Nie od dziś wiadomo że są drużyny i piłkarze, którą mają wyjątkową taryfę ulgową jeśli chodzi o gwizdanie fauli. Są to przede wszystkim Newcastle i Nottingham. Nie wiem, co musiałoby się stać, żeby Joelinton i Yates wylecieli z boiska, na co zasługują w co drugim meczu. Przecież Yates m.in. za te dwie sytuacje poniżej nie dostał nawet ŻK:
I to się powtarza w każdym meczu. To są dwaj najbardziej faworyzowani przez sędziów piłkarze w PL i do tej pory nie wiem, z czego to wynika. Po prostu mogą więcej niż inni.
Wiesz, nie każdy groźnie wyglądający faul kończy się kontuzją. Nieraz po brutalnym faulu nie zostaje ślad, a niekiedy jakieś przypadkowe zderzenie kończy się kilkumiesięczną przerwą. Niestety Longstaff po tym wszystkim szybko wstał, gdyby się turlał po boisku, a potem zwijał się z bólu przez 10 minut, to może VAR by się przejął.
Wiadomo, że nie każde groźne wejście kończy się kontuzją, ale takie wejścia trzeba tępić, bo to może komuś skończyć karierę.
Jeśli mogą dać zawieszanie za “niewinny” żart Bentancura, o koledze z zespołu, to tym bardziej mogli by się zająć takimi przewinieniami (tym bardziej nie ukaranymi podczas meczu, bo sędzia rmogk nie widzieć tego)
Ale w sumie czego ja wymagam od arbitrów z Anglii, musze chyba wrócić na ziemię
Żółta kartka nie mam słów na to, co ci sędziowie wyprawiają ostatnimi czasy. Gdybym ja tak wykonywał swoją pracę, to musiałbym co kilka miesięcy szukać nowej.
Nie wiedziałem tego meczu, jakim cudem żółta?? Atak dwoma nogami na piszczel, czerwo i dodatkowych kilka meczów kary.
BHA założyło “spółdzielnię” z Forest i Arsenalem?
Ale to Liverpool ma zawsze pod górkę , bo Fulham brutalnie nas traktował i nie dostali żadnej czerwonej. Sędzia nam ukradł punkty itp. Tylko czerwona dla rywala nie jest równa z punktami i jak widać inni mają gorzej
Rzeczywiście błędy w innych meczach automatycznie wykluczają to, że sędzia wypaczył wynik naszego meczu z Fulham. W zasadzie nie wiem, dlaczego mielibyśmy być źli, skoro sędziowie się mylą w każdym meczu. Zgadzam się że nie można ich za to krytykować - może i podjęli kilka złych decyzji, ale ostatecznie w meczu WHU-Brighton również nie dali czerwonej kartki, a wiadomo, że zła decyzja kasuje inną złą decyzję (stare piłkarskie porzekadło). Jak widać mogliśmy mieć gorzej. Przyznaję Ci rację Loku, Twoje rozumowanie jest całkowicie logiczne i ja je kupuję.
Chodzi mi bardziej o to, że to nie była jakaś akcja utrudnijmy życie LFC, tylko ogólnie sędziowanie jest niekonsekwentne, a te nasze sytuacje wcale ekstremalne nie były. Za to tu był już płacz, że wszystko przeciwko nam.
Jak widać nie do końca, po prostu babole są i pewnie nadal będą. Ja po prostu chciałem podkreślić, że sytuacje nie były 01 i niekoniecznie sędzia się na nas uwziął. Ale widzę Ty będziesz przekręcał, dodawał swoje do moich wypowiedzi
@Kratos wjazd w kolano? Widziałeś tą sytuację w meczu? Ten Achilles jeszcze, jeszcze. Sytuacja z Robbo to już wcale tak groźna nie była, chyba że na powtórkach
Zastanawiasz się czasem nad tym co piszesz? Wjazd na kolano i Achillesa to nie było ekstremalne? Obie mogły skończyć się wielomiesięcznymi kontuzjami. Nogi miało im urwać, żeby się łapało w kategorię ekstremalne?!
@Loku64 no na powtórkach to wyglądało groźnie. Robbo później biegał z kontuzją.
Tutaj trochę więcej widać. Fakt, było to niebezpieczne, ale moim zdaniem Jones ewidentnie chciał zagrać piłkę, trafił w nogę, ale już przy kontakcie wycofał siłę i skierował nogę w dół. To nie jest typ brutala, który celowo kopie kogoś, żeby mu zaszkodzić.
Gdyby sędziowanie było równe, czyli za każde kopnięcie w nogę czerwona, to nie miałbym prentesji o Jonesa. Wówczas Fulham grałoby w 10 po tym faulu i byśmy mieli zapewne 2 punkty więcej.
Z tego i tak wygląda gorzej, niż się wydawało Pamiętam w meczu właśnie sędzia dostał do oglądania w ten sposób, że wyglądało na atak właśnie coś jak tu i właśnie tylko ostatni moment. Jednak na innych powtórkach widać było, że po prostu mu noga się ześlizgnęła z piłki.
Czemu nie puścili akcji i dopiero po golu w razie W sprawdzić VAR lub w razie jakby akcja nie wyszła, odgwizdać spalonego? Ilekroć przeciwko nam tak puszczają, a tu wg mnie Szobo wychodził z czystej pozycji, bo puścił go Salah, który akurat był na spalonym. No ja pierdolę.