Upamecano jest stoperem lepszym. Tak konate ma chyba ciut wyżej sufit, ale rzadko go sięga. W naszym klubie miał przez 5 lat jeden wyborny sezon. Upa jest znacznie równiejszy.
Tego nie wiemy. To tylko plotki. Po za tym z kartą na ręku taka kwota jest ok.
Naprawdę przerzuć się na bierki. Konate nie ma szans na angaż w żadnej topowej ekipie. Zbyt elektryczny, zbyt dużo błędów prowadzących do strat punktów. Jakoś nikt się o niego nie pyta, bo wszyscy wiedzą, że chłop jest przeciętny, tylko nie nasz @John z forum.
Ty jesteś uwsteczniony w jakiś sposób?
“Nikt o niego nie pyta”, bo już ma podpisany kontrakt, o którym jego agent nie mówi póki co, żeby nie robić zamętu i szumu medialnego, kiedy jego klient gra sezon z obecnym klubem, do którego mają szacunek.
W ten sposób działa piłka nożna. Tylko dlatego, że nie przeczytałeś o nowym klubie Konate na angielskim espresso to nie znaczy, że Konate będzie do 31 sierpnia czekał na kontrakt u kogoś.
Z bardzo wysokiego ch*ja spadłeś generalnie. Od kiedy Ty się piłką kopaną interesujesz?
Z Upamecano jest ten plus, że jest zwinny, dynamiczny i pewnie z konieczności dałby dobrze radę na prawej obronie, ale jeśli miałby do nas przyjść, to do pierwszego składu, więc problem z prawą obroną byłby nadal.
Konate jest lepszy od Upamecano, już nie mówiąc o tym, że ma doświadczenie w Premier League, zgranie z zespołem itd. A nie wiadomo jakby Upa zniósł wymogi gry w Anglii, zwłaszcza że najlepszego zdrowia to on nie ma.
Pamiętam jak u Tuchela Bayern grał w ćwierćfinale LM z Arsenalem i w półfinale z Realem. Upamecano w każdym z tych meczów siedział na ławce, a duet stoperów tworzyli znani i lubiani Eric Dier i De Ligt.
Widzisz trener reprezentacji Francji uważa tak samo jak ja bo Upa ma więcej występów w repie.
Nie wiem po co mi to piszę bo byłem jedna z niewielu osób które cały czas broniły diaza prze tekstami typu “on tylko biega”.
Ja również wolałbym aby konate pozostał, ale jeśli tak się nie stanie to trzeba rozważyć alternatywy.
Pytanie ile razy widziałeś UPA w ciągu ostatnich 2 lat. Ja około 15 ale podpieram się również opinia panów z podcastu bundestalk któryś twierdzą że to zdecydowanie najlepszy stoper w Niemczech obok Nico
Kolega ogląda ostatnie mecze? Kolega oglądał mecze jak ibou przez 3 lata nie mógł wygryźć Matipa na stałe podczas gdy Dayot składał każdego nowego w Bayernie?
Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale obecnie (doliczając Jacqueta) mamy w kadrze 18 graczy nonHG (liczę wg zasady LM):
Giorgi Mamardashvili
Alisson
Ibrahima Konaté
Giovanni Leoni
Virgil van Dijk
Milos Kerkez
Andrew Robertson
Jeremy Jacquet
Ryan Gravenberch
Wataru Endo
Alexis Mac Allister
Florian Wirtz
Dominik Szoboszlai
Cody Gakpo
Mohamed Salah
Federico Chiesa
Alexander Isak
Hugo Ekitiké
Załóżmy, że z tej grupy odpalamy Endo plus dwójkę z tercetu Salah, Gakpo, Chiesa - wówczas mamy 15 nHG i dwa miejsca dla graczy bez HG.
Załóżmy, że Konate zostaje albo zmieniamy go na Upamecano, więc jest 1 na 1 z HG - robi się ciągle problem, szczególnie jeśli oddamy Gomeza mającego status HG, wówczas na jego miejsce ktoś musi przyjść.
Mamy wówczas dwa vacaty w ataku, co najmniej jeden w środku pola (zakładając, że Curtis zostaje) i jeden za Gomeza na obronie. Musimy te 4-5 miejsc obsadzić mając dwa wolne etaty nHG.
Porównywanie statystyk zawodników z Premier League i ligi francuskiej nie ma chyba większego sensu, raczej z innymi napastnikami muszą walczyć. Bardziej by mnie ciekawiło jego zestawienie z dwoma poprzednimi wonderkidami stamtąd czyli Yoro i Khusanowem którzy przeszli już do Anglii, jakby się komuś chciało wrzucić takie porównanie
@Scooby_Doo ale to masz Yoro już z United, bo ja bym wolał z jego ostatniego sezonu we Francji i Khusnowa z Lens?
@Maaaciej def duel %- to jest procent wygranych pojedynków w defensywie?
Czego oczekiwać od gościa co w 2/3 lata rozegrał z 16 meczów z tego co patrzę i nie wiem czy wgl, któryś w podstawowym składzie. Nie łapał się do Kilmarnock czy Wigan. Wiadomo kontuzje go nie oszczędzały ale typ się nie nadaje tu nawet na 5 garnitur. Myślę, że większą jakość ma jakiś random z prawej obrony losowej drużyny eklapy.
Prawdopodobnie odejdzie jeszcze Andy po sezonie. No właśnie dlatego ten Guehi byłby bardzo przydatny - dobry poziom a ma status HG. Bedziemy musieli zrobić trochę roszad w składzie i poszukać dobrych wzmocnień odpowiednimi piłkarzami, aby wypełnić wszystkie wymogi co do rejestracji składów
Nie dla Alosno ale dla Slota. Przestańcie żyć w alternatywnej rzeczywistości i uprawiać myślenie życzeniowe.
Świetny młody talent. Problem jest taki że obserwuje go pół Europy i zapowiada się konkretna licytacja i niekoniecznie będziemy chcieli brać w tym udział.
A z alternatyw to przede wszystkim Wesley lecz szansa że go puści Roma jest raczej znikoma. Alberto Costa zbiera świetne oceny z Porto. Może Milan van Ewijk, który rozgrywa bardzo dobry sezon w Coventry, przynajmniej ograny na boiskach w Anglii. Podoba mi się też Kayode.
Trzeba być obiektywnym i jeżeli rozmawiamy o tym co może się stać w przyszłości to możliwość zwolnienia slota nie jest mała. Na początku były artykuły o prelongacie jego umowy, aktualnie taktu nie ma co już pokazuje że zostawiamy sobie możliwości.
Moim zdaniem w piłce jest tylko dziś i na dziś zwolnienie słota po sezonie to nie życzeniowe myślenie, a realna opcja. W takim wypadku nr to Alonso.
To zależy co jest licytacja. Jak wiemy gracze z Holandii już kosztują fajne kwoty. Więc i tak nie będzie wywindowana. Jak widać w ostatnich przypadkach dla Richarda Bayern to podnóżek (wirtz, Jacquet). Jeżeli młodemu zależy na rozwoju to wybór naszej ekipy ma sens. Sporo Holendrów, stawiamy na młodych jak wirtz kerkez, leoni, ekitike, Bradley, Rio. Do tego i nas nie ma jak w Chelsea że traktują cię jak towar. Dziś jesteś top talentem a za rok towarem.
Natomiast jeśli będzie mu zależało na gratyfikacji finansowej to wtedy pewnie wybierze inna ofertę
Ciekawe czy mamy naprawdę zamiar powiększać tę holenderską kolonię w składzie czy te głosy łączące nas z Readem i Smitem pojawiają się tylko dlatego że wciąż trenuje nas z Slot.
Kwestia lewego skrzydła jest też intrygująca bo jest sporo opcji. Widziałem jakieś plotki o Yildizie, ale myślę że nie ma na to szans. Najlepszą opcją zdaje się chyba być ten Diomande. Mi podoba się też Kevin Schade, ale to bardziej boczny napastnik niż skrzydłowy, a potrzebujemy raczej kogoś do wygrywania 1vs1 na skrzydle i robienia przewagi. W dodatku Niemiec jest o pięć lat starszy od Iworyjczyka. Zastanawia mnie jak w przyszłym sezonie trener (ktokolwiek nim nie będzie) poukłada drużynę mając Hugo, Isaka, Wirtza i nowego skrzydłowego.
Uważam za to że powinniśmy pójść po Mateusa Mane z Wolves. Nie po to żeby stanowił o naszej sile w przyszłym sezonie, ale raczej jako uzupełnienie składu. Wiadomo że dopiero od niedawna pokazuje formę, ale myślę że ryzyko byłoby bardzo niewielkie. Wilki na 99% spadną więc nie powinien być drogi, jest bardzo młody i może się jeszcze bardzo rozwinąć, ma status HG, może zagrać na ósemce, dziesiątce i od biedy na skrzydle. Cytując klasyka tylko frajer by nie skorzystał.
Wyliczenia które najczęściej latają po internecie i przypuszczam że być może ty również na nie się powolujesz mocno mnie zdziwiły. Więc zagłębiłem się w temat i według angielskiego źródła uwzględniają one premie za zwycięstwo premier league zeszłoroczne. Jeżeli odejdzie od nas salah to wtedy myślę że nie będziemy na 2 miejscu.
Chodziło mi po prostu o to że jak ktoś będzie zdeterminowany to jest wstanie nas przelicytować pensja