć, ale jestem przekonany, że tam został już dawno nawiązany z nim kontakt. Więc jeżeli Alonso out z Realu to Slot out z Liverpoolu.

5 polubień

Alonso ot tak nie zwolnią, nie nakręcajcie się bo sezon nadal trwa, i nie po to się o niego tyle starali żeby nagle go mieli zwolnić - nie widzę póki co szans na zwolnienie Xabiego.

Niestety ale na Alonso raczej bez szans, ta liga jest tak łatwa, że z Barceloną pewnie będą iść łeb w łeb do samego końca, pewnie nawet wygrają ligę, natomiast Real w Lidze Mistrzów wiemy jak wygląda… gdy tylko będzie trzeba to ich przepchną dalej. Za wygranie Ligi i jakaś 1/8 czy 1/4 LM raczej nie poleci, zważywszy że to jego pierwszy sezon w Realu, tam niezbyt popularna jest rotacja trenerów po roku czy dwóch. Mają to już za sobą.

Istnieje duża szansa, że wyleci po meczu z City. Wczoraj kończyli w 9 na Bernabeu i przegrali wyraźnie z Celtą, szatnia podzielona. Kibice Realu narzekają, że w każdym meczu inny skład i inna formacja. Średnio sobie radzi Bask. Szczerze mówiąc to nie wiem czy bym nie dał szansy Emeremu, chociaż w PSG i Arsenalu sobie nie poradził.

1 polubienie

Osobiście byłem mega podekscytowany przy plotkach o Alonso, ale tak z biegiem czasu… co tam się dzieje w tym Realu, że Alonso dostaje w piz** od ogórków pokroju Celty? I czy to byłoby aby na pewno zbawienie dla nas? Nie neguję tego, że Alonso ma potencjał na zajebistego trenera, ale my mamy taki kryzys, że Xabi mógłby nie podołać. Przynajmniej nie z początku.

Real do póki nie wypleni debili pokroju Viciusa, to tam każdy inny trener z wizją polegnie.

a propo Viniego to jak widze te fake newsy o tym ze niby się nim interesujemy to mi się nie dobrze robi

5 polubień

Też tak to widzę, aczkolwiek nie wiem czy Alonso nie zrobiłaby dobrze krótka przerwa. Naprawdę mam wrażenie że układ Gerrard jako tymczasowy by posprzątać to gówno, podnieść mental i morale i dać od lata już spokojnie pracować wypoczętemu Xabiemu

W jakimś wywiadzie mówił że od tego czasu dojrzał jako trener i widzi więcej zresztą troche już prowadzi Aston Ville i całkiem niezłym skutkiem.

1. Ultra szpital w obronie
  2. Real miał sporo sytuacji, tylko nic nie wpadło, zdarza się (xG 2.46)
  3. Na koniec dwie durne czerwone kartki, przez co zamiast możliwego 1:1, zrobiło się 0:2

Podziwiam Waszą wiarę w zwolnienie Alonso z Realu. Domyślam się, że ta nadzieja jest kojącym plastrem na bieżącą grę Liverpoolu, ale możecie się rozczarować.

1 polubienie

Tam zawsze jest jakiś syf w tych Realach i Barcelonach od lat na lini manager-piłkarze lub na lini manager-zarząd

Ktoś z Was śledzi mecze Realu? Od meczy z Barceloną tam się wszystko wysypało. I ktoś kto oglądał mecz z Celtą to na pewno nie napisze że oni dobrze grają xD
Tam sytuacja wygląda 1:1 jak u nas.

ja bym powiedział że nawet wcześniej od meczu z Atleti w którym Alvarez i spółka się po nich przejechali , od tamtej pory każdy mecz z dużym rywalem poza El-Calssico przegrywają

Spekulacje transferowe a Ci tu robią wysryw czy jest szansa na Alonso i co tam słychać w Madrycie. Idźcie na dwór.

Nowy trener nie wpisuje się w spekulacje transferowe ? Załóżmy może nowy temat: “Czy jest szansa na Alonso i co tam słychać w Madrycie”. Czy to Cię usatysfakcjonuje ?

6 polubień

Norek Ty lepiej idź zobacz czy Cię w kanałach nie ma, skoro takie bzdury Ci przeszkadzają.

4 polubienia

Dajcie spokój z tym Semenyo… Zagrał na początku sezonu kilka spoko spotkań i na tej podstawie jest budowany jego obraz jako potencjalnego zbawcy. To nic więcej niż nowy Bowen. Solidny ligowy średniak. Na ławkę okej, ale nie jako podstawowy zawodnik.

1 polubienie

no czyli jak pisałem, do 50 baniek będzie ok. wszystko ponad to trzeba szukac gdzie indziej.