Rozważania transferowe (dyskusja)

No to zobaczymy co z tego wyjdzie.

A kolego gdzie ciebie obraziłem? Po drugie kibicuję lfc 19 lat już.

Nie zgodzę się. Alisson wybrał nas kosztem Chelsea jak Caidedo Chelsea.

1 polubienie

Chyba jedynie City robiło podchody po VVD ale ten chciał grać u nas. W sumie nie wiem czemu, ale ludzie są dziwni. Podobna sytuacja była z Mane, po niego podchody robiło United. Ale generlanie masz rację - Liverpool nigdy nie kupował gorących nazwisk bo każdy taki gracz patrzył na ten klub z politowaniem.

Co do wyżej wspomnianej dwójki to w tamtych czasach jeszcze mogła działać aura Kloppa i perspektywa Liverpoolu który się odradza. Na dzien dzisiejszy piłkarze jednak widzą ze tutaj jest coraz większy paździerz.

@Loku64 No i Diaz, Spurs chcieli go zgarnać. Ale tak czy siak, żaden z nich nie był jakimś gorącym nazwiskiem na rynku i nikt nie wiedział czy wypalą.

Może jak już John W. Henry zawitał do Anglii to nie na jeden meczyk ani na herbatkę, ale na porządną rozmowę z Kloppem co do transferów, żeby wreszcie coś ruszyło?

1 polubienie

Kilka dni przed transferem Gakpo też się mówiło o tym, że woli do United i będzie kosztował z 60 baniek. Zaraz po tym my go ogłaszamy i to za niecałe 40 baniek.
Szobo też Newcastle chcialo przed nami. Mac Alister też wzbudzał spore zainteresowanie innych klubów.
Ostatnie nasze 3 transfery to naprawde dobra robota. Tylko pytanie dlaczego ich tak mało…

Gakpo i Nunez byli na radarze United z tego co wiem. Szczególnie ten pierwszy był już blisko diabłów.

moze ten LAvia jeszcze nie przepadł, do tego coraz głosniej się robi o Sangare, teraz to już czasu coraz mniej, więc potrzebne sa konkretne ruchy.

@Flymf gorzej jak Bayern go zgarnie, a my z braku laku wyciągniemy tego Gravenbecha. Myślę, że Bayern nie widzi przyszłości z nim i szuka na niego frajera.

1 polubienie

To raczej Ward tak nas zostawił, a zasługi Edwardsa to przede wszystkim pozbywanie się szrotu i wymiana Coutinho na VVD i Allisona, to było mistrzostwo. Do tego Edwards mocno przyczynił się do transferu Salaha, więs jak można jemu umniejszać?

1 polubienie

Prawdopodobnie wyrównamy do Chelsea oferty. A Lavi chce do nas.

A wrzucilem posta wyżej że mamy wyrównać ofertę.

Były o nim plotki już rok temu:

Sam Elfrink jest wiarygodnym źródłem jesli chodzi o PSV. Bayern też przygląda się Sangare.

@Loku64 Możemy upatrywać szansy w tym że wydali sporo na Kane a sam Bayern też liczy każde euro dwa razy. Ale jeśli dojdzie do jakiegoś większego pojedynku z nimi o tego gracza to szanse małe.

@simok Bo Bayern będzie w stanie zaoferować pewnie podobne wynagrodzenie, do tego ładniejsze miasto, coroczna walka o wszystkie puchary + pewne LM.

2 polubienia

Lavia+Sangare+Inacio co wy na taki zestaw?

3 polubienia

Ja to już każde dobre rozwiazanie widzę w tym. Zbyt leniwe to okienko było. Teraz czas goni a tu mecz 19 już następny.

W ostatnich latach to raczej nie pamietam, żebyśmy poza Williamem i teraz Caicedo tak otwarcie walczyli o jakiegoś piłkarza. Może Tchoumani, ale tam tez nie było żadnej walki. Ot, Francuz wolał Real.

A w ramach takiej walki (chociaż tak jak mówię, takiej otwartej jak z Caicedo to dawno nie było) o podpis to przecież VVD, Alisson, Diaz, Nunez, Gakpo, Mac.

Chociaż to tez zależy co nazywasz walką.

@Cocajunior Nie wiem o czym mówisz. Jakieś projekcje. Natomiast bawi mnie nazywanie transferów Liverpoolu odpadami xD. Niektórym naprawdę te transferowe wpadki z naszej strony w ostatnim czasie - całkowicie się rzucają na jakiś uczciwy osąd.

1 polubienie

Dlaczego małe? Bundesliga nie jest atrakcyjniejsza od PL.

Było już kiedyś łączony z Liverpoolem. Jak dla mnie może być - wielki, silny murzyn zawsze się przyda w ekipie.

2 polubienia

A ja zamiast Sangare wolę Alana Varelę z Boca Juniors.

Na teraz potrzeba kogoś sprawdzonego. Cheick Doucoure najbezpieczniejsza opcja. Florentino, ew. Fofana też ok.

1 polubienie

Ty mówisz o tym, że Liverpool ściągał piłkarzy, o których były plotki, że jest zainteresowanie ze strony innych klubów. 99% transferów tak wygląda chociaż nigdy nie wiadomo ile jest prawdy w tych plotkach i jak były zdeterminowane te rzekome inne kluby.

Kibice Liverpoolu mają to do siebie, że jak kogoś ściągamy, a była choćby mała plotka w jakimś daily gówno o potencjalnym zainteresowaniu klubu X, to od razu wszyscy wierzą w to, że wygraliśmy jakąś batalię.
Takich przypadków kiedy faktycznie była realna chęć ściągnięcia zawodnika przez inny klub, lub jak w przypadku Caicedo oficjalne oferty, to ja sobie nie przypominam. Obecnie cofamy się do czasów z ery pre-Klopp kiedy to wszyscy lepsi piłkarze wybierali inne kluby, a my ściągaliśmy same odpady. Właściwie to brak LM jest tu kluczowy i tak było od zawsze. W dodatku patrząc na potencjał drużyny, to wypadliśmy z top 4 i wróciliśmy do punktu wyjścia kiedy to mamy skład na 5-6 miejsce i głównym celem jest zakwalifikowanie się do top 4.
W ostatnich latach zdążyliśmy się przyzwyczaić, że walczymy o mistrza i LM więc ciężko być teraz optymistą.

@AquerdationLFC projekcje czego? Tego że nie mamy składu na top 4 czy że jak jest faktycznie rywalizacja o piłkarza jak chociażby w tym okienku o Bellinghama czy Caicedo to zawijamy z podkulonym ogonem? I gdzie nazwałem nasze transfery odpadami? Umiesz w czytanie ze zrozumieniem? Cofamy się do tej ery kiedy ściągaliśmy same odpady. To nie znaczy, że już tam jesteśmy, ale że zmierzamy ponownie w tym kierunku. Za rok odejdzie Salah, niedługo być może Klopp i wtedy będziemy dokładnie w tym samym miejscu kiedy ściągaliśmy Carolla, Benteke, Bało etc.

w naszej taktyce to chyba najbardziej trzeba patrzec na interceptions, a te Sangare ma najniższe.

1 polubienie

Liverpool uzgodnij oferte 60 milionową z Romeo Lavią. Muszą teraz przekonac pomocnika by dołączył do klubu. Jacob Steinberg https://twitter.com/TheAnfieldTalk/status/1691011007953371136?s=20