Rozważania transferowe (dyskusja)

W sumie miał jeden wybitny mecz w karierze w naszych barwach. Ostatni mecz pucharowy. Ciężko wymagać coś od piłkarza, który mając za niedługo 23 lata nawet nie jest najlepszym piłkarzem rezerw.

Co do Żakieta to jak Arsenal w 2019 kupował Salibę to wszyscy się chwytali za głowę.

2 polubienia

Jak Jacquet przyjdzie do nas w lato to będzie w wieku Konate jak do nas przychodził. Retoryka jest jakbyśmy kupowali jakiegoś 15latka do akademii.

4 polubienia

Nie będzie Upamecano za Konate jak co niektórzy kombinowali

2 polubienia

Strata Upamecano za darmo = konieczność wydania kilkudziesięciu milionów na nowego grajka + jego kontrakt. W Bayernie potrafią liczyć euraski i szybko wykalkulowali co się bardziej opłaci. Jeśli tylko tygodniówka była przeszkodą do nowego kontraktu to zyskali właśnie spokój. I to mnie właśnie zastanawia, że LFC jest w stanie ot tak machnąć ręką, oddając Konate za darmo. Możliwe, że nie tylko tygodniówka była/jest problemem. Casus Trenta daje do myślenia.

1 polubienie

Cóż nie ma co się dziwić Bayernowi. To geniusze którzy dali 20 milionow neuerowi 17 comanowi i 19 gnabremu!!

Mówiąc wprost są pod względem plac bardzo odklejeni.

Wiadomo że to źle stracić dobrego gracza za darmo, ale jeśli przepłacisz jednego to zaraz 5 przyleci. To wszystko trzeba mądrze przemyśleć.

Być może też wbrew temu co pisał dziś użytkownik @John Upa prezentuje się świetnie w Bayernie i chcą go zostawić na całą karierę

Raport deloitte nie stawia ich w takim złym świetle. 54% całkowitego revenue na place. Srednia bym powiedział

Umieją liczyć pieniądze. Nasi spieprzyli negocjacje z Konate i już nie ma do czego wracać. Ibou zagra w jednym z topowych klubów z top5 lig Europy + dostanie lepszy kontrakt niż w LFC. Po co miałby tutaj zostać, jeśli go nie doceniają?

Siłą rzeczy będziemy musieli wywalić kolejne 60 mln na stopera zamiast np. przeznaczyć te środki na skrzydłowego. Jak zwykle wejdziemy w sezon z brakami, ale kto bogatemu zabroni - Konate za free komu komu?

1 polubienie

Nie lepiej dać graczowi w takim przypadku bonus i niższą tygodniówkę, żeby nie robić kominów płacowych?
Załóżmy, że Konate chce 250k, my chcemy dać 180, to różnica jakieś 3,5 mln rocznie, więc dodatkowo za podpisanie 10 mln dla zawodnika. Wyjdzie kilka razy taniej niż kupienie nowego obrońcy za 50-60 baniek.

@osi ja wiem, patrzę z perspektywy Liverpoolu, może lepiej dać bonus gosciowi ogranego w PL niż ściągać nowego za kilkukrotnie większą kasę, nie mając pewności że lepiej sobie poradzi w PL.

1 polubienie

Słuchajcie pieniądze to jedno ale nie jest powiedziane że tylko o to chodzi. zawodnik może po prostu chcieć nowego wyzwania, zmiany otoczenia i nie winiłbym tu od razu klubu bo nie wiemy jak jest. Konate dołączył do Liverpoolu ponad 5 lat temu, może chce się spróbować gdzie indziej. Ja tam płakać po nim nie będę, bo tak naprawdę miał jeden bardzo dobry sezon a reszta to gra w kratkę i co chwilę wylewy w obronie

3 polubienia

Co wy tutaj tak piszecie o Olise? Naprawdę myślicie, ze jest na niego szansa, albo co jeszcze bardziej szalone, że będzie chciał do nas przyjść? Jakieś wiarygodne przesłanki?

Nie ma żadnych przesłanek. Nie ma żadnych podstaw aby sądzić że Bayern odda nam kluczowego gracza ze składu. To tylko i wyłącznie myślenie życzeniowe, uprawiane na tym forum od lat. Taki urok tego miejsca, ja już dawno się przyzwyczaiłem.

1 polubienie

Dokładnie, jeszcze jakbyśmy mieli super sezon to ok ale w takim przypadku po co miałby tu przychodzić?

Cały czas krążą plotki że polisę ma jakiś zapis w kontrakcie. Generalnie nigdy nie zakładał że przyjdzie do nas Florian. Więc trochę wiary ja za chwilę sobie tutaj walnę wypocinkę jaki przewiduje dla nas okres transferowy na Lato

Sciaga dla panow H i E i.. dla Ciebie na lato :rofl:

• co najmniej jeden SO mogacy rywalizowac o “once da gala” przy zalozeniu pozostania Ibou u nas
  • nowy lewy obronca za odchodzaceio Robbo
  • zakup prawdziwej alternatywy dla Gravena i podziekowanie za uslugi u nas Wataru
  • konkurent dla Gakpo i wypozyczenie Rio
  • ktos na prawa strone ofensywy i ciao Fede

Ja myślę, że możemy się połasić na Bowena po spadku Młotów.

No na bank pójdziemy po 29 latka

@ynwa19

• Obawiam się, że nowy lewy obrońca za Robbo jest już w klubie i lubi greckie oliwki.
  • Nowy stoper? Jeśli odejdzie Ibu i Joe to na pewno, jeśli Ibu zostanie to nie spodziewam się dodatkowego transferu.
  • Nowy DM - mus, chyba nawet w Liverpoolu już o tym wiedzą.
  • Boki ataku - teoretycznie musowo, szczególnie szkoda żeby Rio dalej robił sobie odciski na tyłku od siedzenia na ławce.

@el_pistolero
Bowen - jako zmiennik OK, ale jako następca Salaha trochę za słaba opcja jak na Liverpool, również biorąc pod uwagę wiek, kończy w tym roku 30. Pójdzie raczej do jakiegoś Spurs czy AV.

1 polubienie

Pierwszy do odstrzału jest Salah. Nic nie wnosi, a na ławce siedzieć nie będzie. Fede to idealny zmiennik, nie marudzi, a jakiś tam wkład ma + to jest taka pocieszna morda, a nie nadęty bufon jak Mo.

Odchodząc od tematu. Ponoć Livramento ma być dostępny latem. Jakie opinie ma forum?

W lecie zrobimy 3 transfery, z JJ licząc 4. A będą to: + nowy kontrakt dla Konate

• JJ - 70 mln
  • Wharton - 80 mln
  • Olise - 110 mln
  • Yan Diomande - 70 mln

można zamykać wątek, Bartek juz wszystko rozpisał xd

po naszych decydentach to sie nie mozna nic spoedziewać. Równie dobrze ten Jaquet moze byc jedynym transferem latem jak i mozemy wywalic 500mln na cala linie obrony. Wiem, że lubicie sobie porozważać i powrzucac wypociny indykalii, a ja to czytam, ale dajcie sobie spokoj chociaz tymi wyliczeniami kto przyjdzie i za ile bo troche to smiesznie wyglada.

6 polubień