Rozważania transferowe (dyskusja)

Jakby przyszedł dziś, to mógłby zagrać.

Pozostaje chyba tylko czekać na zdjęcie w jakim kolorze koszulki podpisuje umowę.

Fabrizio Romano
https://Moisés Caicedo właśnie poinformował Liverpool, że chce tylko dołączyć do Chelsea! :rotating_light::large_blue_circle::ecuador: #CFC

Caicedo postanowił dotrzymać słowa i zaakceptować Chelsea tylko na warunkach osobistych uzgodnionych od końca maja.

Chelsea ponownie złożyła ofertę, aby zawrzeć umowę z Brighton.

@Edum tak akurat nie myślę, tyle tylko że Chelsea nie ma stabilności… i raczej jej już mieć nie będzie… Brighton ? Jeszcze się zdziwisz jak w tym sezonie będą TOP4. Bo od wejscia do Premier League robią fenomenalną robotę. Po za tym ich zarząd jest naprawde stanowczy był czwartek to czwartek koniec i . Więc on ma teraz dwie opcje tak naprawdę albo zostaje w Brighton albo przechodzi tu… Swoją drogą i tak miał już robić rzekome transfer requesty.

Jesteśmy jak na razie frajerami okienka.

1 polubienie

My jesteśmy frajerami wielu okienek z rzędu :slight_smile:

Więc dla mnie nihil novi. Kumpel o 6 rano mi pisał, że Caicedo za 110 mln i po coś narzekał, a ja czekałem aż będzie nie tylko deal done, ale i medical zakończone, bo coś mi śmierdziało.

I już wiadomo co. Schmadtke dziś na taczkach powinni wywieźć z klubu. To nawet jakby Ruch Parzymiechy chciał kogoś kupić od Szczakowianki Jaworzno nie popełniłby takiego faux pas… Gdzie jakikolwiek reasearch, wywiad? Przecież oni powinni wiedzieć, że on do nas nie chce iść i dogadał się w maju z Chelsea przed wysłaniem jakiejkolwiek oferty!

7 polubień

Chelsea to niewiadoma. Jak kupią Caicedo i będą grać tylko co tydzień i Poch tam wypali, to tak naprawdę mogą się włączyć do walki o mistrza. A coż, Brighton po stracie MacA i Caicedo + dojdzie im granie w tygodniu, to moim zdaniem nawet TOP10 może być ciężkie do zrealizowania, a co dopiero TOP4.

Caicedo tam nie trenuję od tygodnia i jak Chelsea podbije ofertę, to Brighton Go sprzeda, bo jakie Oni mają wyjście, On tam nie chce grać.

Hahaha to jest najlepsze. Zawodnik który akceptował już indywidualne warunki najpierw z Arsenalem, potem z LFC - „DOTRZYMUJE SŁOWA” chcąc podpisać wyższy kontrakt z CFC.

hahaha

We are fucked anyway

2 polubienia

Z Liverpoolem nigdy niczego nie ustalił, stąd jeszcze większa kompromitacja z tą ofertą.

Kto mu da więcej hajsu tam przejdzie :rofl: kozak zawodnik z ambicjami

4 polubienia

A gdzie masz taką informację?

Naszła mnie taka luźna myśl, że być może FSG oraz władza w klubie doskonale wiedzieli, że Caicedo jest w 100% zdecydowany na Chelsea i złożono ofertę będącą rekordem Premier League, aby ocieplić swój wizerunek w oczach fanów. “Chcieliśmy sprowadzić tego zawodnika, ale niestety wybrał Chelsea, nie mamy wpływu na decyzję gracza”. Czytam forum, przeglądam Internet i już zaczynają pojawiać się zdania, że mamy 110mln. A rzeczywistość może być zupełnie inna i byłbym ostrożny. Sam fakt, że wyszło info, że Klopp miał rozmawiać z zawodnikiem dzisiaj rano, powinien zapalić lampkę ostrzegawczą. W 99% przypadków transfery działają na zasadzie, że dochodzisz do porozumienia z zawodnikiem i wtedy wysyłasz ofertę do klubu (co jest oczywiście niezgodne z obowiązującymi przepisami, ale pozwala zaoszczędzić mnóstwo czasu, bo jaki jest sens starania się o piłkarza, który nie chce u Ciebie grać?). A tutaj najpierw rzucamy 110mln, a dopiero rano rozmowa z trenerem? Coś mi się tutaj nie spina.

To oczywiście luźne przemyślenia, żeby mi ktoś zaraz nie zarzucał wróżenia z fusów, czy czarnowidztwa, albo bycia zatwardziałym wrogiem FSG. Zwyczajnie nie chce mi się wierzyć w scenariusz, gdzie próbujemy pobić rekord transferowy ligi, nie wiedząc, jakie są zamiary piłkarza. A jeśli rzeczywiście tak jest, to niestety, ale nie ukazuje to naszego klubu ani polityki transferowej w dobrym świetle.

Najgorsze jest to, że sporo kibiców już zaczęło szydzić z Caicedo, nazywając go najemnikiem, sprzedawczykiem itd. A tak naprawdę cały osąd odbywa się na podstawie pierdów z Twittera. Co jeśli Moises nigdy nie był zainteresowany Liverpoolem i rzeczywiście zależy mu na Chelsea? Dla mnie całkowicie normalna sytuacja. Dogadaliśmy się z Brighton, nie z Ekwadorczykiem.

9 polubień

Chłopaki:

• Caicedo był po słowie z Chelsea w maju
  • Chelsea złożyła ofertę 100 mln
  • Liverpool przebił ich w ostatnim momencie- wpłacając całą klauzule 111 mln.
  • Zwyczajowo klub rozmawia z zawodnikiem po otrzymanej zgodzie od klubu, negocjuje warunki z zawodnikiem, a potem dobija transfer
  • Tutaj nie było na to czasu. Brighton chciało zamknąć temat do końca dnia, dało deadliny na ofertę. My wpłaciliśmy klauzulę, żeby moc przede wszystkim przekonać Brighton.
  • Nie było czasu na dokładne dyskusje z zawodnikiem, z środowiskiem itd.
  • Caicedo zgodził się pewnie na transfer do nas, ale… ma cały czas deal z Chelsea z maja. Chce być uczciwy i jeżeli Chelsea się dogada z Brighton to oni będą dla niego pierwszym wyborem.

Nie ma tu winy, złej woli, ani nic takiego. No może poza samym naszym klubem, który zrobił delikatne świństewko.

1 polubienie

Zobaczymy, czy sciagniemy kogos za niemala kasę do końca okienka. To jasno nam odpowie na Twoje obawy :slight_smile:

image

Liverpool zrobił to co potrafi najlepiej, sam sobie podłożył nogę. Nie chcieli dać 50mln za Lavie i teraz nie będzie ani Caicedo ani Lavii w takiej cenie xD

Kocham ten klub, nikt tak nie potrafii komplikować sobie życia. Jak zawsze, niby blisko, ale ostatecznie jest z tego gówno. Normalnie jestem pewny że w przyszłym sezonie Liverpool odpier*li kolejną akcję typu przegrana w finale LE po bramce rezerwowego czy zabraknie 1pkt aby być w TOP4.

3 polubienia

@RudyGaletti
: Chelsea musi złożyć wyższą ofertę niż Liverpool, ale nie można wykluczyć, że The Reds nie złożą kolejnej oferty!

A gdzie masz, że ustalił. Od 2 w nocy jest mówione, że jest tylko porozumienie między klubami.

Zresztą, teraz wychodzi jak ustalił XD.

Spójrz na to z pozytywnej strony - przynajmniej, nie będziesz musiał czekać do stycznia z pisaniem na forum :slight_smile:

Jesli BHA ustalił termin na składanie ofert to nie ma już żadnego dogadywania się. Oferta złożona po terminie powinna być nieważna i tyle. Chelsea miała swoją szansę do terminu składania ofert. Jeśli BHA otworzy się raz jeszcze na przyjmowanie ofert to już nigdy nie powinni być traktowani jako poważny partner w biznesie.

5 polubień