Trent Alexander-Arnold

Szkoda, że prawdopodobnie nie zagra swojego ostatniego finału dla Liverpoolu i to na Wembley

1 polubienie

Oby tylko trent wrócił na ligę

A na co potrzebny nam jest ten Trent po niedzielnym finale? Rozsądniej byłoby ogrywać Bradleya, żeby wiedzieć czy da radę wejść w buty Trenta czy trzeba kogoś topowego kupić. Trent resztę sezonu może przesiedzieć na ławce i się szykować na KMŚ z Realem. Dla mnie on już jest na okresie wypowiedzenia

1 polubienie

Nie jest wstanie. Odrazu mogę ci to powiedzieć

Jest w stanie. Na 20 meczów w sezonie bo resztę będzie kontuzjowany

1 polubienie

Pierwszy raz się z tobą zgadzam. Jeśli tmt z trentem jest przesądzony to uważam że trzeba grać bradleyem. Mistrzostwo już mamy na wyciągnięcie ręki i trzeba sprawdzić jak Bradley na dłuższym odstępie czasu wygląda. Może się okazać że nowy sezon zaczniemy z nim i gomezem że względu na brak dobrych po na rynku i mnóstwo innych spraw do załatwienia. I nie nie uważam że to dobrze bo obaj panowie miewają mnóstwo urazów już pomijając ich klasę sportową. Natomiast mamy rąk dużo do zrobienia w lato że to może zostać odłożone na nasze ulubione później

2 polubienia

Przecież Bradley to poziom Jonesa czy Elliotta, fajny chłopak, na ławkę idealny ale nic więcej.

3 polubienia

Jezeli Trent by jakims cudem zostal to bylby to jeden z najwiekszych zwrotow akcji jesli chodzi o transfery i ciekawe co napisaliby ci co dawno wypchneli go z klubu

Trent wróci do gry pod koniec sezonu więc do tego czasu Quansah chyba będzie się tam ogrywał. Pytanie czy Arnold w ogóle wróci do gry dla Liverpoolu :person_shrugging:

Wszystkich przedłużymy :upside_down_face: :wink:

Brak Trenta pokazuje jak wielki obraz nędzy i rozpaczy może być pod względem kreatywności w naszej drużynie. A niektórzy chcieliby go żegnać bez żalu. Bez zastępstwa na tym poziomie, zmianie będzie musiała ulec cała nasza taktyka. Według mnie to właśnie jego brak zaważył na wyniku z PSG pod koniec meczu i na wyniku z Newcastle. Zdarzają się mu karygodne mecze w defensywie. Ale z przodu bez jego długich piłek nie istniejemy w meczach, gdzie zostaje odcięta druga linia.

Trent jest cudowny. Jego jedyny minus to słabość do MAdrytu. Zresztą takie samo zdanie mam o VVD i Salahu. Najlepiej byłoby aby przedłużyli wszystkich z tym, że jest potrzebna gruntowna przebudowa drużyny tak i tak bo po ekipie Mane Firmino Salah nie przyszedł oprócz Gakpo nikt, kto mógłby ich godnie zastąpić w przyszłości.

1 polubienie

I dochodzimy do sedna sprawy, że jeśli chcemy się pozbyć kogokolwiek (oddać, nie przedłużyć kontraktu) to MUSIMY mieć kogoś w zastępstwie, kto może dać jakość. Quansah wczoraj bardzo rzadko wchodził na połowę rywala, obiegał, robił przewagę, przyspawał się do linii środkowej i koniec. Trent jaki jest taki jest, ale potrafi strzelić z daleka lub dograć piłkę. Po jego ew. odejściu jeśli Bradley miałby być nominalnym prawym obrońcą musi być ktoś w środku kto zacznie strzelać z dystansu lub rozgrywać.

Poza tym często lubi przejść obok meczu, mieć wyjebke na grę. Poza często słabszą obroną to także są lekkie minusy w jego grze.

1 polubienie

Po prostu tak jest zawsze. Jak nam nie idzie to najlepsi są ci co nie grają.

Jeśli ktoś przez około 300 meczy jakie zagrał dla nas trent nie ma pewności czy on jest dla nas ważny i myśli że pierwszy lepszy szybki chłopak z akademii go zastąpi to mi nawet szkoda czasu na dyskusję

5 polubień

1 polubienie

Nie mam zielonego pojęcia jak można było dopuścić, aby jeden z najlepszych PO na świecie, wychowanek, odszedł od nas i to ZA DARMO. Na dodatek nie mamy jego zastępstwa, przecież to jest kryminał i ktoś powinien za to beknąć.
A co do samego Trenta… szkoda, że czasy się tak zmieniły i football nie jest już tak romantyczny, ale daję sobie palec odciąć, że za 5 lat (jeśli to transferu dojdzie) to Trent będzie wymieniany jako PO XXI wieku, bo z Realem zdobędzie wszystko co tylko można zdobyć.

4 polubienia

No szkoda, dużo namieszało odejście Kloppa, bo praktycznie przez to uciekły mu 2 lata umowy i ten czas wykorzystał sreal i go wyciągnie.
Szczerze, to nie chce żadnej pożegnalnej sceny z nim. Niech se w tyłek wsadzi jakies pożegnalne filmiki czy przemówienia… Mógł się dogadać tak, żebyśmy dostali coś za niego. Ale trudno. Nie tacy wychowankowie konczyli swoje kariery z Anfield. Przyjdzie nowy i trzeba zapomnieć o tym piłkarzu. Kopacz jeden z wielu którzy grali u nas.
Mam nadzieję, że ogłoszenie umowy dla Mo i Virgila faktycznie są wstrzymywane przez niego ( wiem, naiwne myślenie).

W sumie nie dalismy mu w ostatnim czasie za bardzo argumentow przegrywajac jak ostatnie przegrywy walke o 3 trofea w 26 dni o ile dobrze licze. Teraz tylko modlic sie zeby chociaz na koniec mial fete z druzyna a nie jak bylo z Mane ze przegralismy co sie dalo.

Zabawa jednego dnia, a następnego samolot do Madrytu. Co raz mniej mam pewności, że u nas zostanie. Jeśli Real naprawdę mocno naciska na jego podpis, to w obliczu niepewnej sytuacji kadrowej Liverpoolu nie będzie się wahał. Im dłużej trwa saga z podpisami tym gorzej dla piłkarzy i drużyny.

1 polubienie

Jak TAA odejdzie, to ja mu się nie będę dziwił.
Ostatni sezon, brak wsparcia dla Kloppa i niby wyścig o wszystkie trofea, a w praktyce na koniec sezonu nie było jak tego dowieść z obecną kadrą.

Ten sezon to kopiuj, wklej.

Olanie letniego okienka, a następnie zimowego.
Czołowym zawodnikom kończą się kontrakty, a najbliższe okienko pewnie będzie bez ambicji jak ostatnie lata nas do tego przyzwyczaiły.

I teraz zgłasza się po ciebie najlepszy zespół w historii piłki nożnej który w ostatniej dekadzie hurtowo zdobywa ligę i ligę mistrzów.

Słoneczko i dobra kasiora.

Przecież każdy jeden kolega z jego zespołu chciałby w tym momencie być w jego butach i wykorzystać taką szansę.

Szkoda tylko, że nie udało się na nim zarobić, bo można by go jakoś sensownie zastąpić czy wykorzystać tę środki na inne braki w kadrze.

1 polubienie

Ja mysle ze jak juz będziemy mieć zapewniony tytuł to chociaż salah i vvd podpiszą kontrakty do dalszej motywacji grania w LFC. Jakbysmy jakimś cudem nie wygrali PL to mieli by już dość i cała trójka odeszła