Ryan Gravenberch

Dokładnie…W dodatku Ipswich na wyjeździe, a jak wiemy co było rok temu na Luton. Albo dwa sezony temu na Fulham( też beniaminek). No i muły to są derby więc one zawsze rządzą się swoimi prawami. Także tekst że graliśmy ze drużynami w słabej dyspozycji jest nie na miejscu.

6 polubień

image

5 polubień

10 min . Asysta + mega pilka ktora napedzila kontre Holendrom. Pan pilkarz sie zrobil

Powinna byc kolejna piekna asysta a’la Trent ale niestety Xavi zmarnowal 1 vs 1 :saluting_face:

Wow. Co chlop gra ostatnio…

Ryan Aleksander Arnold Gravenberch. Cóż za początek sezonu Holendra, jestem w szoku. Co za zmiana w porównaniu do zeszłego sezonu jak na razie.

11 polubień

Oby tak dalej a będzie z niego pociecha na długie lata.:smile:

Spokojnie, bo zaraz zagra nieco słabszy mecz i będziecie z nim jechać. Początek ma dobry, ale teraz będziemy grać intensywniej i zobaczymy jak wtedy Holender bedzie wyglądał.

7 polubień

Jezeli mielibysmy typowac najwieksza transformacje na plus w tym sezonie to chyba nikt nie wytypowalby Ryana. Tylko dlatego ze kazdy spodziewal sie nowej " 6 " w klubie :slight_smile: Ale spokojnie to dopiero poczatek sezonu.

To podanie to był naprawdę kosmiczny poziom. Stevie G za najlepszych lat by się nie powstydził.

1 polubienie

Co to jest za wybuch formy :fire:
Wiadomo było, chłopak ma bardzo duże możliwości, ale chyba nikt się nie spodziewał, że to on będzie gwiazdą środka pola w naszym zespole.
Wielkie brawa i oby tak dalej :muscle:

9 polubień

:crown:

24 polubienia

Dla mnie motm jednak Konate. Kluczowa bramka na remis plus kilka razy wyjaśnił Leao. Ale Graven też dobry

Żaden Konate.

2 polubienia

Rewelacyjny chłopak. Byłem jego zwolennikiem od początku, ale uczciwie powiem że nawet ja nie spodziewałem się takiej gry. W mojej ocenie on w każdym meczu był albo mvp albo w ścisłym gronie osób które można typować do tego miana

7 polubień

A juz mial przypieta łatke lenia i zawodnika nie nadajacego sie do PL. A jednak potrafi biegac i przede wszystkim cofnac.

Jestem ciekaw co się zadziało z tym zawodnikiem, że pod Arne jak od dotknięcia magicznej różdżki zaczął grać pięknie. W sumie jak na samym początku grał IMO optycznie bardziej cofnięty od Macci, tak z czasem wymienili się pozycjami i wg mnie Ryan jeszcze bardziej na tym zyskał, Alexis mniej - chociaż na szczęście to nie jest gra typowego DMa, jak u Jurgena. Właśnie - Jurgen. Ciekaw mocno ciekaw, czy Ryan to nie był pomysł i transfer kogoś innego w klubie aniżeli Niemca i dlatego nie był tak przekonany do niego? Lub żeby sobie nie dopowiadać, po prostu pomysł na niego się nie sprawdzał, dlatego też nie grał. Na ten moment to jest najlepszy zawodnik w obecnym sezonie, nie umniejszając Salahowi, Trentowi i VVD czy Diazowi. Nawet z NF ciężko go winić za przegraną, bo po prostu widać, że taktycznie mamy niezalecone prób zza pola karnego, a i tak to po jego kompanach w pomocy spodziewałbym się bardziej takich prób strzałów. No i tutaj taka myśl mnie naszła, że idealny do gry z nim i Alexisem nadałby się jakiś kreator na 10tce pokroju de Bruyne (kto takiego ma i sprzedałby za czapkę gruszek?) - niestety Dom mimo swojego zaangażowania w pressing i przebiegnięte kilometry, to IMO jako kreator nieco nie dojeżdża. IMO i on bardziej sprawdziłby się na pozycji Ryana aniżeli przed nimi.

Podał się do ojca. Podobni.

Odniosłem wrażenie, że głównym zadaniem Ryana jest przecinanie kontr. Taki trochę z niego pies stróżujący :joy: spokojnie się porusza, jak prowadzimy grę, czy przeciwnik klepie w obronie. Jest próba ataku przez środek i Ryan się uaktywnia próbując zgarnąć piłkę, lub rywala. W każdym razie doskakuje szybko do rywala, siły właśnie bardziej rozkłada na bronienie niż atak.

Prime Fabs vs Graven: