Sędziowanie w Anglii

Holandia - ZSRR.

3 polubienia

Ach fakt teraz mi się przypomniało, że Biełanow nie strzelił tego karnego a to było już przy prowadzeniu Holendrów 2 : 0 :grimacing:

1 polubienie

Dlaczego nie ma karnego w 96 minucie dla WHU? - coś typu Alli z $ity

Ta sytuacja z wyrównaniem Newcastle pokazuje trochę jak nas wydymali z nieuznaną bramką Van Dijka. Tutaj tez był strzał Halla, piłka co prawda odbiła się od gracza city ale jednak gracz Newcastle będący na spalonym ograniczał widoczność Donnarumie… A jak Andy wtedy ograniczał mu widoczność? Masakra jaka to wszystko jest zależne od widzimisię sędziów…

Już nie wspominając o tym jaki błąd jednak popełniliśmy odpuszczając Semenyo i trochę szkoda tego odpału Glasnera z zablokowaniem transferu Guehiego…
Oni dwaj i naprawdę nasza kadra by zyskała bardzo dużo, chociażby rywalizacji, nie mówiąc już o umiejętnościach…

4 polubienia

Ja już serio nie ogarniam tych zasad !

Tam na varze to mają jakiś rzut monetą?

Te decyzję to totalna loteria.

Poprostu sprawdzają listę przelewów. To oczywiście jest ręka ale gdyby dostał tak piłką Doku albo Haaland to bramka byłaby 100 % poprawna

1 polubienie

Wejście na pomarańczową, a ten magik bez kartki wyczarował

2 polubienia

Wgl dlaczego przy dwóch sytuacjach (wejście w Maca i przy nieuznanej bramce) arbiter sam nie podszedł do monitora, żeby obejrzeć sytuacje? Przecież nie były to takie 100 % decyzje do podjęcia przez var

A widziałeś kiedyś, żeby sędzia sam z siebie podchodził do monitora? Protokół VAR jest taki, że to sędziowie VAR, jeśli mają spore wątpliwości co do podjętej decyzji przez sędziego głównego, mogą zasugerować mu obejrzenie tej sytuacji i zweryfikowanie jej ponownie. Niestety sędziowie główni za bardzo polegają na VARze, wobec czego z rzadka sami podejmują (jakkolwiek to nie brzmi) ryzyko decyzji vide dzisiejsza sytuacja z MacAllisterem. Gdyby od razu pokazał czerwo, wybroniłby się z decyzji i nikt nie wołałby go do monitora, by to jeszcze raz obejrzał. Ale że sam nie dał nawet żółtej i być może czekał na reakcję VARu, to sędziowie na VAR uznali, że faul nie spełnił wszystkich możliwych przesłanek do pokazania czerwonej kartki, a zgodnie z regulaminem nie może ingerować w kartki żółte. Zatem nie było ani żółtej, ani czerwonej, choć spokojnie był to faul w pełni do wybronienia z czerwonej kartki.

1 polubienie

Dla mnie ten łokieć Macca to klasyczna “nastrzelona ręka” a więc gol ale dzisiaj są poj… e przepisy w futbolu :man_facepalming:t2:

Sam - czytaj, dlaczego Ci z vozu VAR mu tego nie zasugerowali. Wejście na wysokości piszczela jak dla mnie czerwo - tak widziałem już takie w tym sezonie. Bramka ręką to akurat rozumiem, że nie została uznana, była warowana i na nim musieli być w 100 % przekonani, że mają racje. A czy w kwestii braku czerwonej mieli racje? Śmiem wątpić

1 polubienie

W żadnym momencie nie twierdzę, że mieli rację. Dopuszczam możliwość, że uznali to wejście na żółtą i niespełniającą wszystkich kryteriów czerwonej, wobec czego nie było rażącego błędu sędziego głównego, więc nie wołali go do monitora, bo żółtej kartki nie mogą rozpatrywać. Tak stanowi protokół VAR.

Wiem, że nie twierdzisz, ale widzisz, że były podstawy do czerwonej, a na varze o tym ani b ani me, gdzie mógł być to rażący błąd, skoro nawet żółtej nie dał, to domyślam się, że on tam nic nie widział

Na varze siedział wczoraj Paul Tierney. Gość dosłownie nienawidzi Liverpoolu i ma długą historię bardzo krzywdzących nas decyzji. Bakwa mógłby wyjąć nóż ze skarpetek i pociąć Mac Allistera, a Tierney i tak nie przywołałby Taylora do monitora. Przepraszam za drastyczność, ale tak jest.

https://www.thisisanfield.com/2023/05/a-history-of-jurgen-klopp-vs-paul-tierney-8-flashpoints-behind-the-feud/

5 polubień

Podlec. Pomyśleć jak mógł by się różnić wynik 6:1 gdyby nie tacy sędziowie.

1 polubienie

Kurde mecz realu, strzał viniciusa, wslizg zawodnika Benfiki i wejście w nogę po strzale, piłka za boiskiem, brak karnego… dlatego dlaczego był karny przy sytuacji z Alissonem?

Sędzia w meczu Bournemouth - Sunderland ma dzisiaj dzień konia, beznadziejnie sędziowane spotkanie.

Kolejny wałek :face_with_symbols_on_mouth: Sędziowie znowu za VARsenalem…no ale oliwa sprawiedliwa i bramka dla the blues

2 polubienia

Dokładnie. Nie wiem czego jeszcze potrzeba aby uznać takie zagranie za rękę? Moze tu było, że oboje walczyli o piłkę? To nic, że Rice objął gracza chelsea obiema rekami i jeszcze obiema wymachiwał jakby pod pachami go coś gryzło… Ale jest var, to najważniejsze…
Naprawdę to zaczyna być już irytujące, męczące. Bo akcje gdzie spokojnie są naturalne sprawdzane są przez 5min, żeby znaleźć. Ale oczywiste akcje są puszczane bo przecież musi być rażący błąd sędziego. Rice ewidentnie zagrywa piłkę ręką, tu nawet jest ewidentny ruch ręka w stronę piłki. Naprawdę niech mi ktoś wytłumaczy brak karnego z tej sytuacji? Bo ta część ręki nie zalicza się do ręki czy jak?

3 polubienia

mafia sędziowska bierze kasę i mają układ żeby gwizdać pod VARsenal…innego tłumaczenia nie ma

1 polubienie