Rozważania transferowe (dyskusja)

Czego nie rozumiesz w zdaniu poniżej?

Na McAllistera raczej nie. natomiast skoro jesteś taki pewny, to udowodnij, ze “odpowiedni zawodnik” o którym mówił wielokrotnie Klopp to właśnie Bellingham a nie powiedzmy Thouameni lub ktokolwiek inny. Żadne nazwiska NIGDY nie padły ze strony osób decyzyjnych w naszym klubie. Doskonale o tym wiesz a brniesz dalej, że to na pewno był Bellingham.

Nie zmienia to faktu, że klub jest odpowiedzialny za błędy w polityce transferowej, nie ściągając żadnego pomocnika do pierwszego składu (żeby ktoś zaraz nie wyskakiwał z Elliottem albo Carvalho) od 18 września 2020, kiedy trafił do nas Thiago. Nieważne na kogo były odkładane pieniądze, faktem jest, że ostatnie 3-4 lata zostały źle przepracowane pod tym kątem. I nie ma znaczenia, czy to tak naprawdę wina Kloppa, Edwardsa, FSG czy wszystkich razem. Czasu już nie cofniemy, a mogliśmy wyciągnąć z tych kilku ostatnich sezonów znacznie więcej.

1 polubienie

Owszem, był to duży błąd. Zwłaszcza z perspektywy czasu. Od dawna powtarzałem i wielokrotnie pisałem na forum, że kupno Darwina za taka kwotę, zamiast rozłożenie jej na 2-3 graczy w tym jakiegoś pomocnika, było decyzją złą. Całe szczęście, że nie popełnimy tego samego błędu z Bellinghamem. Jakie było wycie, gdy ogłoszona była rezygnacja z tego transferu. Szaleństwo, zamieszki, palenie czarownic z FSG i Radbuga na stosie. Dzisiaj coraz więcej osób, gdy emocje już opadły przyznaje rację, ze to jest to dobra, rozsądna decyzja.

Z drugiej strony przed sezonem pomocników mieliśmy w składzie 9 (10 z Melo). Można więc ten błąd zrozumieć i jest jakieś jego usprawiedliwienie.

1 polubienie

Weźcie sobie przejdzie na prywatna konwersacje bo nie chce się tutaj nikomu czytać tych waszych przepychanek. Gdzie jest admin ja się pytam ?

18 polubień

Albo nie kupować/ sprzedawać/nie wypożyczać piłkarzy nieprzydatnych jak Minamino, Arthur, Origi, Keita, Oxlade. Jak to się mówi grosz do grosza i jeśli nie było kasy to można ją było zaoszczędzić przez te długie 3 lata jakoś inaczej i wydać rozsądniej. Sprowadzamy Tsimikasa który jest z założenia rezerwowym, potem golden boyów za łącznie ponad 15 mln a nie starcza budżetu na środek pola? Jeśli budżet był nie wystarczający to właśnie dlatego, że mieliśmy w zamiarze iść po zawodnika takiego jak Mac. Za gruby hajs.

Natomiast na letnie okienko w zeszłym roku może nie powinniśmy patrzeć jak na odrębny byt. Bo razem z zimowym są w pewnym sensie integralną częścią sezonu. Dwa razy zdecydowano na zakup napastnika zamiast pomocnika. Więc najwidoczniej taki był plan. A idąc za naszym forumowym cennikiem… Nunez jeśli kosztował 85 mln funtów no to trzeba to sobie jasno powiedzieć. Był w uj przepłacony. 64 mln o których ja zawsze pisze jest mocno łatwiejsze do przyjęcia. Zobaczymy ile zapłacimy za pomocnika pierwszego. Ale te ceny są po prostu chore. A wszystko dzięki zasranemu klubowi z gówna i patyków PSG…

1 polubienie

Pytałem wcześniej, pytam teraz a Ty dalej nie odpowiadasz…

1 polubienie

Panowie Szlachta się nie wygłupiają z bezjajecznym Zielem o minie zmoczonego pudla😬który po 15 minutach gry w PL rozpłakałby się na boisku!

1 polubienie

Keita nie był nieprzydatnym zawodnikiem gdy go kupowaliśmy, tylko gwiazdą BL. Trochę jak Jude, oczywiście zachowując proporcje.
Co do okienka - Maca jest (będzie) transferem bezpieczniejszym, bo zawodnik sprawdzony w PL, to dodatkowy atut i niestety dodatkowe kilka mln w cenie.

Screenshot 2023-05-07 at 13-50-47 Anfield Edition na Twitterze

@CzerwonyBartek źródełko słabe, ale tych dwóch zawodników dałoby mocy w środku pola, choć nie jestem wielkim fanem Rice.

1 polubienie

Wsadziłem w jedną wypowiedź wszelkie możliwości. Ale rozumiem, że nie było to napsiane klarownie.
nie kupować/ sprzedawać/nie wypożyczać
Chodziło mi o nie kupowanie Minamino, wcześniejszą sprzedaż Keity i Origiego oraz o nie wypożyczanie wynalazków na który chyba poszło z 7-8 mln w sumie Arthur

Edit Panie @Lucasss to byłaby pier**lona bomba :smiley: transfer tych obu panów mniej więcej spełniłby właśnie moje oczekiwania o których tutaj stękam od dłuższego czasu. A Rice to potencjalnie transfer lepszy od Ugarte(z listy DM o których mi się marzyło to chyba najsłabsze nazwisko), Caicedo czy nawet Nevesa.

Ja też ale myślę że do taktyki Kloppa jest idealny, tak właśnie grają pomocnicy pod Kloppem, pójdę dalej idealnym zawodnikiem do nas do pomocy Kloppa byłby Philips z City jedyny minus że szklanka, a z Ziela pewnie bym się cieszył, ale czy on u nas podoła to mam wątpliwości jak ynwa19, brak mu tego czegoś uważam, w Anglii gra się szybciej niż u włoszków, by go tak kasowali, że łzy mogłyby się faktycznie pojawić…
Ale jak ma być za Thiago to dawać zaryzykujmy a nóż Klopp zrobi z niego mężczyznę, dużo nie powinien kosztować.

MacAlister i Rice w srodku, byłoby super.
Odchodzi Ox i Milner, więc wypada dwóch graczy HG, dlatego musimy celować również w Anglików.
Zakładając odejście Adriana mamy ciągle 17 nonHG, czyli na granicy.

1 polubienie

Też jestem fanem Rice’a , moim zdaniem po Harrym przyszły kapitan anglikow. Ten sezon słabszy ale w zeszłym top 3 defensywnych w lidze, charakterem też by tu pasował bardzo

Screenshot 2023-05-07 at 14-38-39 Anfield Edition na Twitterze

1 polubienie

Generalnie to chciałbym, żeby West Ham dzisiaj rozwalił United z wiadomych powód. Ale nie obraziłbym się też gdyby West Ham spadł. Mają 4 punkty przewagi nad strefą spadkową. Jeśli spadną to Rice będzie chciał odejść i będzie za połowę ceny. Jeśli tak się stanie to Liverpool nie ma prawa nie wejść w negocjacje z West Hamem.

Nie tyle on, co mloty grają słabiej. Ja tam nieraz go widziałem w 11. Kolejki w tym sezonie. Ogólnie jakościowy zawodnik i mój chyba faworyt jeśli chodzi o cele transferowe. Spokojnie powinien zapewnić niemal dekadę na najwyższym poziomie, a może nawet więcej.

1 polubienie

Rice siedzi w WHU od 2013 roku a ma dopiero 24 lata, został mu rok kontraktu, dlatego go nie przedłużał bo i tak chce odejsc, ale wczesniej chcieli za niego zaporową cenę, mowili ze za 100 mln funtow go nie sprzedadzą, blokując mu drogę rozwoju i transferu w innym klubie, teraz beda musieli zejsc z ceny albo skonczy jak Belotti za ktorego tez klub chcial 100 mln a w koncu odszedl za darmo. Rice to pilkarz absolutnie klasowy, ale wiadomo to anglik, wiec wielu ludzi jest do takich uprzedzonych bo juz widzi oczami wyobrazni drugiego Hendersona, Oxa itp. Teraz caly WHU gra slabo,a on trzyma poziom, mimo ze moze juz mu brakowac motywacji a obok siebie nie ma wybitnych pilkarzy, u nas taki pilkarz to mogloby byc złoto, a nie żaden Ugarte po 1 sezonie za 60 mln. Tylko że tutaj trzeba sie bedzie bic o niego z kilkoma klubami.

1 polubienie

Pytanie tylko na ile dałoby radę zbić cenę. Teraz kluby zachowują się naprawdę dziwnie i czasem za zawodników z rocznym kontraktem wołają zawyżone ceny. Po czym zawodnik odchodzi za darmo a skarbonka pozostaje pusta :sweat_smile: imo 60-65 mln to maks według mnie biorąc pod uwagę właśnie tą długość umowy.

A komu się jeszcze kończą umowy? Neves? Mount? Wgl ciekawe ilu my sumarycznie chcemy piłkarzy w tym okienku.

Moim marzeniem jest kupno mac allistera caicedo i mounta i na ławce fabs i bajcetic i żeby trent się podszkolił na pozycji PO i jakiegoś lepszego śo i możemy rywalizować z city o mistrza co sądzicie o tej propozycji

Mi do szczęścia wystarczy Mac Allister, Barella, dobry środkowy obrońca i solidny prawy.
Takie okienko oceniłbym na 7/10.

@everlast dla mnie bez prawego się obejdzie, ale wtedy fajnie jakby przyszło 3 pomocników.

Jeżeli Trent ma grać w obronie, a w środku od 1 minut będzie nadal biegał ktoś z 2 Hehe/Fab to nie będę zadowolony z okienka .