Serie A

Conte nowym trenerem Napoli:

https://x.com/FabrizioRomano/status/1796599316548813169

1 polubienie

Przecież on się pozabija z tym włascicielem z Napoli :smiley:

Bedzie ciekawie, zastanawia mnie jedynie, czy Antoś dotrwa do konca sezonu na stołku.

Wyglada swietnie,jak wybuduja to trzeba bedzie odwiedzic :grinning:

1 polubienie

Transfer do Chelsea upadł, a teraz go nie zgłosili, pewnie skończy w Arabii, chyba że “przezimuje” do zimy :sweat_smile:

Kolejny grajek, któremu głowa nie dojeżdża.

4 polubienia

Milan w derbach Mediolanu wygrywa z Interem i biorąc pod uwagę to, że się po nich przejechaliśmy, wygląda to jeszcze bardziej imponująco z naszej strony.

image

2 polubienia

U nas po meczu i tak usłyszałem że grali jak 3 ligowcy.
Powinniśmy tym bardziej do dniach ten triumf jak i te z Brentford czy united bo nie dość że były to klasowe zwycięstwa do jednej bramki to naprawdę rywale nie byle jacy. Oby tak dalej panie slot bo narazie jestem zauroczony pana prowadzeniem zespolu

2 polubienia

Powiem wam, że Serie A to chyba jedyna liga w której mam zagwoztke za kim trzymać kciuki. I to nie na zasadzie jak w La Liga gdzie na dobrą sprawę zastanawiam się za kim bardziej nie przepadam (wygrywa Barca bo ma dwóch Polaków) tylko ciężko mi zdecydować kogo darze większą sympatią. Inter czy Atalanta. Pięknie by sobie Gasperini spuentował swoje lata pracy i zeszłoroczną Ligę Europy. Z drugiej strony Zielu i bardzo fajny zespół Inzaghiego.

Ja w Anglii i Hiszpanii nie mam nigdy problemu :wink: ale to ciekawa sprawa w tej włoskiej, my ze znajomymi co roku od jakiegoś czasu robimy sobie takie przewidywania top4 z najlepszych 5 lig i ja dałem w tym roku inter, ale szczerze mówiąc uważam, że fajnie byłoby jakby ta Atalanta wygrała, naprawdę fajnie tam się budują od kilku lat i moim zdaniem zasłużyli, także mimo zakładu ja za Atalanta bo póki co mają szanse

Też za Atalanta. Fajnie jak Kopciuszek leje gigantów.

1 polubienie

Wcale nie taki kopciuszek, Atalanta to top 4 ligi włoskiej od kilku lat. To już mocna marka o pewnej renomie.

Ale i tak jest mniejsza i mniej zamożna. Dlatego jest Kopciuszkiem.

Czekałem wiele lat aż w końcu jakiś piłkarz zrobi kontrę. Piękne to jest.

1 polubienie

Za mała kara. Jak jesteś gotowy komuś bezpodstawnie zniszczyć życie i reputację to powinieneś parę lat posiedzieć i pomyśleć o swoim zachowaniu. A tak 6 miesięcy to “nic”.

3 polubienia

Juventus czyli królowie remisów :blush:
20 spotkań i w tym 13 wyników nierozstrzygniętych!
Do tego 7 wygranych i bez porażki.
Mogą być “invincibles” na koniec sezonu a nawet nie wejść do top 4 :rofl:
Aktualnie 5 lokata i strata 13 oczek do lidera Napoli.

Walker wypożyczony do końca sezonu do Milanu, z opcją wykupu. (źródło: Fabrizio Romano)

Na koniec muszę coś więcej napisać, bo pierwotnie dodałem omyłkowo do La Liga i nie chce mi puścić posta.