Rozważania transferowe (dyskusja)

Ludziom nie przetłumaczysz. Bo uparci to nie FIFA xD

Ciekawe :sweat_smile:

Już chyba każdy piłkarz na tej pozycji przewinął się przez nas jako potencjalny transfer

2 polubienia

1 polubienie

A ja mam nadzieję, ze wszystkim tym pilkarzom Arabia odbije sie czkawka. Licze ze nie pozwolą im na koniec kariery wywieźć pieniędzy stamtąd i zostana z milionami na koncie, ktore beda musialy tylko tam zostac tam wydane

5 polubień

Niestety ale arabowie zaczynają iść po coraz młodszych Milinkovic- Savic, Ruben Neves podobno Moussa Diaby chce tam iść mimo ofert z Anglii. Skoro za Nevesa dali 55 milionów to czemu mieli by nie dać 80 za Diaza jemu pół bańki na tydzień i niemal każdy latynos by zaczął tupać nóżkami, duże rodziny do wykarmienia i takie tam, piłka to biznes a piłkarz to zawód

2 polubienia

Dalsza ofensywa arabskich klubów może skończy się tak, że za ileś lat piłka nożna w Europie będzie martwa. Po co piłkarz ma kopać w Anglii za jakieś marne 150 000 tygodniowo, skoro Araby dają mu 3 razy więcej? Romantyzm w piłce skończył się już dawno, dziś liczą się tylko pieniądze, a szejki mają jej aż nad to.

Nie podoba mi się ta sytuacja. Nie podobają mi się informacje o Diazie, bo nie będę zaskoczony, jeśli Kolumbijczyk odejdzie. Al-Hilal należy do tego całego funduszu i mogą zapłacić dowolną kwotę.

Współczuje Kloppowi, bo w ciągu dwóch tygodni wszystko mu się posypało.

2 polubienia

Mysle, ze kwota 180-220 mln za Diaza i w sumie moze isc jezeli faktycznie by chcial. Niech nikt nie pisze, ze jest abstrakcyjna - stac ich. Jezeli chca sciagac faktycznie bardzo dobrych pilkarzy (a Diaz takim jest) to musza wyciagnac bardzo dobre pieniadze, musza miec swiadomosc tego, ze sa ruchani bez wazeliny. A z drugiej strony my za mniej bedziemy miec problem z zastepstwem.

A co do Arabow - bedzie tylko gorzej. :slight_smile: Pisalem o tym w temacie SPF. Dopoki caly swiat bedzie opieral transport na ich paliwkach, dopoty Araby beda rzadzic wszystkim i wszystkimi. A zarowno ich propaganda jak i pospolite, pozyteczne glupki swietnie dzialaja na rzecz opoznienia odejscia od ropy… wiec jest jak jest i bedzie tak jeszcze dlugo.

Dwóch pierwszych topowego klubu nigdy nie powąchało. 3go nie znam. Powiedzmy sobie wprost. Przyjęcie oferty Arabów równa się wypisanie z realizacji o najwyższe piłkarskie cele. Warto też dodać, że ci piłkarze są im potrzebni do pijaru przed organizacją mistrzostw. Miejmy nadzieje, że na wojażach typu rosyjskiego i chińskiego się skończy. Rosjanie też swojego czasu ściągnęli chociażby Hulka a Chińczyki nasz cel Alexa Teixeire.

Oczywiście nie pomaga też fakt posiadania przez arabusów pożytecznego, bajecznie opłacanego idioty o nieskazitelnym uśmiechu, fryzurze i mani wielkości któremu ciagle się wydaje, że jest centrum piłkarskiego wszechświata.

A słyszałeś że mają dostać dzikie karty na grę w lidze mistrzów? Myślisz że przykładowy Diaz grający jeszcze w Porto wybierze wtedy Liverpool który daje mu 150 tysięcy i brak pewności gry w lm czy Al Alalal który ma gwarancję od uefy na grę w tych rozgrywkach i 700 tysięcy tygodniowo?

1 polubienie

No to infantino będzie twarzą śmierci europejskiej piłki a my kibice okażemy się pożytecznymi idiotami po tym jak zbojkotowaliśmy pomysł super ligi :wink:

4 polubienia

Odbudowa pomocy Liverpoolu może zostać wzmocniona dzięki możliwości pozyskania Joshuy Kimmicha z Bayernu Monachium.

3 polubienia

Jeżeli zamienilibyśmy wypalonego Fabinho na Kimmicha/Goretzke to uznalbym to za deal okienka.

Za Kimmicha tak, za Goretzkę nie.

8 polubień

W obecnej formie równie dobrze za Fabinho mógłby zagrać każdy z nas.
A tak na poważniej, to ja sam Lreona bym tutaj nie chciał.

Wg tych informacji to właśnie Leon na radarze.

No oczywiście. Po co mielibyśmy być zainteresowani tym lepszym jak możemy być zainteresowani tym słabszym
image

10 polubień