I tego też się obawiam, że Mentzen będący w polityce na swoich warunkach potrafi się jeszcze jakoś prezentować, natomiast tego typu sytuacje pokazują, że może być równie dobrym prezydentem jak Komorowski czy Duda, gdzie na pierwszym planie nagle okazali się absolutnymi memami. Coraz bardziej swoją drogą Mentzen zaczyna mi przypominać Petru i ma coraz większą szansę na podobny upadek.
Peteu to byl promowany przez TVN i Polsat podobnie jak Holownia. Zywot ich partii a raczej ich peak byl bardzo krotki. Konfederacja jest zwalczana przez wszystkie media publiczne i stale rosnie juz od ponad 5 lat. Troche inna tendencja. Tamci to sztuczne twory budowane na szybko do zblizajacych sie wyborow, a Konfederacja to partia ktorej struktury i tozsamosc sa budowane latami.
Lubię te mity założycielskie o wielkim spisku elit przeciwko Konfederacji xd Podczas, gdy ten słynny spisek i nagonka to pytanie o ich poglądy albo cytaty z tego co mówią.
Można każdego rozliczać z tego co robi albo mówi, ale broń boże robić tak w stosunku do Konfederacji - wtedy be i to nie dobra jest.
Czas w TV jaki otrzymywala Konfederacja w telewizji reżimowej oraz w TVN w trakcie kadencji 2019-2023 to tez teoria spiskowa czy rzeczywista nierówność względem innych partii?
A dlaczego innych kandydatów się nie rozlicza? Trzaskoski nie dopuszcza do siebie dziennikarzy Republiki. Wiec nie ma kto po nim jechać.
Najlepiej to do tej pory jechac po Konfederacji za Korwina i Brauna ktorych juz tam nie ma xD.
Poza tym z czego chcecie rozliczać Konfiarzy jak oni stołka nie powąchali. A kto rozliczy z pieprzenia Tuska, jego słynne 100 konkretów? Przejął władzę i śmieje się ludziom w twarz, ale to Sławek najgorszy.
Przecież to nieprawda - regularnie dziennikarze Republiki zadają mu pytania. To że najczęściej głupie jak to mają już w zwyczaju to inny kwestia.
Czemu niby za nich tylko? Ja krytykuję wszystkich polityków Konfederacji i uważam ich za najgorszą partię niezależnie od tego czy akurat pozbyli się kilku głośniejszych nazwisk.
Z tego co mówią albo robią. Działalność politycznia nie kończy się na rządzeniu a już sam fakt promocji i brania na listy antyszczepionkowych świrów jest wystarczającym powodem, żeby im być niechętnym.
E tam, może i nie ma ale Konfederacja stara się ich zastąpić wydając na świat takich ludzi jak Mentzen, Berkowicz czy Fritz
Bardzo mi pszykło, że Mentzen dostaje takie niepoważne pytania o bzdury, które kiedyś wypisywał czy wypowiadał, jak jeszcze nie musiał się hamować, bo i tak protokół 4.76 wchodził u Korwina i nie trzeba było być poważnym
Niesamowite, że po tylu latach rządów dżumy i cholery, których afer nie sposób zliczyć to co nie wejde w ten wątek ktoś dowala się do Konfederacji, która nie została jeszcze sprawdzona za kierownicą
Polska klasa polityczna to dno no ale sami się nie wybrali
No niestety nasz naród mądrością nie grzeszy, obie partie i PIS i KO miały swój czas i go zmarnowały
I weź ty potem z ochotą idź walczyć za ten zje#any naród. Przez kilkadziesiąt lat zaniedbać wojsko i stać się najbardziej rozbrojonym krajem na świecie w przeliczeniu ilości broni na 100 osób.
Pewnie chłopaki zagłosują po prostu anty-konfa, a że Tusk z ekipą oszukali wyborców ma małe znaczenie.
Dobra Mentzeniaki, pogadali? To się rozejść.
Pomijam fakt, że prezydent to przede wszystkim postać reprezentatywna, jak ja widzę gdy ten wasz Mentzen się bulwersuje, focha, robi czerwony gdy dostaje niewygodne pytania, to w myślach mi się Korwin przypomina. Może nie w takim stopniu jak pan “trochę się gwałci”, ale jednak. Dlatego żałuję, że szans nie dostał Sikorski ani Zandberg nie wziął się na poważnie za te wybory.
Trzaskowski nie będzie blokował rządu, czyli kolejny długopis. Tylko że w tym wypadku to i lepiej IMO. Szkoda jedynie, że takiego słabego kandydata wystawiło KO, ale trudno.
Co do 100 konkretów Tuska, no to jest to śmieszne tak mocno zapowiadać zmiany i nie wprowadzać ich w takim tempie, jak się zapowiadało, ale też każdy myślący człowiek spodziewał się tego, bo to nie jest możliwe, a kiełbasę wyborczą kręcą wszyscy, tak - ta wasza konfederacja też, bo te ich szumne zmiany w życiu nie weszłyby w przeciągu paru lat. No ale nawijać makaron na uszy można.
Szczerze wolę mało robiące KO na ten moment po rządach pis niż kolejnych odklejeńców kościelno-społecznych, którzy niestety chcieliby robić wszystko, co zapowiadali. Dziwny jest ten kraj, że człowiek się cieszy, że rząd za dużo się nie wpieprza, a nie próbuje zmieniać
Bardzo dziwne dlaczego.
Lepiej w tym sensie że ci dopieprzą podatek katastralny a Prezydent to podpisze bez zastanowienia się? A może jak będą chcieli podwyższyć wiek emerytalny?
Okej, warto w takim razie postawić na długopisa.
Problem w tym że tych najważniejszych rzeczy nie wprowadzą nawet przez kolejne 7 lat. Co do dobrowolnego ZUSu o którym mówił Kosiniak też już przekręcili na wakacje od ZUSu xD.
Wcale tak mało nie robią, bo rachunki stale rosną
w sumie to co tu zmieniać. Mamy tylko najdroższy prąd w Europie, nie zapominając o najdroższych kredytach wraz z mieszkaniami. Realnie stać nas na życie we własnym kraju
Skoro ludzie wybrali inną opcję niż PiS do sejmu to chyba będą chcieli to kontynuować. Musi być porozumienie rząd - prezydent by można było działać. Metzen to internetowy błazen, Bosak się nie sprawdził ostatnio to idzie następny.
Jakie rachunki stale rosną ?
Po Twoim poście aż serce zabolało
Myślę, że w następnych latach jeśli nie będzie za późno dojdzie do tego czego tak się obawiacie. Mam jednak szczerą nadzieje, że i ja i Wy nie zawiedziemy się i będzie dobrze.
Vamos Polska
Składki ZUS, gaz, prąd, woda. Wymieniać dalej?
Nie wiem czy ty żyjesz sam czy masz rodzinę .Idz do sklepu i zrób obiad dla 4 osób.Zapłać za prąd 300 pln za miesiąc.
Za prąd to jedno. Okres grzewczy, jak ktoś ma jeszcze do wyboru między gazem a kominkiem to pół biedy bo drewno jest znacznie tańsze. Ale jak masz tylko gaz, to za te kilka miesięcy ładnie zabulisz.
no to akurat jest nieuniknione, ale na początek to powinni kobiet podniesc do conajmniej 63. Juz była mowa o tym wyżej, że wiecej osob pobiera niz wpłaca i stąd rosną koszty.
do tego to akurat podejrzewam powoli każda partia się przymierza. tylko jeszcze się boją.
gdzie sie płaci tak mało?
tu akurat Pis sie najbardziej przysłużył. No i to co napisałem wyżej, bez podniesienia wieku emerytalnego to ZUS będzie coraz bardziej rósł.
Za prąd za poprzedni miesiąc zapłaciłem poniżej 300zł, wszystko na prąd.
Mam rodzinę 5 osobową, ja pracuje, żona pracuje, są kredyty. Do sklepu chodzę i daje radę. Czy jest strasznie drogo ? Zależy od tego kto jak to rozumie. Do góry poszły media … tylko, że ja nie mam gazu, ciepło z sieci, a za prąd płace mniej co miesiąc tyle samo. Paliwo wczoraj tankowałem za 5,88zł.
Ja wiem, że “trzeba jechać po wszystkich i narzekać, bo tak trzeba”, ale ja osobiście nie mam póki co powodów. Każdy ma inną sytuacje i to trzeba uszanować, ja po prostu mówię jak to wygląda z mojego punktu widzenia.
Rozumiem, że ciepło z sieci leci w gratisie? To paliwo za 5,88 mnie urzekło. Ludzie przetyrani paliwem za +7 PLN na litrze zapomnieli, że przecież nie tak strasznie dawno temu paliwo latało po niecałe 5 zł, więc teraz 6 zł będą brać z pocałowaniem ręki.
I żeby nie było - nie wdaję się w polityczne gierki, bo uważam, że aktualnie każdą partię pasowałoby zaorać. Dla mnie to są bandy darmozjadów, które jak tylko dostaną się do stołka, dostają wyprostu zwojów zamiast służyć dobru ludu.