Transfery w Premier League

Ciekawe czemu ten Kalimuendo nie budził zainteresowania większych klubów.
30 kk euro wygląda jak promocja za niego.
2002 rocznik, W ciągu ostatnich dwóch sezonów prawie 30 bramek w samej Ligue 1.

Bardzo fajne, przemyślane, ruchy Nottingham.

Ndoye też już strzela, a Hutchinson to pokrój Elangi.

McAtee to z kolei taki Elliott Obywateli. Za słaby by regularnie grać, za dobry by być wiecznym rezerwowym. Gwiazdor wszystkich młodzieżówek.

Mogą być jeszcze mocniejsi niż przed rokiem. A już byli mocni. Powalczą o puchary.

5 polubień

Pełna zgoda. Z napastnikow u23 tylko on był na poziomie ekitike jeśli chodzi o liczbę goli i asyst. Bardzo jestem go ciekaw.

Miałem obawy co do NF po stracie elangi ale końcówka okienka bardzo mocna i znowu uważam że namieszają tylko tym razem nie będzie to zaskoczeniem

Jeszcze masz Samu w Porto 21 lat i nieźle liczby wykręcił, ten sezon też rozpoczął od dubletu, mówiło si ęcoś, że Sroki spróbują go wyciągnąć i temat ucichł

Tak utalentowany silny chłop, ale jak sprawdzałem za zeszły rok kalendarzowy to ta dwójka się przebijała w statystykach g/a

Blisko też gdzie był sesko.

Ciekawostką jest to że Samu był już właściwie w Chelsea, ale w trakcie negocjacji coś nie wypaliło i wrócili z Felixem. Kosmos.

@spawacz masz rację, ale pieniądze jakimi dysponują kluby premier league pozwalają mi sądzić że ich rezerwy są w stanie do ćwierćfinału dojść.

NF może być mocne, ale w tym sezonie mają Ligę Europy. Ciekawe jak sobie poradzą z grą co 3 dni na pełnych obrotach.

1 polubienie

NF dopina kolejny całkiem mocny transfer.

Arsenal wyrównał ofertę Tottenhamu za Eze, zawodnik preferuje transfer do vicemistrzów Anglii.

Tak więc arsenal ma teraz wszystko aby zostać już mistrzem Anglii. Szeroka kadra. Bardzo mocna defensywna. A lud i tak powie, że to liverpool jest głównym kandydatem bo wydał pod 300 mln funtów… Jak to jest, że inni mogą wydawać co rok tyle i nikt nie powie, że szastają kasą a u nas ciągle jakies powody są, że musimy wygrywać, chociaż jesteśmy daleko od czołówki w wydawaniu , na czysto,

2 polubienia

eze w arsenalu za 60 mln funtów
kanonierzy wygrali z kogutami wyścig o eze

Wszystko? Mentalności sobie nie kupią, a jej nie mają.

Zresztą przyszedł Eze, a wypadł Havertz, który w poprzednim sezonie strzelił więcej bramek niż Eze.

Ten Eze to mocno chimeryczny grajek, w tamtym sezonie tylko końcówce sezonu miał spoko.

3 polubienia

Arsenal ma wszystko, oprócz trenera :wink: A tak poza tym to masz rację, po transferze Eze będą jakieś 280 milionów na minusie. My natomiast wydaliśmy na czysto tylko ok.120 milionów, różnica wielka, ale to nie nasz problerm. Arteta sam stwierdził że cały czas muszą kopać i kopać, podejrzewam że chodziło mu o dołki, ponieważ to prawdopodobnie będzie jego ostatni sezon w Arsenalu a jak wiemy to kto dołki kopie itd… Za swojej kadencji na transfery wydał około 900 milionów Euro, a ze sprzedaży zarobił ledwie 230 milionów, przy okazji zdobył zdumiewające dwa Puchary Anglii :money_mouth_face: :money_mouth_face: :money_mouth_face: Z tego co słyszałem to Arsenal jest też w nieciekawej sytuacji jeśli chodzi o PSR ( Ciekawe dlaczego) i wcale bym się nie zdziwił jeśli Arteta swoim “kopaniem” nie zakopie na stałę Arsenalu gdzieś w okolicach miejsc 4-8.

W sumie jakos mu sie w CP nie przygladalem ale w representacji jak wchodzil to wygladal na wolnego. Bardziej jak 10 niz jak skrzydlowy.
Czy to bedzie dla nich taki upgrade na skrzydle to nie wiem. Dodatkowo on ma jakies tam bramki, ale bardzo duzo strzalow oddaje. Chociaz w sumie to moze taka taktyka- tak jak tutaj o Ekitike pisano

Uwielbiam to umniejszanie Arsenalowi. Trener trenerem, cieszmy się że to Arteta tam siedzi, ale kadrowo oni na prawdę świetnie wyglądają. Problemem są kontuzje jednak, więc siłą rzeczy kadra musi wyglądać okazalej, ale sądzić, że ten Eze to będzie taki sobie grajek to wg mnie trochę przesada. Nie jest to Olise, ale wg mnie niewiele mniej ważny i to dzięki niemu właśnie wyrwa po Francuzie aż tak nie bolała. Nie postrzela sobie jak w CP jeśli mowa o ilości strzałów, ale w Arsenalu będzie miał lepsze pozycje, lepszy team do gry i to się tam na prawdę może udać. No i wyrwanie grajka z rąk Spurs, to dla nich dodatkowy bonus (a ja żałuję, bo wg mnie mógłby zostać gwiazdą Totków, w Arsenalu będzie jednym z wielu, ale za to z dużo większymi szansami na jakieś trofeum, np. za najwięcej punktów w kilku sezonach wstecz).

8 polubień

Arsenal to, Arsenal tamto. Ja rok w rok slysze jakimi to oni nie są faworytami. Szkoda ze to jest klub który nie obraca słów w czyny.

1 polubienie

Będą mieli w tym sezonie w ataku komfort jaki do tej pory miało LFC. My sprzedając Diaza się osłabiliśmy, okrutny los zabrał nam Diogo. Duży transfer dla Kanonierów.

1 polubienie

Tez nie rozumiem umniejszanie Arsenalowi. Przecież oni zrealizowali wszystkie swoje opcje transferowe. Ich atak został wzmocniony 3 zawodnikami w tym okienku, a do tego żaden nie opuścił klub. W środku doszedł Zubimendi. Obrona również obsadzona. Mają skład na walkę na kilku frontach.

U nas opcje obecnie na środek obrony i prawą stronę to głównie Joe Gomez, gdyż Bradleya więcej nie ma niż jest. Środek jeszcze jest ok, ale atak to już kopia opcji ataku Arsenalu z zeszłego sezonu, czyli brak opcji.

Nie chce mi się wierzyć że wypychany z klubu Chiesa po ostatniej bramce nagle wrócił do łask Arne. Najzwyczajniej nie mamy nikogo innego i nie możemy go puścić. Założę się, że Gapko z jedną nogą bedzie grał więcej niż szans dostanie Rio.

Musimy liczyć na dużo szczęścia odnośnie formy jak i unikania kontuzji naszej podstawowej 11, a przypominam, że już w poniedziałek gramy w Newcastle i patrząc na angielskie forum oni wręcz nienawidzą Liverpoolu za cały sytuację z Isakiem i oczekują krwi, łamania kości (dosłownie) w tym meczu. To będzie najbardziej agresywne i toksyczne środowisko w jakim przyjdzie nam grać w tym sezonie. Zresztą zawodnicy też są wściekli i obawiam się, że ktoś może złapać kontuzję z naszych przez ten mecz.

2 polubienia

N - Gyokeres, Trossard, Jesus
PS - Saka, Madueke
LS - Martinelli, Eze

N - Ekitike
PS - Salah
LS - Gakpo, Ngumoha
oraz Chiesa…

Wiadomo, że Salah jest niezniszalny i robi staty za dwóch, ale w przypadku kontuzji Ekitike czy Gakpo robi się niezła sraczka.

4 polubienia

Ach Ty nieladny no ! jak tak mozesz wykladac kawe na lawe?
To Ty nie wiesz,ze mamy jeszcze Rio,Florka i Sobo albo zrobimy szachy 5D i wystawimy Wataru a jak trwoga do Boga eee to do …Alissona :grimacing:

Wiec po kiego diabla nam kolejny napastnik a tak w ogole to bedzie na 110 % sic! Isak …no chyba ze jednak nie i bedzie :black_circle: wiadomo co.

Dokładnie. Nasza głębia składu obecnie to jakiś dramat.

Jejku jaka tu jest niewiara. Te ruchy Arsenalu to śmiech na sali. W porównaniu do nas śmieszne opcje.
Ich stoper to wiadomo że jest dopiero 8 graczem na tą pozycję.
Zubimendi to solidne wzmocnienie nic więcej. Pamiętajmy że stracili “podejrzanego o gwa.lty” który bardziej pasował do ich stylu fizycznego.
Eze to nie skrzydłowy. Brakuje mu tam gazu. To gość na dychę a tam gra odegaard.
A gyokeres to flopp. Fizol który dołoży kilka goli z dołem, a na top10 będzie ciałem obcym. Do tego stracili niedocenianego havertza.
Madueke jako zmiennik to solidna opcja nic więcej.

Moim zdaniem to idealne wzmocnienia do wypełnienia swojej roli. Czyli straszyć 3/4 sezonu by na koniec zostać z jakim śmiesznym pucharem kurakao albo niczym.
@HarveyWalters totek to lut szczęścia. Piłka nożna też oczywiście jest nieprzewidywalna, ale pewne rzeczy można zaobserwować i wyciągnąć wnioski. I np jest taki wniosek że od 3 lat słyszę o Arsenalu że to już ten sezon, już napewno, a oni stracili do nas kilkanaście pkt w zeszłym sezonie. Nie 2 czy 3.

Ps. Tak dla pewnego eksperymentu. Załóżmy że gyokeres okaże się flopem co jest bardzo możliwe patrząc na jego sparingi i pierwszy mecz oraz historię z gry w Portugalii z topowymi ekipami czy odbicie się od b&a. To co wtedy ma za alternatywę Arsenal?

2 polubienia