Ty mowisz o sprzedazy gdzie z tej 5 jeden gosc to jest poziom mocnego Championship, drugi jest dostepny 30% czasu i jest na poziomie drugiej polowy tabeli EPL, trzeci to mlodzian, ktory jeszcze niewiele pokazal i zagral 900 minut w zeszlym sezonie na poziomie EPL, a czwarty to faktycznie dobry i doswiadczony obronca… ale tez dostepny moze z 30% czasu. W 3 meczu sezonu trzeba rozwazac czy wystawic goscia z Championship czy grac Gomezem, ktory notorycznie popelnia bledy i jest wiecznie kontuzjowany.
Zapomniałeś o Curtisie (chyba, że już go skreśliłeś). Dobrze, że okno transferowe zamknięte można skupić się na spotkaniach, zamiast na spekulacjach transferowych. W tym okienku zdecydowanie zabrakło transferu pomocnika. Oprócz tego jedno super wzmocnienie - Carvalho. Moim zdaniem jest to nasz najlepszy transfer tego okienka. Dobry transfer w osobie Nuneza, mam nadzieję, że wybryk w meczu z Palace był jego ostatnim i dwie duże niewiadome. Pozostaje kibicować drużynie i trzymać kciuki za “chłopaków” Kloppa.
To jest Twoja opinia. Moim zdaniem Gomez, to zdecydowanie nie jest poziom dolnej połowy tabeli Premier League. Nie wiem na jakiej podstawie bierzesz statystyki dostępności piłkarzy - Gomez większość zeszłego sezonu był dostępny, nie grał bo Matip był zdrowy i w lepszej formie. Obecnie Gomez gra dobrze i bardzo dobrze, nie widzę powodu, żeby Matip miał go posadzić na Ławce. Konate jest młody, ale to zaleta a nie wada. W zeszłym sezonie Konate grał dużo w LM , co razem z PL daje ponad 1700 minut (990 PL i 720 CL), to nie są małe minuty, a jak gra to gra dobrze. Matip w zeszłym sezonie 31 meczów PL i 7 CL. Oczywiście wiem, że Matip i Gomez są podatni na urazy, dlatego mamy więcej niż dwóch obrońców i obaj prezentują odpowiedni poziom, żeby grać w Liverpoolu.
O matko, faktycznie wypadł Mi Curtis, a mam go na “profilowym”. Liczę oczywiście gorąco, że Nasz wychowanek odpali, ale obawiam się, że skończy się jak z Neco, czyli w przyszłym sezonie wypożyczenie a potem transfer za 15-20 mln funtów.
Ja tylko pozwolę sobie napisać, iż zakładanie rozstania z trio Milner/Ox/Keita latem 2023 to jest myślenie życzeniowe na ten moment. Oczywiście, każdemu z nich skończy się kontrakt, ale uważam, że bardzo niewielkie są szanse na to, że nasz klub dokona tylu nowych (i wartościowych) transferów jednocześnie. Można śmiało zakładać, że chociaż jeden z tego trio otrzyma ofertę przedłużenia kontraktu i zostanie na Anfield. Do tego dochodzi kwestia Arthura i tego jak się sprawdzi. W najczarniejszym scenariuszu wyobrażam sobie, że klub nie ściąga latem 2023 żadnego pomocnika, twierdząc że Melo się sprawdził i podpisujemy z nim kontrakt, do tego dorzucając nowy kontrakt dla Keity, bo czemu nie Nie zakładajcie, że opuszczą nas wszyscy słabi zawodnicy, których czas powinien dobiec końca, bo możecie się srogo rozczarować.
Imo, jesli Keita mialby zostac to podpisze kontrakt do konca 2022, co miejmy nadzieje sie nie wydarzy.
Z Milnerem i tak juz przeginamy, a Oxlade wszyscy widza jaki jest, wiec nawet nie ma tematu jego kontraktu.
Ty chyba sobie żartujesz… Mamy najlepszego/jednego z najlepszych śo na świecie, Matipa, czyli doświadoczonego, bardzo dobrego i inteligentnego obrońce (fakt, kontuzje, ale ostatni sezon zagrał od deski do deski), do tego Gomez, czyli młody śo, który 2 lata tamu z Virgilem stanowił żelazną defensywe (potem kontujza, ale teraz chłop wraca i myśle wróci do formy), do tego jeden z najlepszych ŚO młodego pokolenia, czyli Konate (i teraz uwaga cytat “niewiele pokazał”. chłop był naszym podstawowym obrońcą w LM, a przypomne ci, że dotarliśmy do finału, co ci miał jeszcze pokazać? albo dobra, nie odpowiadaj)
Jako 5. obrońca Nat, wiadomo przeciętniak, ale kogo się spodziewasz jako 5. obrońca?
Moim zdaniem mamy najlepiej obsadzony środek obrony w lidze (może 2. po City), a tu określenia jakbyśmy mieli 5 Phillipsów
Zgadza sie. Co prawda obecnie gra moze 50% tego co grac powinien. Ale fakt jest, nigdy z tym nie dyskutowalem.
Rowniez tak jak napisalem, swietny obronca, nie wiem z czym sie spierasz lub nie?
To jego stanowienie żelaznej defensywy to byl ten sezon gdzie zagral 7 meczy na poziomie EPL, a my przez rozsypana obrone walczylismy do konca sezonu o Top 4? Jezeli tak… no to ok, przeciez nie bede sie spieral, prawdziwa bestia.
Nie wiem, zesrales sie troche jakbym to ja wspominal o tej sprzedazy Phillipsa, a nie kolega przede mna. xD Sprzedaz Phillipsa to glupota bo mimo, ze jest za cienki na ten klub jeszcze zapewne przyjdzie mu nie raz zagrac (zreszta juz mial okazje bo wszyscy Ci zelazni obroncy byli kontuzjowani lub sa po prostu ciency jak Gomez). Dlatego nie rozumiem pomyslu sprzedawania jednego z niewielu “pewnych” (pod katem zdrowia) graczy na tej pozycji.
Spieram się z Tobą, bo twoja odpowiedź wybrzmiała prześmiewczo w stosunku naszych środkowych obrońców. Piszesz, że Gomez i Matip są dostępni 30% czasu co jest nieprawdą, następnie piszesz, że Konate zagrał tylko 900 minut w EPL, ale to dlatego, że Matip był zdrowy 100% czasu, a nie 30%, a Konate grał głównie w LM.
Jeśli wg Ciebie Gomez i Matip są dostępni 30% czasu, a Konate zagrał tylko 900 minut to w zeszłym sezonie graliśmy parą VVD - Phillips w połowie meczy?
Dodatkowo Aldor insynuujesz, że Phillips grał kosztem Gomeza, bo ten był zbyt „cienki” a tak naprawdę nie był gotów na więcej niż 45 min, sam Jurgen o tym mówił
@gagarin pamiętasz jak żartowałeś z moich autorskich newsów? Czas znowu zweryfikował, że miałem racje.
Ehhh to już nudne się robi. Najgorsze nie mogę powoływać się tutaj na swoje informacje, bo według regulaminu są bez źródła. Zastanawiam się kiedy zrozumiecie, że moje informacje są źródłem samoistnym, a moja persona jest bardzo ceniona w prawdziwym świecie.
Policzmy:
Out - Keita, Ox, Milner (?), do tego zjazd Hendo i niewiadoma przyszłość Curtisa, chociaż raczej zostanie z uwagi na HG.
Potrzebujemy więc 3-5 pomocników, aby zespół funkcjonowal prawidłowo. Jeśli dojdzie Jude to drugim może byc Melo, jeśli u nas zaskoczy, do tego co najmniej jeszcze jeden, a najlepiej jeszcze 2-3.
żeby przyszedl Jude to potrzeba LM. Po drugie walcząc z Realem i City to moze byc bardzo ciekawe.
A juz ten rok pokazał, że mamy tylko 1 cel.
Dziwna ta polityka - oddajemy za darmo - Gini,Origi,Keita,Firmino, Ox - zakladając, że skoro i tak Klopp za wiele mu nie daje pograc to trzeba bylo sprzedac rok temu - bo teraz to niesprzedawalny.
Kupujemy jak to padło tutaj - tylko wybrane cele pasujące do składu - tylko w piłce nie zawsze te cudowne transfery odpalają ( Coutinho, Hazard, Lukaku z tych drozszych i wiele wiele innych). U nas nie odpalil Keita za kupe kasy. Dlaczego w takim razie nie kupujemy tanszych graczy, tak jak to robilismy wczesniej - Gini, Robertson, Coutinho
My nawet nie kupujemy młodych potencjalnych talentów ( Elliott i Fabio przyszli, bo skonczyly im sie kontrakty).
Wczesniej kupowalismy roznie, glownie szrot jednak ,ale graczy młodych. Teraz kupujemy starszych, za większe pieniądze, juz z jakas pozycją w świecie futbolu. Ale robimy to w minimalnych ilosciach.
Dlaczego nie mozemy wypośrodkować. serio 10mln netto w okienko to jest to na co nas stać?
Barca ma dlugi, moze przegiela, moze nie. ale zrobili kilka fajnych transferow i beda sie bic do konca o La lige i pewnie w Lm tez daleko zajdą. A jeszcze niedawno wyśmiewano mnie tutaj pisząc, że Barca to jest lata świetlne za nami i oni sie nie podniosą jeszcze długo.
My za to gramy prawie tym samym składem od kilku lat i mamy efekty. Jak ma byc pressing jak mamy najstarszy skład w lidze.