Odtwarzając w TV z wifi mecz na viaplay po około minucie zawiesza się i pojawia komunikat ‘błąd 1003’, na tablecie hula bez zacinania.
Kilka meczów próbowałem i ciągle to samo, wiecie skąd takie problemy?
Ogólnie mam wrażenie, że problemy z łącznością to chyba jednak właśnie zależy od sprzętu, co jest bardzo dziwne. Dzisiejszy mecz Man - Arsenal oglądałem na telefonie i znowu zero problemów, ale mam znajomego któremu ciągle skała jakość na Tv , mimo że sam oglądał przez szybkie Wi-Fi , a ja przez internet w telefonie. Zdarzyło mi się raz oglądać mecz Leicester - Man Utd w pracy na wi-fi dla gości , gdzie normalnie streamy 480p zacinają się co parę sekund, a ten mecz w całość obejrzałem bez problemu ( zmieniłem na ten mecz tylko najwyższą możliwą jakość ,wysoka 1.8gb).
Ale to już problem Viaplay, jak rozwiążą swoje problemy, mnie na szczęście póki co omijają.
Ja i w TV, i na tablecie korzystałem z tej samej sieci wifi, więc raczej nie jakość sygnału jest problemem
Możesz dać trochę więcej szczegółów?
Tzn jaki masz telewizor i czy oglądasz przez apke z telewizora np samsung Smart apps, czy przez aplikację na konsoli PlayStation czy Xbox, bo z tego co wyczytałem to błąd 1003 pojawia się jeżeli korzystasz ze sprzętu nie będącym na liście wspieranych przez VIA, a konsole właśnie do niej nie należą.
Użytkownicy Viaplay dzielą się na dwie grupy. Na tych co narzekają na jakość i na tych co będą narzekać.
Miałem okazję przetestować na kilku różnych łączach i urządzeniach więc pozwolę sobie wrzucić swoje przemyślenia.
Przede wszystkim, jakość pozostawia wiele do życzenia i to że komuś działa to nie znaczy że zawsze tak będzie. Ich infrastuktura nie wydala i całość wydaje się działać “na styk”. Szybkie łacze na pewno pomaga z prostego powodu - jak coś pójdzie nie tak to szybciej zdąży doładować brakujące dane i nie ma buforowania a jak jest to krótkie.
Po drugie, bardziej popularne mecze to większa szansa na zwiechy co wskazuje że ich serwery nie wyrabiają. Szczególnie to widać przy multilidze, którą wielu ogląda.
Po ostatnie, sam fakt że jest tu dyskusja gdzie ludzie wymieniają się podpowiedziami jakiego połączenia czy sprzętu używać żeby dało się oglądać jest dowodem że jest źle. Nie było takiego tematu w czasach C+. Można oglądać godząc się na okresowe przerwania, błędy, lagi czy spadki rozdzielczości ale chyba jednak za płatną usługę powinniśmy oczekiwać czegoś więcej niż od darmowych streamów?
Ja ich nie skreślam, ale powinni NATYCHMIAST zacząć inwestować w poprawę jakości bo do przynajmniej przyzwoitego poziomu im daleko.
Ogladam na TV Philipsa model 32pfs6855, niedawno kupiony, loguję się na konto via na TV, nie mam chyba możliwości pobrania na TV aplikacji. Korzystam z wifi.
Na tablecie śmiga bez problemu, od kilku dni na tv pojawia się ten błąd 1003, chociaż wcześniej mecze odtwarzały się bez problemu.
Ktoś się orientuje co z ligą mistrzów? W wersji internetowej jedyne rozwiązanie to canal+ online gdzie dostęp do Polsatu Sport wymaga wykupienia wcześniej pakietu podstawowego Canal+?
Jest jeszcze Polsat Box
Opcji jest co najmniej kilka.
Np. UPC oferuje pakiet Viaplay + Polsat sport premium go + eleven za 49,99 / mies.
Minus taki ze jest to 6 miesięczna umowa tylko (chyba) dla klientów UPC
Sport nie nadaje się do streamingu, Viaplay który to już raz ma problemy a wczoraj C+ podczas LM (linki poniżej)
Mam nadzieję że Viaplay pójdzie po rozum do głowy i zaoferuje mecze w TV. Streaming sportu powinien być tylko jako dodatek do TV gdy jesteś poza domem i chcesz obejrzeć mecz na urządzeniu mobilnym.
Nadal upieram się że w przyszłym roku będą mieć dużą stratę bo szykują się do przejęcia LM od Polsatu. Za PL zapłacili “absurdalne pieniądze jak na polskie warunki”. Nie będą mogli się utrzymać oferując usługę tylko przez internet a dużo ludzi rezygnuje po tych problemach także ktoś chyba przejmie prawa. Chodzą słuchy że 55 zł to nie będzie jedyna podwyżka.
Osoby które wykupią Viaplay w PC+ unikną marcowej podwyżki.
Ta oferta - Canal+ + Viaplay dotyczy tylko klientów korzystających z telewizji satelitarnej? Nie Canal+ online?
Tylko dla klientów Platformy Canal+
Możliwe że za jakiś czas będzie też w C+ Online tak jak jest Netflix i HBO MAX ale to nie jest pewne.
Pany, mam pytanko. Jestem abonamentem NC+ i właśnie przedłużyłem umowę oczywiście z opcją Viaplay. Mógłby ktoś wytłumaczyć jak to jest z kanałami Viaplay co zrobić żeby się wyświetlały? Wcześniej korzystałem typowo z Aplikacji Nc, i tam wyświetlały się mecze puszczane przez Viaplay, a chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość odpalania bezpośrednio z TV bez odpalania apki.
Fajnie, ze ktos zaczyna mówić o tej patologii glosno.
UOKiK powinien jak najszybciej ich wziac za dupy i zrobic porzadek z tym syfem.
Ciakawa opcja w canal plus
Dokaldnie canal plus entry + sport
Za 60zl + 5zl dekoder (65zl miesiecznie) dostajemy dostep do canal +, polsat sport premium (LM), eleveny (puchary myszki i inne) oraz viaplay
Wsyztko to na 24 miesiace z “talerzem” w tle
Ciekawe, zwlaszcza ze strasza iz viaplay od stycznia ma byc po 55zl
UOKiK wszczyna postępowanie wobec Viaplay! Po wielu skargach urząd dokładnie zbada, czy Viaplay naruszyło interesy z klientami. Platforma może zostać ukarana grzywną o wartości 10% rocznego obrotu. Via Wirtualne Media- Skargi Viaplay serwis streamingowy UOKiK reklamacja jak odzyskaÄ pieniÄ dze
Warto też w tym momencie dodać, że to postępowanie jest zupełnie niepotrzebne, gdyż “mi przecież działa” jak również “zmieńcie internet na lepszy, to wasza wina a nie viaplay”
W koncu. Fakt, ze pewnie skonczy sie jak zwykle - ktos przytuli pare zlotych i sprawa sie rozejdzie. Moze chociaz szweduchy dostana po kieszeni bo pare osob jednak zrezygnuje z tej smieciowej platformy.
To powinno byc urelugowane prawnie - takie kwestie jak przepustowosc serwerow czy dostepnosc aplikacji. Jakakolwiek niedostepnosc powinna skutkowac zwrotem kosztu abonamentu miesiecznego.