Transfery w Premier League

2 polubienia

30 mln funtów to nie jest jakaś wygórowana kwota, Angole są w cenie, więc nawet jak się nie sprawdzi, to będą mogli go sprzedać za mniej więcej tę samą sumę. Aczkolwiek nie mam do niego przekonania.

Ciekawostka: Carlton Morris w poprzednim sezonie zrobił lepsze liczby goli/asyst niż Delap w obecnym.

Fajnych napastników będzie miała Chelsea, takich nie za mocnych.

2 polubienia

To czy nie za mocnych to się okaże za rok, bo nazwiska nie grają i równie dobrze taki Delap za 30 milionów może zrobić lepsze liczby niż nie wiem np. Sesko za 80 milionów. Cena nie gra roli, kupiliśmy Mac Allistera za 30 milionów, gdzie w tych czasach za takiego gracza trzeba dać z 70-80, za Robertsona daliśmy 8 a został najlepszym lewym obrońcą, także wszystko boisko weryfikuje.

Nicolas się już wiele razy zweryfikował.
Poza tym mają jeszcze Nkunku - ktoś o nim pamięta?
A do tego asy pokroju Sncho, Madueke, nie licząc zawieszonego Mudryka.

Mcalister w momencie kupna warty był pewnie z 70 mln.
Fart, że miał niską klauzulę i się wstrzlilismy.
Akurat to zły przykład.

Delap jest solidny, na pewno lepszy niż Jackson czy Nkunku. A jak za jakichś losowych Ekitike i Sesko wołają po 100 milionów, to 30 za takiego zawodnika sprawdzonego w PL jest spoko ceną

delap to sie nadaje do zbierania truskawek u jakiegos norwega. chelsea to kompletni debile, ze biora dalej przypadkowe nazwiska.

Włąsnie tez sie mialem o to przyczepic ale kolega byl szybszy :slight_smile:

Ciekawe co o nas mowili jak kupowalimy bodajze 32 letniego Lamberta :rofl: :rofl:

Siurek rośnie przy baitowaniu?

Na tym polega scoutingu i ocena pewnych umiejętności. Z niego nic nie będzie. Kilka goli walnie, ale on jest zbyt surowy na topowe angielskie ekipy. Zostanie sprzedany do evertonu albo west hamu za rok może dwa i tyle.
Maca żeby nie odejść za darmo podpisał taka klauzulę. To zupełnie inna sytuacja niż gdyby był dostępny na rynku.

Cena to kwestia umiejętności, kontraktu, wieku i umiejętności. Delap był tani bo miał klauzulę.

Losowy ekitike? Xd polecam sprawdzić co z kolegami delapa u 23 zrobił ekitike w meczu Francja Anglia.
Ekitike już raz był brany przez topowe ekipę czyli PSG więc on już był uznawany za wielki talent.
Rywalizacja w ekipę PSG była nie od wygrania, ale u nas też jest pewien chłopak który przegrał rywalizację z hazardem

Nie powiem, bo jestem w chuuj ciekawy jak mu pójdzie w lidze angielskiej. Będziemy wiedzieć czy dobrze zrobiliśmy nie wchodząc po niego.

1 polubienie

Widzę scouting na WSB skończony i świetna ocena dokonana. Gratuluję.

No ja żałuję, bo jeśli skończy się to na cenie poniżej 30mln euro (chociaż w mediach słychać różne wersje, od 25 do 40mln euro od strony City), to to był ruch warty ryzyka. Tam jednak po odejściu KdB i fakcie, że Foden może grać z boku, to ma dużo więcej miejsca do gry.

1 polubienie

Ale co tu żałować? Będzie Wirtz, a profil Cherkiego jest zbliżony do Floriana.

w przyszłym tygodniu…jeszcze możemy po niego pójść jak skończą się bawić z Leverkusen.

Jestem bardzo ciekaw czy Guardiola jak to ma w zwyczaju wykastruje Cherkiego

1 polubienie

flekken here we go do bayeru. chyba wiemy gdzie trafi kelleher

1 polubienie

Tijjani Reijnders przechodzi do City. Oglądał ktoś AC Milan w tym sezonie? Dobry zakupy czy nah?

@CzerwonyMarek , @dexter Dzięki za odpowiedź panowie. No to kurevsko nedobre novinki w takim razie, ale to tylko powinno nas jeszcze bardziej zmotywować żeby dopiąć Wirtza.

Niestety bardzo dobry. Gdyby nie MacAllister i Szobo to sam bym go tu bardzo chętnie widział.