Rozważania transferowe (dyskusja)

Dajcie spokój z tym omnia… nie ogląda meczów, a pieprzy na forum wielce. Jako fanatyk FPL oglądam regularnie Bournemouth i powiem tyle - gość jest świetny, a liczb ostatnio nie robi tylko dlatego, że w zespole Wisienek jest ktoś taki jak Evanilson, który mu spieprzył 2 gole i 1 asystę w 2 ostatnich meczach. Pracuje w defensywie, ogólnie biega na całej długości boiska, jest nie do zajechania i pewniak na 90min co mecz, jeśli tylko zdrowy. Świetny skrzydłowy, zagra na obu bokach, chociaż ja go widzę jako lewego przede wszystkim, ma zejscie do środka, ale w odróżnieniu do Gakpo zaskakuje obrońców zejściami do lewej strony i mocnym wbiciem piłki w obszar 5-10m.

13 polubień

Semenyo musi tu przyjść

To co, Semenyo, Guehi i lecimy po LM, a pomnik Arne Slota powstaje przed Anfield?

Mam olbrzymi Vibe manę. Czyli zawodnik który mega dobrze gra, ale przez resztę ekipy liczby aż tak tego nie pokazują. Tam się wszystko zgadza.

Norek i kanały hehe beka

Ostatni raz tego typu ‘ zwroty ‘ bawiły moich koleżków gdy mieliśmy nie wiem po 12 lat?

Człowiek w tym wieku jeszcze nie jest do końca umysłowo rozwinięty. Masz tyle?

1 polubienie

Każdy widzi że nowe transfery zimą są niezbędne aby dać sobie szansę na wyścig po europejskie puchary w tym sezonie. Ale czy nasz klub często kupował zimą? Raczej rzadko.
Postanowiłem sobie jednak sprawdzić kogo kupowaliśmy zimą za czasów kadencji obecnych właścicieli:

10/11 - Andy Carroll & Luiz Suarez
12/13 - Coutinho & Sturridge
15/16 - Marko Grujic
17/18 - Virgil
19/20 - Minamino
21/22 - Luis Diaz
22/23 - Gakpo

Czy jest szansa na zakupy zimą? Jest, ale patrząc tylko statystycznie niestety dość mała. Zobaczymy co się wydarzy.

Semenyo - klauzula. Wisienki wątpię, by zgodziły się ją negocjować, zwłaszcza że wg doniesień w lato jest jeszcze mniejsza. Czy warto przy obecnej kadrze skrzydłowych skąpić na te pół roku za niego?

Anderson oczywiście nie do wyjęcia, bo Dyche nie pozwoli sobie na to przy walce o utrzymanie z NF. No i pytanie czy zainteresowanie jest realne czy plotki, bo celem nr1 jest Wharton?
Wg mnie zawodnik, który odmieniłby najwięcej w zespole, ale najmniej prawdopodobny. Co to za pitbull w pressingu, a przy okazji nieźle ułożona noga, to jak pisałem - regen Rice i mniemam, że zrobi podobną karierę jak on, tylko pytanie gdzie wyląduje latem, bo na 99,99% NF go nie utrzyma.

Guehi to po Semenyo drugi zawodnik, który generalnie mógłby sporo odmienić i jest szansa go ściągnąć. Konate wczoraj dobry mecz, ale czy to będzie dla niego na ten moment zasada? Wątpię, chociaż wierzyć można i poczekać z Marciem na lato, ale to jest jednak ryzyko.

Czysto teoretycznie to Konate może od wczorajszego meczu zacząć maraton występów niczym Franco Baresi i nie mylić się w ogóle (nie ma takich obrońców, np taki Bastoni wczoraj - pewnie polscy kibice Interu wywieźliby go na taczkach i ogólnie ucięli obie ręce), ale jak nam VVD wypadnie z powodu kontuzji to możemy sobie grać ale w bierki.
Konate-Gomez i jazda ;D Zresztą Gomez musi grać na PO, bo holenderski maluch to jakiś żart, a Bradley i tak zaraz się posypie :slightly_smiling_face:

ŚO to był mus latem. W styczniu to jest psi obowiązek kupić ŚO, choćby trzeba było przepłacić.

3 polubienia

Guehiego nie mogę odżałować , bardzo by się nam przydał.
DM to mus, bo mamy wąską kadrę w drugiej linii i nikogo, kto by zluzował Gravena.
Te dwie pozycje to absolutna podstawa.

Ja to tak se myślę, że Guehi to tu musi przyjść nie po to, żeby być 2/3 ŚO a jako PO za Gomeza

Florek najwięcej wykreowanych szans w całej lidze. Uwielbiam jego podejście do meczu i to jakim jest pracusiem. A ten Kayode też mi się mega podoba. Wolę go 100 razy od Bradleya, który nie pasuje swoim niskim poziomem do Liverpoolu. Nie wspomnę już o licznych kontuzjach, niepotrzebnych żółtych kartkach.

Tylko to nie jest liczba wykreowanych szans ogółem tylko liczba wykreowanych szans bez asysty. Czyli Flo kreuje ale koledzy tego nie wykorzystują.
Mam nadzieję że to się zmieni jak się bardziej zgrają.

Gomez/Frimpong/ Bradley na żadnego z nich nie można liczyć w dłuższej perspektywie. Co chwilę łapią urazy i wypadają na krótszy czy dłuższy czas.

Przy obecnym stanie obrony, Guehi zimą to mus, jeśli mamy jeszcze powalczyć o coś w tym sezonie.

2 polubienia

Czyli w styczniu możliwy Guehi i Semenyo. Przydałby się jeszcze pomocnik.

1 polubienie

Decyzja spóźniona ale cieszy fakt że zamierzają naprawić zaniedbania które powstały w wyniku sprzedaży Diaza. Jeszcze Guehie i walczymy o top 4

1 polubienie

Elliott wróci i bedzie akurat

1 polubienie

Guehi głównym celem transferowym City. Jeżeli tak to poproszę Van Hecke i kogoś jeszcze. Najlepiej Schlotterbecka.

To jest mega przykre, że mając trzech gości na prawą obronę kilka razy nie mieliśmy dostępnego ani jednego z nich i grał tam Szobo :frowning:

Już tak mieliśmy w czasach jak w środku pola był Keita i Ox