Strona/forum i wszystko z tym związane

Ja w sumie w całej historii forum zablokowałem chyba tylko jedną osobe. A toczyłem dyskusje (ostre aż do banów xD) z wieloma osobami. Ale nawet mi nie przyszło do głowy blokować jakiegoś Radbuga czy Josifa, ja nawet mógłbym iść z nimi na piwko, jakoś aż tak personalnie forumka nie odbieram. Sam tu w większości głupoty pisze.

Fakt, że nieraz mnie to pier**** zdenerwowało itd., ale no bez przsesady. Jedyna osoba jaką tutaj zablokowałem to kajkokoszek13 i to już dawno temu. I to głównie z tego względu właśnie, że chłop w każym poście chce zabłysnąć i pokazać jaki jest mądry (często pisząc straszliwe kocopoły), jest zupełnie przekonany o swojej nieomylności (to sie w sumie tyczy prawie każdego w internecie) no i ogólnie rozmowa z nim jest jak ze ścianą bo nie przyjmuje do wiadomości żadnych argumentów i nawet z nimi nie dyskutuje. Coś jak Radbug tylko u niego to jest na takim abstrakcyjnym, wręcz karykaturalnym poziomie, że czasem sprawia mi radość czytanie tych postów gdzie obala teze i rzeczy, których nikt nigdy nie powiedział. xD U Kajkokokosza to funkcjonuje w jakimś takim drażniącym wydaniu, z którym nie potrafię sobie poradzić.

No, a tak to polecam się nie przejmować po prostu (fajna rada wiem).

Szkoda że go zablokowałeś, ale przychodzę z pomocą i na podstawie ostatnich 300 postów Kokosza przygotowałem odpowiedź w jego stylu na twój post(nie musisz dziękować):

No cóż przeczytałem to i nawet się specjalnie nie zdziwiłem. Panowie jest pewien schemat który tu funkcjonuje od dawna. Jak ktoś ma wyraziste zdanie i jest je w stanie obronić to nagle jest “ścianą” i “nie przyjmuje argumentów”. A prawda jest taka że ja argumenty przyjmuję tylko muszą to być argumenty a nie emocjonalne pierdzenie w stołek. Bo jak ktoś mi pisze że Salah jest wciąż topowy bo kiedyś strzelił 44 gole to sorry ale to nie jest argument to jest sentyment. I ja rozumiem sentyment naprawdę. Sam go mam. Natomiast trzeba zacząć żyć na świecie dorosłych i oddzielać emocje od faktów.

Że chcę zabłysnąć? Moim zdaniem to projekcja. Ja po prostu oglądam mecze i piszę to co widzę. Czasem się mylę jak każdy. Natomiast różnica między mną a wieloma tutaj polega na tym że ja nie zmieniam zdania co mecz w zależności od wyniku. Jak pisałem że slot jest problemem to pisałem to w grudniu a nie dopiero po odpadnięciu z PSG kiedy nagle wszyscy się obudzili. I teraz ci sami ludzie piszą to co ja pisałem 4 miesiące temu a ja jestem ten zły bo powiedziałem to pierwszy.

Co do kocopoły to fajne słowo. Natomiast jak ktoś chce mi udowodnić kocopoły to niech zacytuje konkretnie co napisałem głupiego i podyskutujmy. A nie takie ogólnikowe “pisze głupoty” bo to jest właśnie dyskusja jak ze ścianą tylko z drugiej strony. Blokowanie kogoś na forum dyskusyjnym jest przyznaniem się że nie masz argumentów i tyle. Ja nikogo tu nie zablokowałem nigdy i nie zamierzam bo nawet jak ktoś pisze bzdury to wolę mu odpowiedzieć.

A co do piwka to chętnie się napije z każdym tutaj. Nawet z tobą. Tylko że przy piwku też bym ci powiedział że Salah gra padakę i slot jest słaby. Bo to fakt a nie kwestia gustu

P.S Polecam przeczytać głosem Mateusza Borka

Kajojajo to moje pierwsze multikonto które sam mam co chwilę ochotę zablokować

6 polubień

Jakie to jest dobre xD

Mam nadzieje, że to nie jest kolejne multikonto Flymfa.

Ciekawe czy istnieje lista osob blokowanych i kto ma takich blokad najwiecej ?

Pewnie jestem w czolowce ale co mi tam,zawsze fajniej byc z przodu niz z tylu :rofl:

Mam wrażenie, że stworzyła się tutaj pewnego rodzaju grupa, która się udziela. Jest mnóstwo osób, które są zarejestrowane, ale nie dzielą się swoimi przmyśleniami. Czasem coś napiszą, ale to głównie “te 20-30 ?” osób trzyma forum i nadaje mu charakter. Stąd dochodzi o personalnych wycieczek, bo niektórzy są już zmęczeni tymi samymi użytkownikami, kilka osób zostało odpowiednio zaszufladkowanych, udzielają sie tylko w “swoich” tematach. Kilka osób stało sie już legendami forum, nie będę wymieniał, ale każdy wie o kogo chodzi.

Ja swego czasu ignorowałem tylko josifa za chamskie docinki, ale później zauważyłem, że się już tak nie nakręca i ciekawie zaczął pisać. Kilka osób, które brały czynny udział w życiu forum straciły się, zrobiły sobie przerwę, a szkoda, bo każdego fajnie było poczytać, nawet jak miał odmiennie zdanie. Na tym polega forum, dzielimy się swoimi poglądami, opiniami itd. Na pytanie “Jakie macie podejście do forumowiczów, którzy się przypierdalają o byle co?” odpowiem, a dlaczego się przyp…? Co im to daje ?

Poza tym zaczęło mnie irytować przeklinanie na forum i nic z tym nie jest nadal robione. Ja kiedyś dostałem bana za jedno przekleństwo na głównej stronie, a teraz widzę stało się powszechne. Więc można przeklinać czy nie można ? :stuck_out_tongue:

PS. żeby się lepiej poznać, skoro już się zaczynają wycieczki personalne chętnie bym się dowiedział kto ile ma lat, czym się zajmuje, bo to czasem daje obraz czy warto wchodzić w dyskusje z kimś takim.

1 polubienie

Mnie wywody kajojka po prostu po ludzku zmęczyły, no nie da się tego czytać, to rozbieranie całej wypowiedzi danego użytkownika na pojedyncze zdania i odpowiadanie na nie. Często są to straszne kocopoły, i to jeszcze napisanie fatalnie gramatycznie i stylistycznie. Jest jeszcze paru irytujących użytkowników z Radbugiem na czele, ale najgorszy jest chyba bubek, jak pisałeś że chciałbyś zobaczyć jakim człowiekiem jest Spawacz, to ja mam tak z Bubkiem, z czystej ludzkiej ciekawości xd

1 polubienie

Kajojek ma tendencję do zaczynania postu czymś w rodzaju “co za bzdura” albo “większej bzdury nie czytałem”. Szczerze mówiąc to okropne i nie wyobrażam sobie kogokolwiek kto w realu w ten sposób włączałby się do rozmowy :smiley:

Jeśli zaś chodzi o mnie to traktuję forum jako bardziej złożoną tablicę komentarzy. Dlatego często komentuje, ale raczej nie dyskutuje. Z moich doświadczeń wynika, że dyskusje w internecie nie mają sensu i nasze forum na ogół utwierdza mnie w tym przekonaniu :wink:

1 polubienie

No to załóż taki temat po prostu, na pewno znajdzie się sporo chętnych by się podzielić co kto robi itd. zwłaszcza, że tu z połową osób to się znamy po 15 lat już tak naprawdę, albo i więcej.

Ja nie blokuję, bo potem i tak trzeba odkrywać wypowiedzi, żeby wiedzieć co kto napisał i o czym jest dyskusja. :laughing: Zresztą jest nas tak mało, że potem nie ma nawet czego czytać.

3 polubienia

A ja tam was wszystkich lubię, bo każdy z was coś wnosi do forum i dzięki temu forum żyje. Trochę dystansu do tego miejsca, bo nie ma co się spinać.

6 polubień

Chyba nigdy nikogo nie zablokowałem w sensie personalnie, żeby nie czytać jego postów (wyłączając oczywiście moderatorskie muty czy bany), ale miałem przez całą historię tego forum tylko jedną taką osobę gdzie byłem blisko.

Ostatecznie przestał się udzielać już jakiś dłuższy czas temu, więc sprawa się rozwiązała.

To żeś mnie teraz zainteresował :face_with_tongue: może to był Roan?

Fajna by była lista osób która daną osobę zablokowała indywidualnie na własnym profilu. Jestem w sumie ciekaw ile osób mnie po blokowała, a i jak to wygląda z jej perspektywy gdy zakładam temat.

Przyznać się do błędu to największa sztuka, którą opanować umie niewielu.

Wiem że nic nie wiem ~ Sokrates przy winie z kolegami