Strona/forum i wszystko z tym związane

Podkreślę raz jeszcze. Głosów, żeby wydzielić Doniesienia transferowe (tylko linki lub screeny) z bieżącej transferowej dyskusji (Rozważania transferowe (dyskusja)) mieliśmy zdecydowanie więcej i to nie tylko od osób, które zaglądają na forum dla samych transferowych doniesień, ale także od osób aktywnych, żywo uczestniczących w dyskusji.

Nawet aktywni forumowicze mieli nierzadko problem z połapaniem się “co w trawie piszczy”, ponieważ główny wątek transferowy stał się mieszaniną jednozdaniowych “czatowych” wpisów ze wszelkiej maści scamem, a więc wymyślonymi plotkami transferowymi rodem z kosmosu. Wiele osób nam zgłaszało, że to co się dzieje, to jeden wielki chaos i dezinformacja.

W związku z powyższym, tematy zostały wydzielone i podkreślam jasno i wyraźnie:

→ żaden z forumowiczów nie został przez to poszkodowany ←

Osoby aktywnie dyskutujące mają swoje miejsce → Rozważania transferowe (dyskusja)

Osoby chcące zasięgnąć konkretnych informacji z WIARYGODNYCH ŹRÓDEŁ i jednocześnie uniknąć przekopywania się przez 1000 postów, również mają taką możliwość → Doniesienia transferowe (tylko linki lub screeny)

Jeśli zaś mamy dograny transfer i nieoficjalnie potwierdzony przez źródła Tier 1-3, to podlinkowaną informację znajdziemy tutaj → HERE WE GO! - informacja transferowa

Ja od początku nie miałem złudzeń, że znajdzie się kilka głosów krytycznych, bo tak jest zawsze, niezależnie od tego, jaka decyzja zostałaby podjęta, bo “jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził”. Cieszy mnie, jednak to, że zmiany wyszły naprzeciw oczekiwaniom większości użytkowników.

No i ostatnia kwestia, to kwestia weryfikacji źródeł, a raczej jej braku. Forum od dłuższego czasu było zalewane totalnym, nic nieznaczącym, scamem, który nie tylko wprowadzał w błąd, ale fałszywie ukierunkowywał dyskusję, przenosząc ją w świat z “baśni tysiąca i jednej nocy”. Teraz jak wejdziecie sobie do działu Kadra i Transfery - LFC.pl, to znajdziecie u góry przypięty temat Aktualna lista wiarygodnych źródeł transferowych Liverpoolu, właśnie po to, by móc skutecznie weryfikować źródła, zanim się coś wklei.

1 polubienie