Transfery w Premier League

Oni maja tyle ze sprzedazy swoich grajkow ze i tak nie sa as tak stratni jakby sie wszystkim mialo wydawac. Zarabiaja ogrom kasy na sprzedazy.

Cunha coraz bliżej United. Ten sezon ma na prawdę dobry, upgradem w stosunku do Hojlunda też z pewnością bedzie :smiley:
Mam nadzieję, że my zaskoczymy kimś jeszcze lepszym.

@CzerwonyBartek to się wydaje taki “transfer” w stylu Bellinghama, czy choćby Barelli co jakiś czas przypominanego. Po prostu media podłapały temat i grzeją, a my raczej nawet nie będziemy próbować, bo strasznie drogi będzie, zarówno w zakupie, jak i utrzymaniu, a do tego zdrowie niepewne i NUFC też raczej sprzedać go nawet nie będzie chciało. By musiał on bardzo chcieć odejść i ten transfer sobie “wywalczyć”

1 polubienie

@Loku64 warunki trochę się zmieniły. Oszczędzaliśmy cały rok, zapowiada się sprzedaż kilku drogich zawodników No i jesteśmy świeżo upieczonym mistrzem Anglii. Można teoretycznie zakładać, że będzie 200 może 250 mln brutto na wydatki.

Bardzo jakościowy transfer by to był, aż rzadko spotykany w ostatnich latach w united.
Wezmą jeszcze Delapa i mogą na nich budować ofensywę. Przypominam, że Cunha świetnie czuje się w roli lewego atakującego w systemie 3-4-3, a więc jest skrojony pod taktykę Amorima.
Wiadomo wciąż jest tam syf, ale coś czuję, że Portugalczyk może odbudować ten klub i staną się naprawdę groźni za sezon- dwa.

Co do zaskoczenia kimś lepszym to Isak byłby idealny, lecz niestety Newcastle go raczej nie puści w przypadku kwalifikacji do LM.
Optowałbym za Ekitike. Fakt, oglądałem tylko jeden mecz z nim (sobotni z Lipskiem), lecz zrobił na mnie duże wrażenie. Stylem gry bardzo przypomina Isaka. Potrafi kreować, zejść do boku i wykorzystać szybkość i drybling, ma odpowiednie warunki fizyczne, a także wydaje się mieć poukładane w głowie.

Ogólnie mam podobne zdanie, ale groźni to oni mogą być za 4/5 sezonów.

1 polubienie

Szczerze powiedziawszy mam nadzieję że z godzą się go sprzedać i właśnie takiego Ekitike czy Davida sobie kupią w jego miejsce. Na ten moment wydaje się że będzie dużo opcji na rynku transferowym. A liczę na Isaka no bo to jednak byłaby najlepsza możliwa opcja według mnie.

Ekitike czy David to zawodnicy bardzo dobrzy z aspiracjami na top. Na papierze idealny materiał dla Newcastle. My powinnismy celować w absolutny top bo sprowadzenie diamentów do oszlifowania czasem wychodzi bokiem (Oh Darwin)

1 polubienie

Moim zdaniem bd próbowali kupić Alvareza albo ekitike. Isak w momencie awansu Newcastle do LM wydaje się po za zasięgiem. Atletico ma słabiutki sezon. Myślę że bd próbować go wyjąć za jakieś 100. Jeśli się nie powiedzie to ekitike za 60. Francuz powinnien być zadowolony, my kupujemy perspektywicznego ale już ładującego bramy “mini isaka” a sam francuz też powinnien być zadowolony.
Liczę też że odejdzie jota, a wtedy może pójdziemy po Davida. Może nas jeszcze hughes zaskoczy.

Wszystkie nasze transfery były z tego gatunku - diamenty przed szlifowaniem. Chyby tylko Thiago był jedynym zawodnikiem z top topów i elit.

Myślę, że Thiago to nie jest do końca dobry przykład. Owszem był to top ALE nie był to zawodnik wchodzący w najlepszy wiek tylko w najlepszym wypadku mający przed sobą jeszcze 3/4 lata gry na najwyższym poziomie. Dobrym odniesieniem do potencjalnego transferu Alexandra Isaka byłby Virgil Van Dijk a nie Thiago. Thiago to transfer pokroju Milnera albo Joe Cola gdzie bierze się pod wzgląd ryzyko, że najlepsze lata ma już za sobą w innym klubie. Chociażby transfer Barelli, Kimmich lub Lautaro byłby ruchem tego typu. Transfer Mane do Bayernu był ruchem typu Thiago i się nie sprawdził. W zasadzie takie transfery nie mają marginesu błędu. Albo zawodnik sprawdza się od kopa albo szuka się najlepszych rozwiązań bo 30 puka do drzwi. Isak ciagle jest relatywnie młody, dlatego też cena za niego zdecydowanie byłaby bolesna.

@FranekDolas pisałem post na raty. Przeczytaj całość bo dodałem dlaczego ALE. Dla mnie VVD był piłkarzem tego kalibru.

Nie ma żadnego ale. Thiago w momencie przyjścia do nas miał status gwiazdy. Może już nieco podstarzałej, ale jednak gwiazdy. Piłkarza tego kalibru klub od dawna nie kupił.

@CzerwonyBartek miałem na myśli czysty status. Żaden piłkarz przychodzący do klubu od lat nie miał takiego statusu jak Thiago. Wielokrotny mistrz z gablotą pełną trofeów. To był jedyny przypadek, że klub ściągnął kogoś takiego. I nie, Milner absolutnie nie może być porównaniem. No chyba, że wiekiem.

Owszem, Isak zalicza się do najlepszych napastników globu, tylko do ścisłego TOPu moim zdaniem potrzeba udowodnienia jakości w LM i grania co 3 dni.
Isak na razie w tej kwestii pozostaje lekką niewiadomą.

Oczywiście dużym krokiem byłoby dla niego granie w najbardziej utytułowanym klubie w Anglii, gdzie oczekiwania w każdych rozgrywkach są zawsze bardzo duże. Inaczej jest w Newcastle, jasne, mają duże aspiracje, a kibice rozmarzyli się na temat kolejnych pucharów do gabloty. Natomiast dobrze wiemy, że to inna para kaloszy jednak i miejmy nadzieję, że chęć odejścia u Szweda pojawi się w lecie.

Przecież Isak strzelał już w LM i to całkiem niezle.

W 6 meczach jedna bramka… rzeczywiście, niewiele mu brakuje do Lewandowskiego, całe 104 bramki xd

1 polubienie

Isak może nie wytrzymać gry co 3 dni z taką presją i metką o wartości ponad 100 milionów funtów.

Wydawalo mi sie ze zrobil wiecej. No coz.

Tak czy siak nie ma lepszych opcji na 9 od niego. To moze byc naturalny rywal dla Haalanda.