Rozważania transferowe (dyskusja)

Już raczej nie te czasy ale ja tam bardzo dobrze wspominam transfery ze spadkowiczów Andy, Szak, Gini. Zwłaszcza jakby za Salaha przyszedł jakiś młody np. Diomande to miało by to dużo sensu

1 polubienie

A ja napiszę coś z pupy tak na już. Mamy takie dziury w obronie, że na ławce siedzi tykająca bomba Nallo. Wolnym agentem jest niejaki Serio Ramos. Czemu by tak nie zakontraktować go na pół roku? Dziwię się, że klub nie spogląda w takim kierunku. Nawet człowiek z wypiętą dupą Sterling ze statusem wychowanka do poszerzenia składu byłby ciekawą opcją.

Ramosa bym chętnie u nas zobaczył.
Sterling? W jakiej roli, bo chyba nie jako zawodnik?

Mam nieodparte wrażenie, że z Ramosem kończylibyśmy mecze w 10 częściej niż pada w Anglii xD

1 polubienie

1 polubienie

Pełna zgoda. Taki bowen jako zmiennik napewno 2 półki wyżej niż chiesa i również może obskoczyc 3 pozycję w OFE. Niestety ma długi kontrakt i nie wiadomo jak to będzie po spadku.

Przyjście Olise możliwe jest tylko wtedy jeśli ta mistyczna klauzula istnieje(ja osobiście wątpię).

W innym wypadku Bayern za żadne pieniądze go nie sprzeda.

W mojej ocenie może to być Yildiz dla którego Turyn robi się za ciasny, Diomande oraz własnie bowen po spadku west hamu. Odejdzie chiesa i salah.

Myślę że lewą obronę na najbliższy rok odpuścimy chyba że trafi się okazja. Za taką widzę Robinsona który ma ostatni rok kontraktu w fulham i słabszy sezon oraz Diufa z west hamu jeżeli tak jak na to wygląda młoty poleca.

Do środka wharton a odchodzi ktoś z dwójki maca/Jones. I sklad mamy wyborny i na lata

2 polubienia

I pyk. Dziury w obronie załatane. Konate może się pakować.

Panie, szanuj moje bredzenie gdyż ponieważ przypominam ci, że w lecie przewidziałem 4/5 transferów do 1 składu :smiling_face_with_sunglasses: można, rzec iż ma stopa po tym wiekopomnym wydarzeniu staneła na tej samej gałęzi ewolucyjnej to stopa @sebzie czyli naszego wizjonera Seby

4 polubienia

A bardzo spoko opcja to by mogła być jak za rozsądne pieniądze i pensję. Jednak obstawiam, że kolejka mogłaby po niego sie ustawić i np taki tottenham mógłby rzucić mu większą pensję, a znowu wykładać mu pod 100tys tygodniówki mija się z celem. Jednak bardzo dobra opcja w miejsce Chiesy. Trochę tego doświadczenia w PL by było od niego.

Powodzenia.

Yildyz prawdopodobnie przedłuża kontrakt z Juve.
Diomande jak dla mnie to będzie niewypał, ale ja się nie znam.
Bowen na ławkę kozak opcja. Tylko że pewnie na koniec sezonu i tak się utrzymają.

Skąd info że przedłuży? Byłaby szkoda bo bardzo podoba mi się ten gracz.

I czemu uważasz że Diomande będzie flopem?

Oczywiście młoty mogą się utrzymać bo mają świetną formę (jak na zespół zamieszany w walkę o utrzymanie) natomiast 6pkt to jednak nie tak mało. Zobaczymy jeśli nie oni to może NF tylko że tam do wyjecia jedynie murillo i Anderson którzy średnio nam pasują.

Zwłaszcza zaraz po zamknięciu zimowego okienka pojawiają się najlepsze pomysły, był czas przywyknąć

4 polubienia

Anderson to skrajnie wybiegana 8. Na tej pozycji mamy szobo, maca Jonesa i gravenberch.

Możesz wystawić Andersona na 6 ale zabierasz mu jego największe atuty.

Profil Andersona jest wręcz identyczny z tym szobo

@down

Ok macie rację że forma pewnych graczy jest średnia. Natomaist na dzis docelowo to maca jest już rezerwowym za wirtz czy szobo. Do tego jeszcze Jones. Dla mnie to najlepiej obsadzona pozycja. Dużo większy brak jest na 6 gdzie może grać tylko Graven. A jeśli kupimy tam klasowa 6 np whartona to Graven kolejnym graczem który wchodzi do puli mogących z powodzeniem grać na 8. Także Anderson gracz świetny, ale skrajnie niepotrzebny lfc

1 polubienie

Wiadomo że Wharton bardziej potrzebny, ale jakby chciał odejść Maca w lato, to taki Anderson byłby idealny na zastępstwo.

1 polubienie

Tym bardziej, że to wybieganie Macca to relikt przeszłości. On owszem truchta sobie po boisku, ale pokrywanie przestrzeni przez Argentyńczyka to jest żart.

Macca w tym sezonie porusza się tylko trochę sprawniej od Pirlo z końcówki kariery. Z tą różnicą że Pirlo nie grał na 8 xD

4 polubienia

MacA jest okrutnie wolny jak na pozycję na której gra, nadrabia(ł?) wizją i ustawianiem się często, no ale wygląda to coraz gorzej.

Nawet w jednym z ostatnich wywiadów na youtubie klubu Chiesa zapytany, o najszybszych i najwolniejszych piłkarzy wymienił go w tej drugiej grupie i powiedział, że “on po prostu tego nie ma” i to nie jest sprawa treningu, on po prostu naturalnie nie jest szybki i kropka

3 polubienia

Nie. Wymieńmy może 15 gości naraz?

Dużo ważniejsze jest odciążenie gravena bo tam grać nie może nikt inny na ten moment. Wtedy na 1 pozycje 8 robi nam się aż przesyt bo jest szobo, Graven i Jones. Do tego ponoć utalentowany nyoni. Więc uważam że mamy dużo większe braki np na skrzydłach

zgadzam się, zwróciłem na to szczególną uwagę w meczu z Qarabachem, gdzie o zgrozo został MVP. Już w pierwszej połowie były dwie albo nawet i trzy sytuacje, gdzie przeciwnik go minął jak tyczkę, a Maca nie zdążył go zatrzymać przez co w środku pola została dziura, a przed przeciwnikiem byli tylko nasi obrońcy.

2 polubienia