Eldorado w IT skończyło się jakieś 2-3 lata temu, ale nie ma co lecieć w drugą skrajność - co będzie mogło, zostanie zautomatyzowane, natomiast z tymi 3/4 branżu to trochę przesada. Raczej będzie tak, że możliwości dla juniorów zostaną ograniczone do maksiumum (i tak już z tym słabo), natomiast developerzy będą mniej kodu klepać ręcznie, a więcej będzie pracy około klepaczowej - monitorowanie i maintenance jakiś usług, kontakt z biznesem, testowanie, zarządzanie infrą. Wydaje mi się, że też będzie wymóg większej wiedzy z szerokopojętego IT i zwinności w dostosowywaniu technologii do konkretnego use casu
Tylko ci faktycznie najmniej zdolni polecą bo wykonywali podstawowe zadania (też znam trochę środowiska w IT). Kto chciał się rozwijać to nawet po gówno kursie jak popracował rok dwa na stanowisku, złapał faktycznie fachu i tak łatwo “wykoszony” przez AI nie zostanie.
Tu się zgadzam.
Rąk do pracy nigdy nie będzie brakowało.
Rąk do pracy za nie adekwatne pieniądze już tak.
Ja tam się cieszę, że młodsze pokolenie jest mądrzejsze i zna swoją wartość .
W takich raportach chciałbym zobaczyć za jakie stawki i w jakich branżach/stanowiskach brakuje pracowników.
Drodzy Kibice LFC
Dajcie znac co u Was w bo jestem gleboko zaniepokojony po informacji o zamachu stanu.
Czy na ulicach pojawily sie czolgi,sa masowe aresztowania,Jaroslaw zostal internowany (doczekal sie!) ,sklepy sa zamkniete,zostala wprowadzona godzina policyjna?
Czy Polacy przebywajacy poza krajem moga wrocic albo granice zostaly rowniez zamkniete?
I najwazniejsze: czy wierzyc w doniesienia TV Republika?
Szybka odpowiedz mile widziana.
Daj znać jak powstanie to AI które wykosi 3/4 branży
Kolejny dzień w biurze pionków Pis’u. Nic specjalnego. Natomiast TV Republika, jak była jedynie telewizją dla zwolenników Pis’u, to w sumie nikomu nie wadziła (nawet dobrze, że po przejęciu TVP przez Koalicję, dostali jakieś swoje miejsce medialne na Ziemi), ale od momentu kampanii “nie wspieraj WOŚP, wpłać na TV Republikę”, uważam, że ludzie, którzy to oglądają nie tyle są fanboyami Pis’u (tak jak TVN jest dla fanboyów Platformy), co realnie mają coś z głową.
Liczę, że to bo pytanie ironiczne.
A co do zamachu stanu to dwie kwestie: patrz kto to ogłosił i jak odpowiedział na to Donald
Cały mój post to nabijanie się i ironia
O 20tej orędzie jednego z kandydatów na Prezydenta
https://youtu.be/O_TPlB2duHk?si=x54yPQ15SwV0DhUp
Do czego ten pomarańczowy pajac będzie jeszcze wtykał swój nos? !
Inna sprawa to, że tak to ujmę, odwrócony rasizm
Co masz na myśli pisząc „odwrócony rasizm”, proszę wytłumacz.
Kiedyś przedstawicieli rasy białej stosowali metody rasistowskie w stosunku do ludności o innym kolorze skóry a teraz sytuacja została odwrócona
To mam na myśli.
Rasizm to rasizm. Niezależnie czy biały w stosunku do czarnego czy żółty w stosunku do czerwonego i na odwrót.
Jaki masz problem z tym, że Trump proponuje azyl dotkniętym przez rasizm w RPA? Do niczego ich nie zmusza, więc to chyba miło z jego strony skoro i tak wielu Afrykanerów z południowej Afryki zdecydowało się na opuszczenie ojczyzny ze względu na rasizm.
Oczywiście, że rasizm to obojętnie w stosunku do kogo to zło.
A Trump zamiast mieszać się w sprawy innych państw to niech lepiej ogarnie ten burdel w USA-z tym mam problem czyli włażenie z brudnymi butami w czystą pościel i wpierdzielanie się “hamerykańców” tam gdzie nie trzeba.
Dostali propozycje, nikt nie ma przymusu. Jak komuś pasuje to zostaje, jak sie czuje dyskryminowany to moze proscić o azyl. Gdzie tu problem?
Porywacz ojca Diaza dostał 5 lat. Lepsze to niż nic, ale wg mnie to trochę niski wyrok. Uważam, że porywanie ludzi to jedno z najgorszych przestępstw i powinno być karane w taki sposób, że po pierwsze cały Twój majątek trafia do ofiary porwania, plus idziesz do ciupy na dożywocie z możliwością zwolnienia może po 15-20 latach jeżeli będziesz się dobrze sprawował.
Wiem, teraz jest taki nurt na świecie, że najgorszym zwyrodnialcom daje się szanse poprawy. Szkoda, że nikt tak nie przejmuje się ofiarami, które często mają traumę do końca życia, albo w ogóle kończy się ich życie, bo ktoś inny postanowił coś odwalić.
Ej podobno Ukraina chce się wymienić z Polską dokumentami odnośnie wzajemnych mordow. W sensie Ukraińcy szukają czy kiedyś w historii Polacy tez nie wymordowali gdzieś 100 000 Ukraińców. Jebaniutcy. Nawet takie dzikie zwierzęta jak Ruskie się przyznali do Katynia,a ci dalej knują.
Trump to przygłup, którego putler ogra jak dziecko.
A to najgorszy scenariusz dla oraz krajów bałtyckich na przykład.
i już skończyłem czytać