Rozważania transferowe (dyskusja)

A co powiedzieli byście na Kamade? Jako uzupełnienie składu. Nominalny pomocnik ofensywny, ale może też zagrać w środku pola.

2 polubienia

Tyle było słychać ile klubów będzie się o niego bić itd a on nadal bez klubu, dziwne.

Takie tam z rana

Trzeba mieć dyrektora, jakąś wizję prowadzenia klubu. W momencie jak Ward poinformował zarząd o odejściu powinni zatrudnić kolejnego żeby miał czas przygotować się do pracy. To co tu się działo przez ostatnie pół roku to bałagan jak z polskiej okręgówki. Dobry dyrektor zaklepał by Collwila już w kwietniu. A tak to mamy 'pospolite ruszenie". Nie zostały rozwiązane problemy które były tu od ponad roku a doszły kolejne. Nie znam żadnej szanującej się firmy, która ma tak rozbite struktury kierownicze, tym bardziej w przypadku gdy właściciele są daleko na innym kontynencie. Zarząd wykazał się ignorancją, olali to myśląc, że samo będzie działać.

Jak obrodziło ekspertami/doradcami, widać wakacje pełna para…

4 polubienia

Nie chcieli go sprzedać, przez ani sekundę tego lata. ODrzucali oferty Brighton, od razu usiedli z nim do rozmów. Tylko on nie chcial podpisać kontraktu, bo się bał, że będzie rezerwowym. Teraz widocznie jak Fofana wyleciał, to przyszli do niego z wyższą ofertą i zapewnieniem sporej ilości minut.

@imacooci nie rozumiem do końca co piszesz, ale jeśli chodzi o Colwilla to nawet składaliśmy dwukrotnie zapytanie i Chelsea je odrzucała. Więc po prostu nie byli zainteresowani sprzedażą, a raczej stać ich na to, aby zatrzymywać zawodników, których chcą zatrzymać.

4 polubienia

Colwill wygląda na generacyjny talent, więc to było pewne, że będą robić w Chelsea dużo, by go zatrzymać. Czy kontuzja Fofany pomogła? Tego nie wiem, bo i tak biorą Disasiego z Monako.

Mam nadzieję, że dopniemy w końcu tego Lavię. Trochę jest za drogi, ale teraz nie będzie trzeba go zgłaszać w Premier League, a wkrótce zyska status Homegrown. Za ten status zawsze trzeba było na rynku dopłacić coś extra.

Dalej jesteśmy gotowi !! :rofl::rofl:
Tweet sprzed 10 minut

1 polubienie

Ostatnio można przeczytać na tym forum takie fikołki że głowa mała … :exploding_head: Mbappe w LFC, transfery na kilkadziesiąt milionów funtów załatwiane w pięć minut , kupowanie zawodnika w kwietniu którego klub macierzysty nie chce sprzedać i nie sprzeda. Dla niektórych użytkowników wydanie przez organizację, która podlega licznym regulacjom (prawa krajowe, FIFA, UEFA i wiele innych) 50 mln Funtów to jak pójście do sklepu i kupieniu snickersa za 5 zł… Reszty “porad” expertów z forum nawet nie chce mi się wymieniać

15 polubień

Bierz też pod uwagę, że są wakacje i jest tu sporo osób poniżej 18 roku życia.

2 polubienia

Ostrzegam, że takie wycieczki personalne i ataki będą usuwane.

Głupie komentarze mogą być głupie, niezależnie od wieku, stażu czy podejścia.

Kolejny raz, prosimy jako moderacja o trzymanie się zasad i nie zmienianie tego wątku w jakieś przepychanki.

6 polubień

O drugiej ofercie na Lavie (mniej wiecej 40+5 mln) mowiono ponad tydzień temu, my się do niej dopoero przymierzamy, czy ta z tweeta to juz trzecia oferta?
Tak czy inaczej Lavia, jeśli nawet przyjdzie, to straci cały presezon Liverpoolu.

Gapko do środka pola a Mbappe na szpicę - taaaak, to ma sens. Dwa transfery załatwione za jednym wypożyczeniem. Excel w Bostonie ma wzwód.

@MG75 - to chyab ta druga: 40 + 5 w dodatkach. Ktoś wyżej wspomniał o zaakceptowanej kwocie 52 miliony EUR (w domyśle z bonusami) - to w przeliczeniu prawie 45 milionów Ł.

Z tego co wiem to będzie to ta druga (przynajmniej nigdzie nie wyczytałem żeby ja też odrzucili).

Najbardziej nadużywane słowo ostatnich lat. Pato i Balotelli też byli generacyjnymi talentami.

2 polubienia

Posiadanie talentu to jedno, a czy talent rozwinie się na miarę swojego potencjału, to zupełnie inna bajka. Nowych Messich też już było kilku, a jakoś nadal cicho o nich.

Co by nie było offtopu - zastanawia mnie czy klub myśli o sprzedaży Matipa lub o włączeniu go w transakcję. Za tydzień skończy 32 lata, rok do końca kontraktu, nikła szansa na jego przedłużenie, za to spora szansa, że odejdzie z klubu za darmo.

1 polubienie

Leo Messi i Cristiano Ronaldo również. W futbolu sam talent nie wystarczy, potrzeba jeszcze zdrowia i odpowiedniej mentalności.

Co do Colwilla - swoje zdanie podtrzymuję. Jeśli chodzi o rozegranie piłki, to już dzisiaj jest na topowym poziomie. Ma możliwości zrobić wielką karierę.

Widziałem taki wpis a czy to prawda to trudno wyrokować. Trzeba czekać na info od Romano

Jest info od Romano o ofercie 50 mln funtów. Wygląda na to, że święci nawet funta nie popuszczą i cała przepychanka na nic.

I zostaniemy z 3ma seniorskimi stoperami? Raczej zostawimy go do końca kontraktu i w lecie wraz z Thiago odejdzie za darmo.