Sprawy pozasportowe

Może i Hitler miał kontrowersyjne opinie ale najważniejsze, że był szłyszalny kwik lewactwa

2 polubienia

Ogólnie Elon jest strasznie autystyczny i nie zachowuje się jak przeciętny człowiek.
To „salutowanie”, jeśli miało być rzeczywiście salutowaniem, to jaki by miało sens/cel?
Oczywiście nikt z robiących gownoburze sobie nie zada tego pytania.
To chętnie odpowiem w ogóle się nie klei to zarówno właśnie z jego zachowaniem, jak i przekazem

Macie całe video, po prostu gościu jest lekko inny i chyba to była próba pokazania, że jest sercem z zebranymi.

Każdy widzi co chce, że lewactwo mianowało Trumpa „hitlerem”, to jak ktoś z jego otoczenia zrobi podobny gest, to tylko w ich oczach potwierdza ich przekonanie, a bardziej daje pole do manipulowania opinią publiczną.

Bo po co miałby to robić? Podpisał kontrakt z Hitlerem( bo ten pewnie jeszcze żyje, w kończy czarna magia itp), że będzie mu oddawał czesc :joy::joy::sweat_smile:

Po prostu to strasznie cringowy gość, co nie do końca panuje nad swoimi gestami/ zachowaniem szczególnie podczas wystąpień publicznych.

Musk jest autystyczny ale nie robi nieprzemyślanych rzeczy. Zrobił to celowo wg. Mnie właśnie po to żeby zrobić gownoburze. Pytanie jaki to ma cel.

Ogólnie panuje tu dorabianie ideologii i przypisywanie znaczenia/przekazu do gestu, które ma zupełnie inny wydźwięk. Nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby oglądając przemówienie Muska widzieć jakieś nawiazanie do Hitlera i nazizmu. Zwyczajne manipulowanie kadrem, totalnie wyrwanym z kontekstu. Ale tak można zrobić również u przedstawicieli przeciwnej strony sceny politycznej, bo im ręka też się podnosiła nie raz ;).

2 polubienia

Sami hitlerowcy. :rofl: :rofl: :rofl:

3 polubienia

Jeżeli ktoś uważa, że niecelowo zrobił salut rzymski to jest chory psychicznie. Aż przypomniało mi się jak pisowscy bronili Lichocką, że niby nie pokazywała fakacza tylko czyściła oko :smiling_face_with_tear:

A jaki cel ma zmiana nazwy zatoki? Trump i Musk robią politykę dla debili. Przeciętny wyborca PiS w porównaniu z wyborcą Trumpa to intelektualista. Oby tylko nasi się nie zainspirowali

1 polubienie

Ale nawet jak zrobił i powiedział przy tym „
"My heart goes out to you”.
To zamienił to w coś dobrego nie ?

Ale to niedobra tak myśleć nie ?
Bo on zły hitlerowiec jest i zrobił to, żeby pokazać światu, że teraz będzie IV Rzesza

XD zero refleksji naprawdę, jakby za tym szły jakieś hasła pronazistowskie to jeszcze, jeszcze. Choćby coś negatywnego powiedział, ale przynajmniej mówimy o tym.
„A nieważne jak, wazne, żeby mówili”

Musk nie jest hitlerowski tylko pro żydowski. Zrobił salut rzymski tylko dla kontrowersji o czym napisałem.

No tak, jest prożydowski, więc celowo i z rozmysłem walnąłby gest kojarzący się żydom z najczarniejszymi dla nich czasami… Tak, ma to sens :slight_smile:

1 polubienie

Może to kwestia przykucia uwagi, zresztą, kto, jak kto, to jednak Żydzi lubią przypominać, jak to ciężko mają/mieli .
To mają teraz pretekst :sweat_smile:

Hitler był Żydem, Żydzi byli w SS, byli w NKWD, a teraz Żydzi robią ludobójstwo Palestyńczykom. Z totalitaryzmem mają więcej wspólnego niż ktokolwiek by myślał.

A no Marx i Engels też byli Żydami.

Ja myślę że temu „dorabianiu ideologii” do jego rzymskiego salutu ewidentnie sprzyja fakt, że Musk popiera AFD co sprawia, że ten widok jest zastanawiający

Powstało wiele różnych teorii spiskowych, ale żadna nie potwierdza tego, że Hitler faktycznie miał pochodzenie żydowskie w pewnej części.

Nikt nie zaprzecza, że żydzi byli obecni w strukturach NKWD czy partii komunistycznych. Również w III Rzeszy niektórzy jak tylko mogli ukrywali cząstkę krwi żydowskiej lub musieli się gęsto tłumaczyć i bronić przed takimi bezpodstawnymi (lub nie) oskarżeniami. Chociażby Heydrich również był posądzany o żydowskie pochodzenie

Na rozluźnienie atmosfery. To jest prawdziwa inauguracja :grin::wink:.

1 polubienie

Inauguracja? Zobacz jak otwiera się nowy rok szkolny z Blanką :slight_smile:

Cóż, wolę Taylor Hill :grin::wink:

W Polsce braki w zatrudnieniu deklaruje ponad 70 proc. firm. Brakuje pracowników w branżach: budowlanej, produkcyjnej czy gastronomicznej.

Ludzie z tej pierwszej i trzeciej branzy to pracuja najczesciej w Niemczech :grimacing:

Czytaj więcej na Polska przyciąga migrantów. Wydaje najwięcej pozwoleń w całej UE - Biznes w INTERIA.PL

Brakuje frajerów do pracy za minimalną. To jeden powód. A drugi, to ciężkie fizycznie branże. Nikomu się nie chce.

W 2019 wyszedłem na rynek pracy jako świeży młody inżynier budownictwa z oczekiwaniami zarobków może nie wysokich ale przynajmniej godnych. Dostałem 3 k na rękę i to głównie dlatego, że nie płaciłem podatków. I gdzie tu porównanie z łebami co po 2 tygodniowym kursie przyjmowali się w IT i zarabiali od kopa 2 albo 3 razy tyle :sweat_smile: branża ma problem bo januszexy jeszcze nie ogarnęły, że pokolenie które pracowałoby za “miskę ryżu” pomału schodzi z rynku pracy. Teraz jak chcą taniej siły roboczej to sobie muszą ściągnąć ciapatego inżyniera z białoruskiej granicy.

A ja przeszedłem do branży rozrywkowej i zarabiam o wiele wiele lepiej niż gdybym został na tamtym stanowisku.

Eldorado w IT też się kończy. AI pięknie wykosi 3/4 branży. Zostaną tylko najlepsi wymiatacze bez życia prywatnego.