Niestety obesraliśmy się w sprawie poszukiwań nowego inwestora to też takie transfery są w sferze fantazji. Niemniej fajnie byłoby Joshue powitać w klubie.
Edit. Wyobraźcie sobie, że kupuje cześć naszych udziałów ten od F1. Chcąc pokazać siłę sprowadza nam na przywitanie Kimmicha, Mbappe, Barelle i Inacio. Ehh
@Ewagim {Mówiono, że transakcja ma zostać zrealizowana “latem”, ale nie nastąpił żaden przełom w tej sprawie, chociaż twierdzono, że właściciele Formuły 1 Liberty Media byli gronie zainteresowanych.}
No nawet biorąc pod uwagę klasę i umiejętności Kimmicha, to jednak my na pewno nie damy 28 letniemu graczowi na wejście 400 k tygodniowo. Myślę, że maxem z naszej strony może być 280-300 k funciaków tygodniowo, o ile Jurgen naciskałby na ten transfer wszystkimi siłami.
Chęć wygrania Premier League oraz praca z Kloppem, to nasze karty przetargowe. Z tym, że o wiele sensowniej z jego perspektywy byłoby dołączyć do City. Może kwestia chęci podjęcia wyzwania coś by tu zmieniła. Sam nie wiem.
Edit. Swoją drogą, sądzę, że fiasko z Colwillem oznacza rychłą finalizację Lavii. Nie chce mi się wierzyć, że tak łatwo odpuścimy temat HG.
Skoro odchodzi Fab i Hendo, to tak naprawdę potrzebujemy kolejnych 3 pomocników. No 2 bo za Hendo Trent wchodzi. Za fabsa obowiązek i kolejny który miał być zanim Fabinho i Hendo chcieli odejść.
No dobra, ale jeśli Trent ma zastąpić transfer jednego pomocnika, to wtedy trzeba kupić PO do pierwszego składu albo LŚO do grania trójką obrońców. I oczywiście wtedy nie trzeba szukać zastępstwa za Hendo, ale za Fabinho dalej by było potrzebne.
Z Mortonem to się troszkę zagalopowałeś bo chłopak się jeszcze nawet nie pokazał w meczach przedsezonowych, żeby móc ocenić, czy w ogóle będzie w stanie powąchać boisko w dorosłej drużynie w nadchodzącym sezonie.
Jednak samo wymienienie go na tej liście tylko dobitnie pokazuje, jak słaba byłaby nasza pomoc po sprzedaży tej ‘niechcianej’ pary, której kolejno nie chce się biegać (Fabs), a nawet jeśli, to z kim do ludzi z takimi podaniami-wrzutkami do przodu i do donikąd (Hendo).
Według mnie strata, żeby tylko sezon w którym uzupełniliśmy braki pomocy i tak bardzo pokładamy nadzieję nie stał się sezonem przejściowym z powodu braku doświadczenia w drugiej linii i nieodpowiednim zgraniu środka.
I Ci co się radują niech dwa razy się jeszcze nad tym zastanowią bo nie ma pewności że Szobo i Macca odpalą a pozbycie się i Fabinho i Hendo to strzał w kolano przynajmniej jeden powinien zostać i pokazać nowym i młodym jak się ciągnie ten wózek
Na tą chwilę wygląda to strasznie biednie, naszej młodzierzy brakuje do największych talentów w Europi, jak na swój wiek są nieźli ale gdzie im do Camavingi, Pedriego, Bellinghama Fodena, Gaviego,Pedriego … nawet Lavi, Thiago wiecznie kontuzjowany, Szobo i Alister to jedyni gracze na poziom do którego aspirujemy, reszta to by grała co najwyżej końcówki w klubach top 7 i może nawet top 10. FSG nie ma miejsca na błąd, teraz mamy pomoc na 7-10 miejsce w tabelii.
Przez takie właśnie myślenie jesteśmy w tym miejscu którym jesteśmy i musimy robić rewolucję kadrową. Pozbyć się jednego i drugiego i nie popełniać błędów z przeszłości.