Sprawy pozasportowe

Nie trzeba być peowcem żeby widzieć że Nawrocki to bardzo słaby kandydat z podejrzanymi powiazaniami z gdańskimi kibolami i kryminalistami, w pisie sami wiedzą że on jest marny, ale pis przez 8 lat rządzenia tyle kradł że nie było już kogo wystawić bo każdy jest skorumpowany.

A te wyciąganie jakichś prywatnych wpisów tej opiekunki z dps to już opus magnum pisowców, obrzydliwe

4 polubienia

W dyskusji o gangsterskich praktykach - sympatyk Pisu jedynie co jest w stanie zarzucić to jakaś rzekoma peowość xD

Nihil novi sub sole jak to mówią. Już można było się na przestrzeni tych lat przyzwyczaić.

Jak cię łapią za rękę to mów, że nie twoja ręka albo kogoś innego xD a najlepiej to zwyzywaj każdego kto śmie śmiać śmieć wytykać pewne praktyki.

6 polubień

Dzięki.
Trzaskowski jest kłamcą i narcyzem, ale wśród polityków to norma (gwoli sprawiedliwości, odpowiednio do Tuska i Hołowni mu daleko, choć i tak się wyróżnia). Jak każdy polityk ma wiele kompromitujących wypowiedzi i czynów na koncie. Ale litości, czy nie ma w partii lepszych współpracowników od Nowackiej i Nitrasa? To kombo zmiata z planszy.

1 polubienie

To chyba jak spora część Polski :joy: byle nie pisowiec czy inny mentzeniak.

Za to w pierwszej można głosować na swojego kandydata jeśli ktoś takowego ma, gdzie u mnie najbliżej poglądów jest Zandberg i chociażby dla poprawy wyniku z jego sondażów pójdę. Niestety trochę słabo ta jego kampania mu wychodzi, powinien więcej into internety polecieć, bo mentzeniak na tym robi sporą robotę, ludzie nie wiedzą nawet nic o jego poglądach, ale przez to, że wpycha się wszędzie na wszelkiej maści tik-tokach, fejsach itd, to zostaje zapamiętany i potem głosy dostanie z tego względu. Jednak nie widzę tu większych szans na 2 turę, bo Nawrocki ma zbyt twardy elektorat propisowski, który jeszcze nie wymarł.

1 polubienie

No cóż, nie jest to mój wymarzony kandydat, bo obecnie to wolałbym jakiegoś Zandberga albo Biejat, ale szans na prezydenturę nie mają.

Ale w kontekście Nawrockiego to nawet Stanowski lepiej wypada.

Mnie mimo wszystko fascynacje ten wybór Nawrockiego. PiS miał takiego Czarnka, Bocheńskiego czy tego wariacika co ciągle jest w USA, a postawił na gościa, który kumpluje się z Wielkim Bu. Nie rozumiem, może ktoś w Pisie wie czemu wybrali akurat jego.

3 polubienia

Chłop gadał pierdoły, że orliki będę otwarte jak najdłużej przy nowej władzy. Decyzje podjęte przez oddelegowanych przez niego ludzi doprowadziły niemal do zamknięcia sporej ilości xD - owszem to temat raczej poboczny ale warto zaznaczyć. A najbardziej mnie śmieszy, że za każdą nietrafioną decyzją idą górnolotne frazesy które nie mają za dużo wspólnego z rzeczywistością.

Imo to bardzo proste. Człowiek wyciągnięty znikąd to człowiek nie zagrażający pozycji Pana Jarosława. Taki Czarnek pomimo mojej niechęci do jego osoby, to człowiek charyzmatyczny. Jeszcze by go wygryzł a Nawrocki czy Prezydent Duda to kandydatury bardzo bezpieczne dla Pana Jarka

Bo wybrał go ten dziad Jarek, który jest kompletnie oderwany od rzeczywistości a że nikt w PiS-ie nie piśnie słówka przeciw niemu to mają kumpla kryminalistów jako kandydata na Prezydenta :rage:

Kiedyś by to zadziałało, ale plebs już nie jest taki głupi

Skoro o PiS mocna dyskusja to mam taką ciekawostkę na koniec dnia. Obrońcą mordercy z kampusu został niejaki Maciej Zaborowski, który jest adwokatem blisko związanym ze środowiskiem PiS, reprezentował m.in. Ziobro czy Obajtka. Oczywiście zdołał już wykorzystać pierwszą konferencję do ataku na prokuraturę.

Ech liczyłem, że wykorzystywanie polityczne tej sprawy zakończy się w obu obozach na max wojence twitterowej, ale jak widać standardy osiągnęły już takie dno, że wchodzimy w drugą fazę upolityczniania tej zbrodni przez POPiS xd

No, a wcześniej usłyszeli informację: “Nawrocki kandydat przejął mieszkanie od schorowanego staruszka”. Który przekaz mocniej zadziała? Zresztą skoro nawet Mentzen, który do tej pory miał swoisty pakt o nieagresji z NawRockym, pierwszy raz otwarcie go zaatakował w tej sprawie to też dużo mówi.

I tak całe życie wszyscy głosują. Wybory są dobrowolne i głosuje się na tego, kto najbardziej nam odpowiada, a jeśli nie ma to można oddać nieważny głos, albo nie iść na wybory. Po co chodzić na wybory, żeby oddawać swój głos na kogoś kogo nie lubimy ale trochę mniej niż innego.

Po to, by ten z którego poglądami się nie zgadzamy najbardziej nie wygrał? To też metoda, a za promowanie niechodzenia na wybory to z permem powinieneś wylecieć.

1 polubienie

Dajesz. Co tam fajnego wymyślisz, żeby uzasadnić. Skoro mam wylecieć to oczekuje mocnych argumentów, bo to poważne oskarżenie, które sugeruje poważne przekroczenie jakichś norm.

Zobacz sobie jaka zazwyczaj byla frekwencja na wyborach. Nie mowie o tych ostatnich latach.

Świadome nie pójście na wybory to też w pewnym sensie głos :slight_smile:

Prawda jest taka, że cała polityka w Polsce to śliskie typy i “typiary” które poza czubkiem własnego nosa nie widzą nic i zrobią wszystko, żeby się dorobić.

Ja z każdymi kolejnymi wyborami jestem coraz bardziej zażenowany i naprawdę nie wiem, czy dożyje czasów w których pojawi się ktoś, kto faktycznie będzie chciał dobrze dla tego kraju i obywateli, a nie bawił się w układy, układziki i inne wałki.

Jeśli na debatach najlepiej wypada “kandytat” który jest dziennikarzem i poszedł tam tylko po to, żeby trollować tych poważnych, którzy zapominają języka w gębie, jak im się wytknie to jakie bzdury wygadują prosto w twarz, to przepraszam, ale jest bardzo źle.

Jeszcze szybki edit, żeby mi tu nikt nie zarzucał, że promuje nie chodzenie na wybory - na 2gą turę pójdę na pewno i zagłosuje na “mniejsze zło”, ale dla mnie na ten moment nie ma odpowiedniego kandydata.

W sensie, gdyby kandydat Pisu był normalny to pewnie bym nie poszedł, ale tutaj przykład tego upadku wszelkich zasad jest tak duży, że po prostu wypada iść - chociażby w kontekście potencjalnego wstydu później.

Ja sobie nie wyobrażam, żeby jedna z najważniejszych osób w kraju był gość umoczony w kontakty z gangusami, który sobie robi jakieś alter ego, a potem je sam promuje, a na domiar złego robi przekręt na wnuczka, żeby ogarnąć se mieszkanie za półdarmo. No jest jakiś umiar. Pewnie jakby wzięli Bocheńskiego to by mi się nawet nie chciało ruszać z domu.

To jakie masz wymagania? Jak słysze postulaty wielu kandydatów, to aż się serce raduje. Same pozytywne zmiany. Wiadomo niektórzy pokazali, że nie potrafią dowieźć obietnic, no to wypad z baru i natępny. Tak to powinno wyglądać. Jest 13 kandydatow nie 2.

Nawrocki występuje jako ten spoza układu, niezależny kandydat. W PISie zauważyli już jakiś czas temu, że wśród ludzi o prawicowych poglądach coraz więcej widać chęci zmiany na coś innego. Stąd wielka popularność Mentzena czy Brauna. Partia Kukiz 15 też miała być tym przełomem, ale ludzie szybko się rozczarowali i znowu schowali się pod miotłę. Widać trend wśród młodych prawicowców, że czas na zmiany. Dlatego Kaczyński jest usunięty z życia politycznego, żeby jak najmniej partia była kojarzona z nim.

Większy problem widać po lewej stronie, bo tam zamiast jasnego sygnału, że Tusk jest passe, widać raczej powolne nawracanie ludzi młodych na “dobrą drogę” przez starych fanów Tuska. Dlatego też Tusk nie ma problemu, żeby prezentować swoją gębę na kluczowym państwowym stanowisku. Nie ma problemu z kłamaniem, manipulowaniem na lewo i prawo, bo wie, że ludzie nie uciekną pod inne skrzydła.

I teraz o ile prawicową stronę Polski można uznać za specyficzną i ich myślą przewodnią są chore ideologie i dużo mniej racjonalności, to lewica, która uważa się za tą lepszą, mądrzejszą, rozsądniejszą zachowuje się dość irracjonalnie.
Co w zasadzie ma takiego fajnego Trzaskowski, że ludzie o lewicowych poglądach będą głosowali właśnie na niego, a nie na Zandberga czy Hołownię? Wymieńcie coś rażącego ze strony tych kandydatów co sugerowałoby, że Polska pod ich rządami poleci w dół. To są ludzie z jednej partii, prezydent nie zmieni oblicza kraju, bo jego funkcja jest ograniczona. Mamy znakomitą okazję, żeby bezboleśnie, bez żadnych konsekwencji dać sygnał, że czas na zmianę Tuska lub, żeby jego partia wzięła się do roboty, bo jak nie oni, to jest alternatywa.

No ale tutaj na białym koniu wkracza teoria mniejszego zła, więc trzeba głosować na tych którzy mają największe szansę przeszkodzić naszym ideologicznym wrogom z drugiej strony barykady i tak koło się zamyka.

*na świecie

Pozwoliłem sobie poprawić. W innych krajach nie jest lepiej. W jednym masz starcie jakichs ekozjebów z nazistami, w innym ruskiej agentki z śliskim babciolubnym młodzieńcem, gdzie indziej masz autorytarną władze mordercy, a w innym pojedynek dwoch 100 letnich dziadkow, ktorzy roznia sie tylko poziomem i kierunkiem swojego odklejenia od rzeczywistosci. My w Polsce wbrew pozorom naprawde nie mamy az tak zle w sumie. xD

To akurat nie jest tez az takie nowe chyba. Zelensky, Kotłownia, Stanowski - ogolnie dziennikarze, prezenterzy, ludzie z telewizji po prostu potrafia sie wypowiadac, na tym polega ich praca. Dlatego ludzie ich sluchaja.

A z innej beczki - Trzask przy pozostalych kandydatach wypada po prostu lepiej. To, ze jest śliski nie ma znaczenia dla elektoratu. Memcen to przy nim wyglada jak wydoroślały gimnazjalista co najwyzej. Aparycja, gestykulacja, sposob mowy, prezencja itd. sa po prostu na duzo wyzszym poziomie. I zapewne tym wygra wybory, zwlaszcza teraz kiedy gangus i jego sztab tańczą breka z mieszkaniem. W ogole ogladajac go (Trzaskowskiego) wczoraj w Kanale Zero odnioslem wrazenie, ze to PiS powinien byc u wladzy, a nie KO, tak sie ich nie mogl nachwalic. xD

1 polubienie

Pomijając tą całą szopkę miedzy Trzaskowskim i Nawrockim. Przeraza mnie fakt, że czytając kilka postow wyzej wynika ze znowu jako społeczeństwo popelegamy na wyborzy miedzy Pis PO.

Osobiscie bardzo podoba mi sie kandydat Dr. Artur Bartoszewicz - mylne sa stwierdzenie mainstreamu ze pojawił sie z nikąd. Dr. Artur Bartoszewicz od lat bierze czynny udział w roznych rozmowach strategicznych, tj. w okolicach 2010 roku brał udzial w rozmowach odnosnie CPK (pomysl centralnego portu podobno powstal jeszcze za czasow komunistycznych). Pan Artur jest patriota i ma wizje silnej gospodarki państwa Polskiego, jest przeciwny wojenkom politycznym, a za tym zeby pielegnować marke Polska. Jest profesorem na SGH i specjalistą odnośnie planowania inwestycji dlugoterminowych. Do tego sam jest przedsiebiorca. Chce dbać o interes Polski. I duzo jesxcze mozna by dobrego o nim napisać. W skrócie jest to człowiek na poziomie, z wizja, wyuczony, z doswiadczeniem i ma dar do przemawiania i prowadzenia rozmow (mysle tu o negocjacjach przy stole).

A ktos tam wyzej pisze ze nie ma kandydatow, albo nie pojdzie na pierwsza ture , bo sobie zaglosuje na przeciw komus… ludzie powaznie? Ja wiem ze cudow nie ma, ale zrobmy co do nas nalezy, chociaz tyle, utrzyjmy nosa tym pajacom u wladzy.

Polecam zapoznania sie z postacia Dr Artura Bartoszewicza, duzo materialow na youtube do tego strona z programem https://777.org.pl/

Mamy wybor, na prawde.

2 polubienia

https://x.com/IvankaNews_/status/1920332054283079903?t=h8nllpxy1Wv3_81Y1yLzQw&s=19

Mowio o nas na swiecie. Xddd

W sumie to mamy w kraju taki obraz polityczny:

• 2 partie postsolidarnosciowe niby sie zwalczajace ale wlasciwie to po “jednych pieniadzach” :face_vomiting:
  • postkomunistow wszelakiej masci miotajacych i odbierajacych sobie wyborcow nawzajem :man_facepalming:
  • odklejencow pro ruskich z idiotami ala Braun :rage:
  • polityczna efemeryde,ktora szybko zniknie ze sceny od Marszalka Sejmu patrz Palikoty i takie tam :boxing_glove:
  • pseudoludowcow,ktorzy nawet wsrod rolnikow a wiec ich podstawowej klienteli nie sa lubiani i powazani :grimacing:
  • i jakies partyjki kompletnie sie nie liczace

No wybor jak po ch…u ! czyli Polsko quo vadis?! :disappointed_relieved:

1 polubienie