Kozak transfer, szkoda że nie do nas ![]()
A oni nie mieli jakichś zarzutów w związku z łamaniem FFP? oO Przepalali kasę zimą, a teraz taki transfer, zaraz wjedzie Cherki, a to pewnie nie będą ich ostatnie słowa. Chuja warte to wszystko.
Ja mam kompletnie inne zdanie na temat Holendra i w ogóle mnie ten transfer nie grzeje. Jak będą się tak “wzmacniać” to znowu skończą za nami i Arsenalem.
No i trudno niech tam idzie. My czekamy na Wirtza i Kerkeza narazie. Bedzie dobrze
Potem musimy kogos sprzedac i moze nowa 9 sie pojawi
City i kara za zarzuty? ![]()
Prędzej Premier League będzie musiała Manchesterowi zapłacić za straty moralne niż oni dostaną karę. No chyba, że za te zarzuty PL odbierze punkty Evertonowi czy innemu Forest.
Ten transfer pokazuje zjazd city. Czy holender to zły piłkarz? Nie absolutnie. Jest całkiem dobrym graczem, ale on ani w reprezentacji, ani w lidze mistrzów nigdy nie bił się o najwyższe laury. A ma już 27 lat i ciężko sądzić że zrobi wielki progres. Nikt nie dałby go do pierwszej 10 najlepszych 8 na świecie, a i o 15 byłoby ciężko. Dodatkowo co teraz myśleć o gonzalezie sprowadzonym za 60m pół roku temu? Któryś z nich będzie grał malutko.
Jak przypomnę sobie że wcześniej ściągali takich graczy jak D. Silva, Aguero, kdb, mahrez, Walker, mendy, rodri, bernardo Silva to widzę znacząco różnice jakości w porównaniu do aktualnych ruchow.
Guardiola odejdzie po sezonie. To jego ostatnie podrygi, kupuje szrot, transfery takie trochę chaotyczne, przepłacane. Jedynie chyba czeka czy Rodri jest w stanie po takiej kontuzji ich udźwignąć. Ale sądzę że Slot ma go na widelcu jeśli ziści się wszystko, czego potrzebuje w to okienko. Należało się łysemu już za Kloppa za te wybielanie oszustów finansowych i pomoc sędziowską. Niestety Niemiec nie doczekał się końca City u nas a dopiero za Arne się to dzieje.
Mam podobne zdanie. Dałem komentarz w podobnym tonie na facebooku, pod informacją. Wyszło na to, że się zbłaźniłem, nie mam pojęcia o futbolu i same reakcje “haha” ![]()
no beka, beka. To taki piłkarz pokroju Szobo - fajnie że jest, ale oblicza nie zmieni i nie sprawi że środek pola będzie w City hegemonem jakim był…
Oby czas oszustow sie skonczyl-na pohybel calemu menczysterowi ! ![]()
Trochę się nie zgadzam. Dla mnie szobo już jest półka wyżej. Dodatkowo w momencie transferu za takie same pieniądze miał 22 lata więc dalej ma czas na spory rozwój. Jest też kapitanem Węgier i to najmłodszym co może sporo mówić o jego dobrym charakterze/mentalność i po tych dwóch latach jak najbardziej to potwierdzamy jako kibice.
Dodatkowo u nas na jego pozycji była dziura więc tym bardziej pasował.
Oni ostatnio bardzo przestrzelaja z transferami.
Doku to Harlem globtroter. Więcej macha nogami niż pożytku z tego. Savinho może za 2-3 lata. Na ten moment za słaby na mistrza Anglii. Kovacic? Średniak po sporej liczbie kontuzji. Potrafi zagrać topowe mecze ale rzadko. 2 młodych stoperów? Melodia przyszłości. Na ten moment nie było top top talentami. Rodriguez? Bez rodriego nie grał za wiele. Po powrocie i kupnie holendra to już wql murawy nie zobaczy.
Marmoush? Jedyny chyba zawodnik który wchodzi i może nic się o mistrzostwo Anglii z nim w składzie, ale pensja skandaliczna. No i też już nie młodzieniaszek.
To pokazuje że choć pieniądze duże są wydawane to jakość tych graczy absurdalnie spadła na dół. Dodam że ich jedynym prawym obrońca jest Rico Lewis czyli mega przeciętniak. Oczywiście nigdy nie lekcewaze Guardioli, ale jest to najsłabsze city za jego kadencji na ten moment.
Czemu zjazd? Sam jak piszesz nie jest złym piłkarzem. 27 lat, Salah miał 25 przychodząc i dużo słabszy status w Serie A. Czy dwa lata to aż taka różnica? Jak wypali choć w połowie tak jak Salah to będzie świetny transfer dla nich. Oczywiście oby nie, ale nie można tego z góry wykluczać. Reijndersa można śmiało umieścić w niejednym rankingu TOP10 „ósemek”, oczywiście i w kilku się nie znajdzie. Jednym z filarów kadry Holandii w ostatnim czasie nie stał się przypadkiem.
Porównanie do Nico. Nie dość, że to inny profil gracza, to to niewypał, nie trzeba grać niewypałem do końca kontraktu.
Walker, Mendy, Bernardo? Nie przesadzajmy. Nie wiem w czym te transfery miałyby być „wow” w porównaniu do Reijndersa.
W ten trend dziwnych ruchów transferowych wpisuje się niedawna sprzedaż Alvareza do Hiszpanii, dla mnie to jeden z najdziwniejszych decycji City, szczególnie w obliczu kontuzji i wieku KdB, który właśnie odszedł z MC.
Heh. Salah przychodząc do lfc miał 14 goli 2 lata wcześniej i w ostatnim sezonie miał 15g 13 a w samej lidze. juz wtedy był jednym z najlepszych w lidze. Dodatkowo wszyscy wiemy że salaha wyskoczył jak z procy po transferze do nas. Nie można oczekiwać że każdy tak zrobi. To tak jak by młodego gracza porównać do yamala i powiedzieć że nie jest utalentowany bo nie robi tego co on
Nie zgadzam się. Na jakiej podstawie? Czy on z milanem się bił o cokolwiek? Nie 8 miejsce. W lidze mistrzów chłopcy do bicia. Z Holandia? Pomijając że żaden z niego filar (ale to tylko moja opinia) to ta Holandia o tak nic nie wygrywa. On nie ma 27 lat a nie wie jak to się bić o najlepsze trofea.
Obaj gracze całą karierę grają na pozycjach 6.8
Przypominam że rodtugueza kupili pół roku temu!!!za 60 baniek. A wraca rodri. Jeśli oni już wieża że to niewypal po 0.5 roku to tylko potwierdza że obnizaja poziom swoich zakupow. Zapomniałem jeszcze o chyba najgorszym czyli nunesie
Walker od lat był najlepszym PO w lidze jeśli chodzi o fazę def. I kupili go od rywala tottenhamu. Zobacz proszę co mendy i Silva wyprawiali w lidze francuskiej gdzie zdobyli mistrza będąc przed PSG i w lidze mistrzów gdzie odpadli dopiero w półfinale. Dodam jeszcze w jakim wieku byli i jak wiele klubów się o nich biło. Wtedy zrozumiesz jaka jest różnica między tamtymi wzmocnieniami a tymi robionymi teraz
Reijnders miał teraz 10G5A gając z pozycji 8. Genialny wynik. Co z tego, że Salah wyskoczył po transferze? Reijnders też może. Chodzi mi o ocenę w momencie transferu. Po fakcie to można zawsze udawać najmądrzejszego.
Jeśli umiejętności indywidualne zawodnika oceniasz na podstawie tylko i wyłącznie wyników zespołu, to niestety mam troszkę inną filozofię. Jak widać we Włoszech miał wyrobioną opinię:
Twoją logiką i Marmoush byłby bez sensu. 26 lat, brak walki o nic w karierze, większość kariery na słabiutkim poziomie. Ja się nie zgadzam z tym, no ale to Twoja argumentacja.
A to każda 8 gra tak samo? Profil zupełnie inny. Nico mogli kupić nawet i tydzień temu, jak uznali, że nie dowozi (a nie dowozi) to szukają wzmocnień. Nikt nie mówi, że nie obniżają. Mowa o tym, że Reijnders nie jest transferem który by to potwierdzał.
Po prostu przy pozostałych wymienionych w momencie transferu nie robili aż takiego wow. Wiadomo, że niemal każdy transfer City można uargumentować, bo to topowy klub, kupujący topowych zawodników w większości. Reijnders to filar Milan i Holandii, a to nienajgorszy poziom.
Jego Milan zajął 8 miejsce Roma salah 3. Tak, to jak grasz wpływa na wyniki zespołu.
Nie, oceniam ja na podstawie szeregu obserwacji i okoliczności. Jeśli jednak jakiś zawodnik ma dalej 27 lat i z żadną drużyna nie bił się o żadne trofeum to nie można go nazwać topowym. Szczególnie jeśli mówimy o takich pozycjach drużynowych jak właśnie środek pola. Topowy on będzie jak w city będzie wygrywał z topowymi graczami. Oceniam go też na pdst tego co widziałem w meczach z jego udziałem. Jednak tego nie da się przedstawić w danych.
Czytaj proszę ze zrozumieniem! Gdzie ja napisałem że to transfer bez sensu??? Uważam że to dobry transfer. Po prostu są to gracze półka niżej niż kupowali wcześniej.
Po raz kolejny. Czytaj ze zrozumieniem. Jeśli pół roku po za zakupie za 60 m kupują kolejnego gracza gdzie na tej pozycji też już nie tak dawno kupiło graczy (gundo, kovacic) to tylko świadczy k tym co pisałem. Obniżyli poziom swoich transferów. Co z tego że to inny profil? Nie upchasz 2 zawodników na boisku bo mają inny profil.
Jeżeli genialnie grający 22 l bernardo który odebrał mistrza hegemonowi z PSG i byli w półfinale z monaco lm o którego bila się cała Europa to nie jest transfer wow no to ok. To samo mogę powiedzieć z Mendyk który w monaco pogral tylko rok bo tak imponował. Półfinał lm to ten sam Vibe co 8miejsce w serie a w jednej z lepszych ekip. Aha
No popatrz, a rok temu Milan z Reijndersem był drugi, choć i Salah był wicemistrzem). Mimo to wciąż uważam, że oceniać piłkarza głównie przez pozycję klubu w tabeli to można było w podstawówce. Andy Robertson pozdrawia.
Osobna kwestia jest to, że nikt nie neguje umiejętności Salaha, tylko to, że w momencie transferu mało kto nazywał to hitem. Szczególnie po nieudanej przygodzie w Anglii. A wiek i pozycja w Seria A podobna. A Reijders wygrał tam nagrodę ligową przy okazji.
Bla, bla bla
Myślę, że to Ty powinieneś przeczytać ze zrozumieniem. Użyłem Twoich argumentów o Reijndersie w porównaniu do Marmousha, który nie wypada lepiej, a wręcz gorzej w momencie transferu. Stosując się tylko i wyłącznie do Twojej narracji.
Ponownie możesz przeczytać ze zrozumieniem. Nikt nie mówi, ze nie obniżyli jakoś transferów. Mowa o tym, że Reijdners tej tezy akurat nie potwierdza. Nie upchasz dwóch, dlatego jednego posadzisz. Gdzie problem? Mają na siłę grać do końca kontekstu Nico, bo Tobie coś nie pasuje? A to że inny profil oznacza, ze istnieją warianty gdzie można zagrać na dwie „ósemki”, ale to już kwestia trenera.
Możesz sobie porównać do drugiego miejsca i półfinału ME gdzie był filarem. Porównanie wygląda już inaczej.
No, ale jak dla Ciebie głównym czynnikiem oceny (niezależnie od tego co mówisz) jest wynik całej drużyny, to się nie dogadamy. Robertson, Van Dijk, Konate, Firmino, Mane, sami multimedaliści przed przyjściem do LFC. I choć oczywiście pojawiły się jakieś tytuły w ligach typu Austria czy Szkocja, to w ligach top5 nie walczyli o nic. A jak widzisz, nie wykluczyło to u nich umiejętności.
Uroki młodości, kto w czasach szkolnych nie skreślił zawodnika, bo w momencie transferu go nie znał niech pierwszy rzuci kamieniem.
Wizja transferu Wirtza tak niektórym przysłoniła oczy, że teraz pozyskanie przez rywala absolutnie topowego pomocnika z Serie A nazywają szrotem xd
Wszyscy płyniecie - kajek wgl porównując go z Salahem czy pisząc że jest gorszy od Szobo, wy że Reijndersa ktoś nazywa szrotem, albo że ktoś go nie zna. Znają znają… Tu chodzi o to że z takim grajkiem w składzie to City nie będzie trzęsło ligi jak przez ostatnie 10 lat, a domyślam się że przychodzi on tu z myślą o 1 składzie i wskakuje w buty Kovacicia, czy jest lepszy od Chorwata? Mam ogromne wątpliwości. To bardzo dobry piłkarz, ale poza motorkiem w dupie to on wybitny nie jest. Gra w Milanie, nie trudno się tam wyróżnić, w Holandii nie ma w kadrze nikogo lepszego na jego pozycji. Tyle i aż tyle. To 70 baniek, nie mało.
Szczerze? Już bym wolał do nich Tielemansa, ale to ich wybór i tak oglądam Milan i kadrę Holandii.
No wiesz, ktoś kto zna Reijndersa nie porównywałby go do Nico Gonzaleza.
Ja żadnych, ale czas pokaże.
Też bym wolał, czym słabsze City tym lepiej dla nas.