Polecam posłuchać wypowiedzi na yt na kanale Jana Pośpieszalskiego bo jak ktoś tylko napisze tak jak ty: „Hipoteza komór gazowych jest hipotezą wątła” - poseł Braun - no to na pierwszy rzut oka ludzie pomyślą - Braun uważa, że w obozach nie było komór gazowych, a przecież tego nie powiedział.
Powiedział znacznie wiele głupszych rzeczy w tym wywiadzie xD:
zanegował liczbę ofiar
https://www.youtube.com/watch?v=eVZP4c8KF2Y&t=12m
zanegował raport Gersteina xDD
zanegował, że zginął ogrom ludzi
https://www.youtube.com/watch?v=eVZP4c8KF2Y&t=7m40s
Zanegował pracę Pileckiego
Zanegował wykorzystanie cyklonu B. Na co dowody zostały przygotowane chociażby przez polskich badaczy, który wykazywali obecność Cyklonu we włosach ofiar.
Widzę, że denializm postępuje.
I oczywiście Braun to powiedział: “– Stwierdzam, że hipoteza ich istnienia, w tym i w szeregu innych miejsc, jest hipotezą wątłą, nieopartą na faktach zweryfikowanych zgodnie ze standardami warsztatu historyczno-naukowego i dla mnie osobiście ta hipoteza z biegiem lat jest coraz mniej przekonująca”
Piękne są te fikołki w kontekście Brauna. Jak za Korwina wiele lat temu - Pan Janusz nie miał tego na myśli. Teraz jak nawet Braun mówi coś wprost to jego wyznawcy próbują obracać to w taki sposób, że niby jemu absolutnie wcale o to nie chodziło.
To ja mam już 2 Polaków w kosmosie “na końcie”
Wiadomo też, że mieliśmy naszego papieża, Iga wygrała Wimbledon itd, itp
Jakieś propozycje co dziadka ynwa19 powinno jeszcze spotkać ze strony rodaków?
Marzę oczywiście o tytule ME czy MŚ w ale chyba prędzej sam polecę na… Marsa
Korwin ma godnego następcę. Musi powiedzieć coś tak mocnego żeby wszyscy o tym dyskutowali. Braun podobnie jak JKM to atencjusz. Łaknie uwagi ale żeby skonstruować program - jaki system podatkowy, jaka polityka zagraniczna, jakie inwestycje w rozwój - kto by się kłopotał, nikt nie czyta programów… Liczba ofiar niemieckich obozów jest zawyżona. Ale tak samo jest zawyżona liczba ofiar powstania Warszawskiego - mówiło się o 200 tysiącach a realna liczba to połowa tej wielkości. Nie zmienia to faktu, że można dyskutować o liczbach a nie o faktach…
Ale to jest o tyle ciekawe, że otwarty denializm Holocaustu czy kontestowanie szacowanej liczby zabitych do jakichś pomniejszych wartości…. To w zasadzie paliwo dla antypolskich środowisk:
A. Po pierwsze dlatego, że daje nam łatkę antysemityzmu i to jeszcze takiego w najgłupszej formie;
B. Jest pluciem na miliony zabitych polskich obywateli… w tym dziesiątki tysięcy, którzy zginęli w obozach.
C. A po trzecie i najważniejsze: skoro to nie - Niemcy zabijali ich w obozach - to kto xd? Denializm tych ofiar to pośrednie przypisywanie tych śmierci Polakom.
Zresztą takie stanowiska się już pojawiały, ale najczęściej u fanatycznych syjonistów, a nie tych wannabe PRAWDZIWYCH POLSKICH I JEDYNYCH PATRIOTÓW
No psychiatryk.
Ja tam uważam że na każdy temat nie tylko wolno ale i trzeba dyskutować. Na temat Holokaustu też. Tutaj nie ma co dogmatów przyjmować. Ale trzeba się opierać na faktach. Zobrazować szerszy kontekst itd. Ale nie wyjść, palnąć coś o “fake’owych komorach gazowych” … To jest zdobywanie rozgłosu przez wywoływanie skandali. Nie ma to nic wspólnego z polską racją stanu. Tak jak mówisz - Braun sam daje swoją postawą paliwo naszym przeciwnikom do oskarżenia Polaków o antysemityzm.
Kto neguje istnienie komor gazowych i zamordowanie milionow osob roznych narodowosci w obozach koncentracyjnych ten jest dla mnie skonczonym idiota i to jest lagodne okreslenie.
Kwestia do wyjasnienia moze pozostawac jedynie ilosc ofiar gdzie jednak najprawdopodobniej juz nigdy nie bedziemy mieli 100 % pewnosci ile ich bylo.
Dodatkowo jako Polacy musimy wystrzegac sie…hipokryzji w tych tematach.Bo jezeli my zaczniemy negowac zbrodnie np na ludnosci zydowskiej to nie bedziemy sie niczym roznic od tych Ukraincow,ktorzy zaprzeczaja ludobojstwu na Wolyniu czy od swoloczy dla ktorej Katyn to sprawka Niemcow.
Co za idiotyczne pytanie…
Oczywiście, że Ukraińcy i Żydzi, a także imigranci z Kolumbii. Człowieku zastanów się…
Ten psychiatryk jest jeszcze zabawniejszy jak się popatrzy na poprzednie publikacje Brauna:
Otóż jeszcze rok temu komory były, jak chodziło o Edytę Stein, ale już rok później ich jednak nie było.
Wiedziałem, że ten Diaz to jednak nie jest taki fajny… pewnie dziadek w Polsce działał.