Dni mijają zegar tyka w klubie dalej brak śpd oraz lewnonożnego stopera…
Najgorsze jest to, że te pajace i tak zapłacą 50mln Southampton i odbębnią przebudowę na skale światowa, kiedy ten transfer powinien być przeprowadzony minimum miesiąc temu, a oprócz niego powinien przyjść jeszcze jeden pomocnik i obrońca. Na ich sprowadzenie powiedzą, ze „zabrakło czasu” no i część to oczywiście łyknie
Były takie czasy że wiele klubów/zazdrościło w to w jaki sposób Liverpool był zarządzany.
Niestety FSG nie rozumie, że dłużej nie da się prowadzić takiej polityki transferowej, a ostatnie kilka okienek tylko pogarsza coraz trudniejsza sytuacje w LFC.
Dzisiaj za pilarzy trzeba zapłacić ponad dwa razy więcej niż z czasów gdy ściągaliśmy Salaha czy Mane.
Za 40mln można ściągnąć najwyżej kogoś z potencjałem i nadzieją że w przeciągu dwóch czy trzech sezonów wskoczy na topowy poziom, a my potrzebujemy zawodników na już.
Sknerstwo FSG doprowadziło do takiej sytuacji i coraz trudniej będzie się z tego dołka wyciągnąc, bo nie wszystkie ostatnie transfery były udane, pozwoliliśmy odejść części zawodników odejść za darmo przez co “brakuje” funduszy na niezbędne transfery. Henry I spółka nie chcą wyciągać nic z własnej kieszeni.
Obwinianie Szmadke za problem z Lavia jest jak ciśniecie dziecka za to że nie kupił w sklepie loda mimo że dostał od mamy za mało pieniędzy…
Mama to chyba liczy że kasjerka się zlituje i sprzeda poniżej ceny na ladzie…
Btw. Szoboszlaia i McAllistera kupiliśmy dzięki klauzulą zawartym w ich kontraktach i żaden z tych klubów nie sprzedałby nam tych zawodników poniżej tych kwot, Red Bull czy Brighton zazadaloby znacznie więcej.
Nie wyobrażam sobie wejść w sezon bez DM, ale tak będzie niezależnie od tego czy kupimy kogoś czy nie.
Najgorsze jest jednak to że mimo znacznie ograniczonych funduszy każdy większy transfer musi być udany inaczej dołek będzie się pogłębiał.
To kogo bys na DM w takim razie wystawil. Jonesa?
Swoja droga to mamy przebudowe pomocy. 7 transferow w pomocy. Kit z tym, ze tylko 2 do klubu. Ale przebhdowa jest konkretna tak jak mialo byc.
Carragher ma racje, żenujące sa te nasze dzialania. I znowu jest jeden sluszny gracz i nikt inny. Ale oczywiscie nie stac nas na niego.
Wystawił bym Maca jak ostatnio i liczył, że jednak nie będą latały piłki nad głowami obrońców. Niestety, ale działania, a raczej brak działań na rynku ogranicza nasze możliwości. Jednak Thiago po takiej przerwie i nie zgrany z nowymi kolegami nie jest moim zdaniem dobrym pomysłem. Mimo mojej sympatii do Hiszpania.
I co z ramsdalem zrobia?
Może w końcu go dopniemy jak nie dziś, to jutro. Przynajmniej będziemy mieli 6tka na początek sezonu
Panowie czy jest ktoś w stanie mi wytłumaczyć czy wielki trener jakim jest Klopp nie ma żadnej pozycji negocjacyjnej podczas podpisywania kontraktu, by klub mu sprowadzał kogo chce (oczywiście w granicach rozsądku)?
Czy to olał?
Czy jest megalomanem i myśli, że geniuszem wszystko wygra, więc ławka może być wąska i krótka?
A może jest trochę minimalistą?
Nie rozumiem, bo mam wrażenie, że nie korzysta ze swojej pozycji odpowiednio,tak by np. właściciele stwierdzili „Nie no pora ruszyć na łowy, wydać kasę, bo zaraz się wkui, je*e ręką w stół i odejdzie itd.
Samo to zatrudnienie Schmadtke rodzi wiele pytań…
Gdyby czekała mnie bardzo duża inwestycja, a z nią ogromna odpowiedzialność, to zatrudniałbym najlepszych z najlepszych…
Przecież na dzień dzisiejszy 99% klubów chciałoby go mieć u siebie( JK, nie Szmatkę ofc), a kilka marzy o tym by go zatrudnić i dać mu swój bank do rozbicia…
A druga rzecz, to nie wiem jak wy, ale mój zakup klubowych gadżetów i wydatki na jego rzecz będą współmierne do pieniędzy wydawanych na transfery i ich jakość. Na dzień dzisiejszy wystarczy mi to co mam i może warto byłoby, by więcej ludzi wzięło to pod rozwagę. Chociaż tyle mozna zrobić, nie ma co McKwaczom pakować forsę w kiermany
No czyli jakby nie patrzeć sam prowadzisz klub w finansowe kłopoty. Jak tak kilka milionow ludzi zrobi, to będzie to oznaczać brak przychodu dla klubu, a ten brak przekłada się potem na brak transferów. I koło się zamyka. Fsg i tak będzie mieć co zabrać bo będzie kasa z innych przychodów aniżeli gadżety.
Nie no, teraz to Liverpool upadnie jak Maciek nie kupi długopisu z logiem LFC xD
Przecież JK jest tylko jednym z trybików w tej machinie, nie ma ludzi niezastąpionych.
Niezastąpionych? I owszem, nie ma. Jednak Jurgen to człowiek, którego chyba najtrudniej byłoby w tym klubie zastąpić.
Dlatego sam jestem ciekaw kogo w 2026 wyrwiemy. De Zerbi to mój pierwszy traf, Naggelsman wg mnie musiałby się pokazać poza Niemcami. Być może Xabi Alonso, jeśli się rozwinie w Bayerze.
Lavia chce transferu “jeszcze dziś”.
Sir Kenny Dalglish wróci na ławkę żeby to ogarnąć
Z jednej strony fajnie bo pewnie przyjdzie ten Lavia. Z drugiej czlowiek odczuwa niesamowite wkur… ze klub tak się pogrążył - stracił miesiąc i nic na dodatek nie wynegocjował
Klopp zasługuje, żeby dostać 250-300m i kupić kogo chce. Natomiast nie chciałbym Caicedo. Piłkarsko jest dobry, ale już się żegnał z fanami i był w Arsenalu, teraz zrobi wszystko dla Chelsea, a w wywiadzie mówił, że marzy mu się gra dla Realu. Lavia preferuje nas i myślę, że w wieku Caicedo będzie lepszy od Ekwadorczyka.
VanDijk with some strong words on our summer business:
“Obviously when a lot of players are leaving, when your captain is leaving, your vice-captain is leaving, and at the moment there are only two incomings, and the way we have been playing - in possession really good, but defensively when you concede goals it’s not as good - I can understand some people having doubts."
Jak już kapitan strzela w działania właścicieli to jest grubo.
(Carra w Sky też otwarcie mówi, że działania klubu są żenujące)
Ciekawe jak to się rozwinie do końca okienka.