@Flymf To nie jest kwestia liczby moderatorów. Ten typek już został dawno zbanowany na forum, a ja dodatkowo całkowicie usunąłem jego forumowe konto. Nie mniej, jednak, moderatorzy obsługują forum, a nie wpisy na stronie głównej serwisu (to jest kwestia uprawnień).
A to pytanie jeśli nie moderatorzy to kto ma w sumie te uprawnienia?
Administracja nie musi tłumaczyć się z swoich akcji(z ich braku też) ™
@Flymf, @diablinadali dzięki za info
nawiązując tutaj, to wiem że moderatorzy codziennie tam czyszczą, przepinają itd, ale no do cholery… nie są tutaj 24h by tego pilnować.
No więc skończczie kurna ciągle codziennie po 50 razy odchodzić od tematu chociażby związanych z graczami z nami związanymi na takie tematy, które ni cholera nie pasują do rozważań. DZIEŃ W DZIEŃ jest tam przede wszystkim (ale nie tylko) spam o pierdoleniu, a to że Romano wrzucił 50 raz to samo (super, to Ty 50 raz zacznij nakurwiać o tym na forum, jesteś na pewno lepszy od niego), durne wrzuty z innych stron kij wie po co i kij wie po co w tym temacie (potem się wchodzi po godzinie, 150 postów nowych, człowiek myśli że może jakiś spory przełom w jakimś transferze, a tu z tych postów może ze 2 na temat, reszta spam).
I nie mówię, nie jestem idealny, też czasami coś skrobnę poza tematem, chociaż staram się ograniczać i się pilnować pod tym względem, ale często przede wszystkim w rozważaniach ten jebany spam tworzą te same osoby.
Słuchajcie, @Clashman i ja, jesteśmy wyłącznie moderatorami na forum. Nasza “władza” kończy się tutaj. Możemy karać wyłącznie konto w części forumowej. Ban czy jakiekolwiek inne kary, które zostały nałożone tutaj na forum - nie przechodzą na samą stronę.
Ja to rozumiem ale to kto ma te wszystkie uprawnienia które też pozwalają na stronie głównej banowac?
@n_t Dziękuje za odpowiedź ![]()
Ja nie widzę problemu, by nadać Wam władzę również na głównej, jeśli jest taka techniczna możliwość i przede wszystkim jeśli macie chęć pomagać również tam.
Uprawnienia do blokowania użytkowników na stronie posiada 17 redaktorów, a do ukrywania komentarzy 16 ![]()
Mam pytanie, czy jak dana osoba np @KakaowyDestruktor “zablokuje” mnie ale ja jego nie, to dalej będę widział jego wpisy ? ;D
To jest chyba najbardziej pojebany zapis w regulaminie xD
Wlasnie o to chodzi, aby w takim społeczeństwie rozliczać osoby decyzyjne, a nie ze ja zrobiłem jak zrobiłem i gówno was to Interesuje
Problemy na stronie są dwa.
Pierwszy to jakieś śmieciowe konta, które albo rzucają reklamowym spamem (chociaż na szczęście sporadycznie), albo ładują wpisy których nie powinni (chamskie, wulgarne, jednoznacznie głupie). Ot po prostu ludzie którzy próbują w ten sposób wyładować swoją frustrację życiową.
Drugi problem jest inny, chyba trudniejszy i wynika z naszych działań - w dużym skrócie bajzel na forum. Mamy kilkadziesiąt wątków na forum, dyskusje możemy prowadzić na każdy temat w dowolnym wątku. Ale niech to będzie wątek właściwy do tematu!
Dyskusje na temat polityki transferowej Kloppa? Ok, ale w temacie Jurgena!
Kto lepszy z Coutinho czy Wirtz? Temat Wirtz lub luzne dyskusje lfc.
Jakies osobiste dyskusje między użytkownikami? Jest możliwość rozmowy między sobą, co nas na forum interesują jakieś personalne wycieczki.
I tak dalej z innymi tematami. Pilnujmy tematów bo inaczej na forum robi się śmietnik i albo moderatorzy mają kupę roboty, albo pojawiają się narzekania że tego nie robią na bieżąco.
Pisalem o tym kilka miesięcy temu - mamy najlepszą stronę klubową w Polsce.
Rewelacyjna strona główna z aktualnymi newsami, materiałami klubowymi, tłumaczeniami artykułów prasowych z UK, własnymi artykułami itp.
Świetnie zrobione forum, dzięki czemu możemy prowadzić nawet wielotygodniowe dyskusje na dowolne tematy.
Ale żeby to fajnie chodziło sami musimy pilnować porządku na forum, wszystkim nam będzie się lepiej korzystało z LFC.pl.
Powodzenia, jest tylko jeden sposób żeby osiągnąć taki efekt. Najpierw trzeba zbanować wszystkich użytkowników a potem zmienić adres na elektrodafc.forum.pl.
Ewidentnie ludzie potrzebują jednego tematu w stylu Hydepark. Próby wiecznego wymuszania żeby każda dyskusja miała swój temat to walka z wiatrakami i nigdy się nie uda. Ale jak ktoś lubi tracić czas na takie rzeczy to życzę powodzenia i szerokiej drogi.
@Clashman @AquerdationLFC @Szpieg
Za nim pójdzie to dalej to dajcie bana po prostu ![]()
@Clashman No i znowu się pojawil
Nie możemy zawiesić rejestracji na forum na np 2,3 miechy? Albo jak ktoś kiedyś proponował żeby nowi userzy mieli jaki bufor zanim zaczną na forum pisać? Bo tak to walka z wiatrakami
@Clashman O proszę to nie wiedziałem ze mamy takie cos. Dobrze wiedzieć. No i prawda z tymi czasowkami bo chlop potworzy 5 kont i czeka jak ostatni kasztan.
@Drzewiec Dosłownie przed sekundą go zbanowałem ![]()
Edit: @Drzewiec No i znowu go zbanowałem, a następnie usunąłem jego konta. Przy okazji, zablokowałem jego adresy mailowe i zablokowałem go po adresie IP. A co do buforu dla nowych użytkowników, to od pewnego czasu on przecież jest. Pierwsze posty nie pojawią się nowym użytkownikom automatyczne, tylko muszą być najpierw zatwierdzone przez moderatorów. Problem z tymi trollami polega na tym, że najczęściej są to “bomby z opóźnionym zapłonem”, czyli ujawniają się dopiero, gdy zyskują systemowe uprawnienia do automatycznej publikacji swoich postów.
Moi Drodzy, jedna prośba. Jeśli zobaczycie, że rejestrują się na forum potencjalnie trollujące konta, to dajcie znać na priv. Nie ma sensu wklejać tutaj publicznie screenów z ich nickami z bardzo prostego powodu - dajecie im wtedy atencje, na którą nie zasługują. Po przegranym meczu z Milanem zdążyłem odstrzelić już trzech “w zarodku”, zanim cokolwiek zrobili ![]()
Dołączył 37min temu, to jest ta kwarantanna dla nowych?
Tak to jest jak nikomu nie chce sie poprawnie skonfigurować forum.
Spokojnie dałbym zasadę, że po akceptacji 10 postów na forum przez moderatora i minimum tygodniu dopiero mogą komentować. Do tego no niestety trzeba by było pod względem nicków, co już dużo mówi kontrolować tych nowych
tutaj widać, że obywatelski cwaniaczek z pisu przybył. Tacy są najgorsi ![]()