Rozważania transferowe (dyskusja)

Niestety obesraliśmy się w sprawie poszukiwań nowego inwestora to też takie transfery są w sferze fantazji. Niemniej fajnie byłoby Joshue powitać w klubie.

Edit. Wyobraźcie sobie, że kupuje cześć naszych udziałów ten od F1. Chcąc pokazać siłę sprowadza nam na przywitanie Kimmicha, Mbappe, Barelle i Inacio. Ehh

@Ewagim {Mówiono, że transakcja ma zostać zrealizowana “latem”, ale nie nastąpił żaden przełom w tej sprawie, chociaż twierdzono, że właściciele Formuły 1 Liberty Media byli gronie zainteresowanych.}

Coś konkretnego? bo mi chyba to umknęło i nie mogę tego znaleźć.

Ok czyli takie konkrety jak od Listopada.

2 posty zostały scalone z istniejącym tematem: Jordan Henderson

No nawet biorąc pod uwagę klasę i umiejętności Kimmicha, to jednak my na pewno nie damy 28 letniemu graczowi na wejście 400 k tygodniowo. Myślę, że maxem z naszej strony może być 280-300 k funciaków tygodniowo, o ile Jurgen naciskałby na ten transfer wszystkimi siłami.

Chęć wygrania Premier League oraz praca z Kloppem, to nasze karty przetargowe. Z tym, że o wiele sensowniej z jego perspektywy byłoby dołączyć do City. Może kwestia chęci podjęcia wyzwania coś by tu zmieniła. Sam nie wiem.

Edit. Swoją drogą, sądzę, że fiasko z Colwillem oznacza rychłą finalizację Lavii. Nie chce mi się wierzyć, że tak łatwo odpuścimy temat HG.

Po odejściu Fabinho i Hendersona to są nasze opcje w środku pola:

:hungary: Szoboszlai
:argentina: Mac Allister
:es: Thiago
:es: Bajcetic
:england: Jones
:england: Elliott
:england: Morton

Liczę na Lavię, bo ma duży potencjał, ale tu musi też przyjść jakiś gracz na światowym poziomie.

@Loku64 ja jestem spokojny, wierzę, że nas pozytywnie zaskoczą.

1 polubienie

Jak widać po rywalach duże transfery(Rice, Onana, Caicedo, Gvardiol) się długo dopina, a my jeszcze lubimy działać po cichu, wiec remain calm😅

Chciało by się rzec, że talenty to my już mamy.

To co teraz będzie gadka, ze nie trzeba pomocnika, bo jest Trent?:joy:

1 polubienie

Prędzej, że może zakręcimy się koło prawego obrońcy, a do pomocy ściągniemy kogos na jutro, nie dziś :thinking:

Nie liczę absolutnie Mortona, Elliott to powinien być zmiennikiem Salaha, a nie grać w środku.
Minimum 2 transfery trzeba zrobić.

1 polubienie

Robią Kimmicha i Thurama to normalnie stawiam im pomnik i pije za ich zdrowie każdego dnia :sweat_smile: ale to się nie wydarzy Panowie o nieee

Skoro odchodzi Fab i Hendo, to tak naprawdę potrzebujemy kolejnych 3 pomocników. No 2 bo za Hendo Trent wchodzi. Za fabsa obowiązek i kolejny który miał być zanim Fabinho i Hendo chcieli odejść.

No dobra, ale jeśli Trent ma zastąpić transfer jednego pomocnika, to wtedy trzeba kupić PO do pierwszego składu albo LŚO do grania trójką obrońców. I oczywiście wtedy nie trzeba szukać zastępstwa za Hendo, ale za Fabinho dalej by było potrzebne.

Wystarczy 2 ale konkretnych.

4 polubienia

Z Mortonem to się troszkę zagalopowałeś bo chłopak się jeszcze nawet nie pokazał w meczach przedsezonowych, żeby móc ocenić, czy w ogóle będzie w stanie powąchać boisko w dorosłej drużynie w nadchodzącym sezonie.

Jednak samo wymienienie go na tej liście tylko dobitnie pokazuje, jak słaba byłaby nasza pomoc po sprzedaży tej ‘niechcianej’ pary, której kolejno nie chce się biegać (Fabs), a nawet jeśli, to z kim do ludzi z takimi podaniami-wrzutkami do przodu i do donikąd (Hendo).

1 polubienie

EXCLUSIVE: Liverpool and Al Ettifaq just reached an agreement in principle on fee for Jordan Henderson — here we go! :rotating_light::red_circle::saudi_arabia:

Henderson already agreed three year deal last week, documents to be checked then time to sign and move to Saudi.

Steven Gerrard, waiting for JH.

Według mnie strata, żeby tylko sezon w którym uzupełniliśmy braki pomocy i tak bardzo pokładamy nadzieję nie stał się sezonem przejściowym z powodu braku doświadczenia w drugiej linii i nieodpowiednim zgraniu środka.

I Ci co się radują niech dwa razy się jeszcze nad tym zastanowią bo nie ma pewności że Szobo i Macca odpalą a pozbycie się i Fabinho i Hendo to strzał w kolano przynajmniej jeden powinien zostać i pokazać nowym i młodym jak się ciągnie ten wózek

2 polubienia

Na tą chwilę wygląda to strasznie biednie, naszej młodzierzy brakuje do największych talentów w Europi, jak na swój wiek są nieźli ale gdzie im do Camavingi, Pedriego, Bellinghama Fodena, Gaviego,Pedriego … nawet Lavi, Thiago wiecznie kontuzjowany, Szobo i Alister to jedyni gracze na poziom do którego aspirujemy, reszta to by grała co najwyżej końcówki w klubach top 7 i może nawet top 10. FSG nie ma miejsca na błąd, teraz mamy pomoc na 7-10 miejsce w tabelii.

1 polubienie

Przez takie właśnie myślenie jesteśmy w tym miejscu którym jesteśmy i musimy robić rewolucję kadrową. Pozbyć się jednego i drugiego i nie popełniać błędów z przeszłości.

9 polubień