Trent Alexander-Arnold

A to on grał. Nie no serio wczoraj Portugalczyk był najgorszym Portugalczykiem na boisku, a to był wyczyn bo Jota nie dojechał.

Trent wczoraj kapitalny występ. Raz dał się zrobić Amrahamowi, ale tak to świetny mecz.

3 polubienia

Mam takie samo zdanie jak panowie powyżej. Uważam że głównym powodem takiego stanu jest to że grając trochę wolniej, Arnold nie musi aż tyle biegać w te i w tamtą co sprawia że ma więcej tlenu na skupiano się na swojej roli. Wczoraj grał na mega szybkiego i sinego leao i wygrał z nim każdy pojedynek przy tym dalej w ofensywie mając sporu wpływ. Mam nadzieję że taktyka dawania mu odpoczynku w momentach w których jest już po meczu pozwoli mu zachować świeżość na kluczowe momenty sezonu

4 polubienia

https://x.com/GFFN/status/1837015062608740763?t=wiRVcS2YL6Ur2GeE8QxiCA&s=19

:joy:

Panowie, mam pytanko: Po bramce Konate on i Trent zrobili taka cieszynke pokazując cos na palcach. Dokładnie to samo pokazał Frimpong wczoraj w meczu z Feyenoordem. O co chodzi?

Po co grać w FMa, jeśli można mieć FMa na żywo :smiley:
A jeśli to prawda, to zobaczymy jakie Trent rzuci warunki nowego kontraktu, bo pachnie to jak 300k per week, które dostanie albo tu, albo w Madrycie.

2 polubienia

Mi się wydawało że pokazywali po prostu 2xA od Alexander-Arnold. Może Frimpong jest fanem :wink:

Tu jest wyjaśnione:

The sign represents A-Star, an organisation set up by the QPR defender Fitz Hall, the Everton and England forward Andy Johnson, Ken Bonsu and Ronnie Wilson to counter the increasing problems of violence among young people in Britain today. Mirroring the government’s message that “every child matters”, A-Star operates “to influence young people to be the best they can be and to realise that they themselves are stars.” A-Star also aims to offer real opportunities for all young people, by providing a wide range of activities in which they can take part and eventually even help them find employment in a chosen field.

3 polubienia

Podobno plotka, FSG się nie udało, może próbował też Arnold

Wiem w jakim klubie Trent mógłby wykupić udziały xD

W jakim? #znakiiiiiznaki

Widziałem, że na kilku kontach na twitterze zawrzało po wywiadze Trenta. Czyli wygląda na to, że musimy odpalić Van Dijka, żeby Trent przejął opaskę kapitana. Nie da się bardziej bezpośrednio przekazać swoich żądań niż sposób w jaki zrobił to Trent w tym wywiadzie.

No nie wygląda to wszystko dobrze, chyba trzeba się pogodzić z odejściem

EEEEEEHHHH, jeszcze pewnie pojdzie do Realu, ktorego z całego serca nie cierpię

Edit: swoją drogą niezbyt mi się te słowa podobają z vice, inspirującego na pierwszego, kapitana, but ok

A mi w sumie podoba się nie owijanie w bawełnę. Wolę to o wiele bardziej niż gadanie do samego końca że będzie dobrze będzie dobrze. Ma duże ambicje i chce wygrywać trofea a czas niestety ale mu ucieka. Do tego ten nieszczęsny Real na pewno będzie po niego łapy wyciągać a kto jak kto ale oni trofea zapewnić mu są w stanie.

Hmmm , temat Trenta jest polem do szerszej dyskusji. Moim okiem strata Trenta była by ciężka dla mnie jak strata takich zawodników jak Torres Suarez Coutinho a nawet Sterling , ale z drugiej strony według mojego odczucia po każdym z nich ból odejścia szybko minął . Strata Trenta była by duża bo wychowanek mega podania stałe fragmenty gry ale ma on również też wady , w sumie jak każdy zawodnik :slight_smile: można by się tu rozpisywać i rozpisywać :slight_smile: ale jakby jego kolejce miałby zająć Frimpong to aż tak mocno nie odczuł bym jego straty i trzymał za niego kciuki w tym Realu :slight_smile: ale to tak w skrócie na szybkości wyraziłem swój punkt widzenia

To niestety jest pokłosie minimalizmu naszych włodarzy. Wiadomo że bez trofeów nasi najlepsi zawodnicy będą chcieli odejść. A że Trent jest w najlepszym wieku dla piłkarza to jest łakomym kąskiem. Od 4 lat nie wygraliśmy poważnego trofeum. Brak wzmocnień obrony, brak wzmocnień pomocy. Za to kupujemy bramkarza na przyszłość i Chiesę do ataku który jest całkiem mocny. W tym sezonie też ani ma LM ani na PL nie ma szans

5 polubień

Może mam sympatię do tego gościa, ale biorąc pod uwagę jego wiek, jakość na tej pozycji czy nawet status wychowanka to jest on naszym najlepszym zawodnikiem. Druga sprawa, że pewnie odejdzie za darmo.

1 polubienie

Ja się nie znam ale czy z takimi zawodnikam nie powinno się rozmawiać i proponować im przedłużenie kontraktu wcześniej niż na rok przed końcem? Tak, żeby w razie braku porozumienia mieć jeszcze czas na ewentualną sprzedaż. Chyba z żadnego innego klubu nie odchodzi tylu zawodników za darmo jak od nas. Rok temu chyba tylko dzięki arabskej inicjatywie transferowej udało się trochę pieniędzy odzyskać ale na powtórkę raczej nie mamy co liczyć. Za rok zanosi się na straty wyjątkowo dotkliwe, które będzie bardzo trudno zastąpić z naszym budżetem.

Chciałbym się mylić, ale moim zdaniem w ostatniej wypowiedzi idzie wyczytać między słowami, że odchodzi po sezonie

Jezeli chodzi o personale odczucia moze i tak. Z perspektywy wlascicieli i klubu, ktory cienko funkcjonuje pod katem finansowym to jest tragedia. Torres, Coutinho, Suarez czy Sterling owszem - ich odejscie bylo ciosem. Tylko, ze lacznie za nich wszystkich zgarnelismy ~340 milionow euro, a za Trenta dostaniemy cale nic, oddajac jednoczesnie jednego z najlepszych kreatorow na swiecie.

TAA nie ma co sie dziwic - ma juz swoje lata, chec odejscia do klubu, ktory bedzie miec ambicje na zdobywanie trofeow jest czyms naturalnym. Nie kazdy jest Zubimendim, ktory chce po prostu swietego spokoju i w miare dobrej kasy. TAA na pewno jest swiadomy, ze u nas nawet jak cos uda sie wygrac… to bedzie to rzadko i nieregularnie, a jemu moze marzy sie byc w czubie caly czas.

Niech idzie, tutaj i tak następne trofeum przy dobrych wiatrach to może przed samą emeryturą by wygrał. Nikt na świecie nie ma takiej jakosci podań jak on. Lepiej dogrywać do Mbappe czy Bellinghama niż do kopiącego się po czole Darwina czy dziadka Salaha.