Transfery w Premier League

Bardziej szrotem nazwałbym Khusanova czy jak mu tam albo tego Hiszpana z Porto za spory hajs. Ten Holender jest dobry, ale przepłacony.

1 polubienie

Reijnders za taką kwotę to świetny transfer i nie ma co p…lić. Na szczęście zimowe wzmocnienia City były moim zdaniem bardzo dziwne, eksperymentalne i chybione. Mam szczerą nadzieję i przekonanie że w przyszłym sezonie nadal będziemy lepsi od nich, patrząc jak działamy na rynku.

Cała ta zbędna rozmowa zaczęła się od tego że stwierdziłem że takie transfery pokazują że city ściąga graczy półka niżej niż wcześniej. Wcześniej ściągali najbardziej utalentowanych graczy Europy jak; kdb, Aguero,haaland, Sterling, sane, mendy, Dias, d. Silva, b. Silva, gundogan lub bardzo mocne nazwiska na angielskim podwórku jak Walker, mahrez grealish, stones. Jedni poradzili sobie lepiej inni gorzej ale to były topowe jednostki. Teraz ściągają 27 letniego dobrego pomocnika. Jednak to niższa skala niż tamci wcześniej i tyle. Dodatkowo wspomniałem że mimo że na tej pozycji czyli 6.8 mają już rodri, kovacic, sprowadzonego rok temu gundo i za 60 m pół roku temu Gonzaleza. Rodri prawie na pewno bd grał. Zostaje jedno miejsce dla holendra co pokazuje że Hiszpan kupiony pół roku temu za 60 już jest za słaby. Czyli dalej potwierdza teze o tym że city zaczęło kupować piłkarzy słabszych.

Ostatnie? Doku, nunes, savinho, khusanov czy to są nazwiska choć w połowie tak dobre jak te wyżej?

8 polubień

Marmoush albo Cherki. Masz rację.

A ja sie zgadzam z Kajajojek. Mimo wszystko City robi transfery jakby chciało byc w cieniu. Może jest tam większy plan, ale Guardiola chyba potrzebuje przerwy. Rozwód, tyle lat w epl (mocna rywalizacja z Kloppem). Mam nadzieję ze ten sezon to potwierdzi i ze chlop potrzebuję zmiany otoczenia, bo trenerem jest wybitnym.

1 polubienie

Ta praca jest skrajnie wykańczająca. Nie ma się co chłopu dziwić. Wystarczy zobaczyć zdjęcia kloppa z ostatniego sezonu i te z dziś przepaść.

Ja tu upatruje też drugiego dna. Z city w zeszłym roku odszedł dyrektor sportowy (formalnie dopiero teraz) który budował całe city szejkow a wcześniej to on wybierał pepa w Barcelonie. Nie ma co udawać wybitny fachowiec. My również w lfc powinniśmy wiedzieć jak ważna jednostka jest osobą dyrektora sportowego i cały ten dział.

Teraz rządzi tam Hugo viana (fani FM koło 2010 powinni pana kojarzyć). Na ten moment widać różnicę. Jeżeli dodamy do tego mentalnie zajechanego guardiole, może się okazać że nie będą dla nas w tym roku tak groźni.

2 polubienia

1 polubienie

Co tu się zadziało :open_mouth:

Jestem bardzo ciekaw tego transferu. Jeszcze przed startem sezonu był to mój nr 1 dla nas. A trakcie sezonu Ryan grał dobrze, ale “Milos” przekonał mnie bardziej.

No i co Guardiola zrobi z tymi stoperami
Gvardiol, ake, akanji, Dias, stones, khusanov, młody brazol. A na prawej stronie

Rico Lewis xd.

1 polubienie

Miłość Kerkez zyskał miłość wszystkich tutaj

2 polubienia

Guardiola bez nieograniczonych środków nie jest nic w stanie zrobić

Szczerze powiedziawszy ciężko to ocenić. On tylko 4 razy nie zdobył mistrza W swojej karierze.

Ciężko mieć też do niego pretensje że wybiera sobie dobre miejsca do pracy. Ten sezon będzie takim troszkę wyzwaniem dla niego i zobaczymy jak sobie poradzi

Miłość Kerkez dołącza do grupy Salach, Edwart i Niuniez

5 polubień

Czyżby Mikel Arteta wytyczał trendy, a Pep stał się tylko naśladowcą?
To teraz jeszcze powinni w city ze dwóch DM sciagnac

Weź bo aż mnie mdli jak to widzę i przypominam sobie posty tej osoby

2 polubienia

United ładnie idzie: Cunha, Mbuemo, podobno w kontakcie z Gyokeresem.

Oni wiedzą, że na boisku są też obrońcy, pomocnicy i bramkarz? Amorim chyba chce zastosować odwróconego Artete i grać tylko napastnikami.

1 polubienie

Wiecej szrotu, przyda im sie. xD Cunha ma z glowa, ten Mbuemo to jest lamus warty 10 milionow. Jedynie ten Gyokeres moze odpalic, ale moze tez nie odpalic jak jakis Niuniez.

Najlepszy gracz Wilków i 4 strzelec Premier League w tym sezonie nie brzmi źle jak na drużynę z końca tabeli. Gyo to trochę niewiadoma, ale mimo wszystko rozchwytywany zawodnik, rozważany przez vice mistrza, więc też byłby to mocny transfer, a czas pokaże czy się obroni (o ile przyjdzie).

2 polubienia

to ile wart jest Isak? Jeśli patrzeć proporcjonalnie do liczby goli to jakieś 12 baniek?